ACER SWIFT 3 SF314-59 – review

Mobilitate si sinceritate fata de utilizator este unul dintre dezideratele cautate de catre producatorii de laptopuri. Acer nu este la primul produs din gama SWIFT 3 pe care l-am testat chiar anul trecut aici.

Laptopurile din seria Acer Swift sunt proiectate pentru o utilizare usoara, compacta si portabila iar noul Acer Swift 3, care vine cu procesorul de generatia a 11-a, Intel Tiger Lake Core i5-1135G7 defineste modelul SF314-59, despre care incerc sa va povestesc in review mai jos.

Sasiul este solid si bine asamblat in jurul unui ecran mat Full HD IPS, durata de viata a bateriei flirteaza cu 10 ore si dotarile nu lipsesc: tastatura cu iluminare din spate, cititor de amprente si Thunderbolt 4.

Insa este vorba despre o actualizare de configuratie si o prelucrare mai buna a designului exterior. La exterior, acesta seamana cu modelele anterioare Swift 3 14 din 2019 si inceputul anului 2020, dar in interior, a fost renovat, oferind acum spatiu pentru un nou modul termic si difuzoare actualizate.

Fara indoiala, avem de-a face cu un Swift. Acer pastreaza identitatea seriei cu o estetica argintie sobra si uniforma in jurul unei carcase din aliaj de aluminiu-magneziu rezistent la presiune, care este in acelasi timp usoara. Acer renunta la toate florile estetice, precum marginile santuite stralucitoare.

Panoul de afisare IPS de 14 inci 1080p este realizat de Chi Mei si este o alegere decenta pentru un laptop din aceasta gama de preturi. Are o acoperire excelenta a gamei de culori, aproximativ 97% sRGB si ofera o gama de luminozitate destul de larga. Chiar daca Acer comercializeaza acest laptop pentru a avea un design ingust al cadrului. Aveti o camera web 720p, nu accepta autentificarea Windows Hello, dar aveti un scaner de amprente care este acceptat.

S-a facut un efort vizibil asupra formatului si a greutatii ultrabookului comparativ cu generatia anterioara (SF314-58), deoarece Acer Swift 3 SF314-59-57WH cantareste doar 1,19 kg si castiga 2 mm grosime cu 16 mm, precum si adancime. Acestea sunt dimensiuni deosebit de compacte, care ofera o mare inclinatie mobila catre ultrabook si care va permit sa va bucurati de un ecran destul de convingator fara margini.

Si daca tot discutam despre configuratie puteti sa o deslusiti mai jos.

Deoarece noul Swift 3 primeste o reimprospatare hardware, din punct de vedere estetic, este 100% identic cu predecesorul sau. Utilizarea aliajului de magneziu si aluminiu face ca acest laptop sa se simta robust si usor, Acer are un echilibru rezonabil intre greutate si rigiditate. Din punct de vedere tehnic, daca doriti optiunea de 16 GB RAM, va trebui sa obtineti modelul cu procesor Core i7. In afara de asta, doar modelul Core i5 primeste optiunile de culoare albastru, roz si argintiu, in timp ce Core i7 vine doar in varianta argintiu.

Tastatura este marcata in alb, ceea ce face mai usor sa tastati intr-un mediu intunecat. Cursa tastelor este extrem de precisa si o dispunere extrem de placuta.

In continuare, sa vorbim despre ecran, care este evidentiat de margini laterale destul de subtiri (mai groase in partea de sus și de jos). Ofera o definitie densa Full HD (1920 x 1080 px) care va permite sa profitati la maximum de continutul de inalta definitie in timp ce panoul IPS promoveaza imersiunea cu un afisaj perfect lizibil indiferent de unghiul de abordare si o colorimetrie echilibrata. Vesti bune, se bazeaza pe un panou mat ComfyView, un plus daca trebuie sa lucrati in aer liber sau sa calatoriti cu trenul, de exemplue chiar aca ecranul nu este foarte luminos (aproximativ 230 nits). Modulele de conectare sunt de ultima generatie cu Wifi 6 (802.11AX) si Bluetooth 5.0.

Privind latura descriptiva a carcasei putem vedea inca o data partea de conectica:

Partea stanga: Port de incarcare, Thunderbolt 4 (USB-C), HDMI, USB 3.2 Tip-A

Partea dreapta: mufa combo audio de 3,5 mm, USB 2.0

Nu exista slot pentru carduri microSD, dar puteti obtine intotdeauna un cititor extern microSD sau statii de andocare pentru laptop-uri sau hub-uri USB tip C.

Pentru a anima Acer Swift 3 SF314-59, gasim un procesor Core i5-1135G7 a 11-a generatie Tiger Lake. Acest procesor aduce unele progrese interesante, incepand cu un TDP mai mare. Astfel, Core i5-1135G7 al Swift-ului nostru afiseaza un TDP de 28W, unde predecesorii sai, Core i5-1035G4 si Core i5-10210U sunt multumiti cu un TDP de 15W. Acest lucru duce la o crestere destul de vizibila a performantei pe software-ul avansat (Lightroom, Capture One Pro, Davinci Resolve, 7Zip etc.), mai putin cu privire la sarcinile de zi cu zi de baza (Office, navigarea pe web, streaming). Sunt misiuni care angajeaza doar foarte putine resurse, diferența dintre generatii nu este vizibila. Avem in continuare un Core i5 cu consum redus, prin urmare nu este suficient pentru a oferi performante intensive in creatie, așa cum ar fi procesoarele cu consum redus (-H). 8 GB RAM este minimul pentru multitasking, știind ca memoria RAM este lipita, deci 16 GB tine cont de nevoile tale.

Pentru cele expuse va invit sa vizualizati cele expuse in capturile realizate in urma rularii testelor sintetice: CPUZ, HWINFO64, AIDA64

Această prezentare necesită JavaScript.

La randul sau, stocarea este incredintata unui SSD M.2 NVMe PCIe de 512 GB, care va aduce o doza binevenita de reactie la sistem. Comparativ cu un hard disk mecanic standard, este mai silentios, mai robust si mai eficient din punct de vedere energetic si permite Windows sa obtina o netezime remarcabila cu timpi de incarcare scurti si executie cu latenta zero. Mai mult, capacitatea sa este ridicola si poate gazdui o bucata buna din biblioteca de jocuri, desi unii ar putea sa nu o gaseasca suficienta.

Laptopul s-a comportat excelent si in partea de Benchmark: Novabench, Cinebench si 3DMark.

Ultimul punct important pentru mobilitate, Acer Swift 3 SF314-59-57WH este gata de mobilitate datorita bateriei sale de 56Whr, care aloca aproape 10 ore de viata a bateriei in utilizarea curenta cu WiFi activ. Acest lucru este ideal pentru a lucra o zi intreaga fara a va face griji cu privire la apropierea unei prize de curent.

Visits: 0