Nokia Lumia 530 micut si simpatic la review

Asa cum am anuntat intr-un articol anterior aici am fost curios cum se prezinta unul dintre ultimele terminale cu sigla Nokia, pe carcasa, si ce se ofera la un pret de sub100 de EURO. Recunosc este un moment emotional pentru mine pentru ca practic ochii in telefonia mobila mi s-au deschis odata cu aceasta companie si lucrurile minunate pe care le-a facut in trecut, dar acele timpuri au trecut odata cu achizitionarea acestora de catre Microsoft.

Dar sa trecem de aceste momente si sa vedem cum se prezinta acest micut si simpatic terminal. Inconfundabil este un Lumia pentru ca pastreaza caracteristicile liniei insa la alte dimensiuni si fireste alte caracteristici asa cum apar acestea aici.

Dincolo de toate aceste caracteristici Nokia a tinut sa prezinte un terminal de cost redus in intentia de a castiga un segment de piata destinat terminalelor Dual SIM, care sa fie de utilizare zilnica, nepretentioasa si totusi sa asigure un minim acceptat de experienta de utilizare pentru utilizatori mai pretentiosi.

Scotand micutul simpatic din pachetul de vanzare am fost surprins de un terminal usurel dar totusi un pic mai grosut decat ar fi asteptarile. Totusi materialele sunt de buna calitate asa cum ne-a obisnuit producatorul in atatia ani de productie, nu face rabat s chiar si in conditiile actuale isi mentine blazonul. Mai jos puteti vedea o galerie foto in urma unboxingului.

Dincolo de estetica Nokia a dorit sa ofere o configuratie hardware cat mai buna in acesti pana in 100 de EURO. Snapdragon™ 200 Quad core CPU: 1200 MHz,  4 GB memorie extensibila la 128 GB,  15 GB disponibili in cloud, 512 MB RAM, Adreno 302 GPU sub Microsoft Windows Phone 8.1 este deja o configuratie verificata si stabila ce nu are cum sa nu asigure siguranta si cursivitate in exploatare. Ca de obicei mi-am facut datoria si am verificat si iata cateva printscreenuri din benchmarkul ANTUTU:

Pe langa pretul accesibil Nokia s-a ingrijit si de accesibilitatea meniurilor dar si al aplicatiilor exact atat cat este necesar sa nu lipseasca nimic din ceea ce ar fi important pentru a face o convorbire fara probleme a accesa internetul cu o siguranta binecunoscuta, dar si a te juca jocuri mai putin pretentioase in utilizarea de resurse. Mari modificari in varianta 8.1 de WinPhone nu pot spune ca au fost aduse fata de celelate modele pe care le-am mai testat, si de fapt nu imbunatatirea a fost scopul iesirii pe piata cu acest terminal. Este clar ca scopul a fost de a tine costurile sub control pentru a pastra un segment de piata. Si nu stiu exact dar chiar este posibil sa fi reusit. Terminalul a functionat foarte bine cat l-am avut in teste, bateria a tinut chiar si la limita a trei zile cu conexiunile, si notificarile cunoscute pe net. Am avut siguranta necesara si chiat nu am ce sa-i reprosez. Nu stiu poate dimensiunea de numai 4″ diagonala a displayului dar asta tine si de obisnuinta. Iar pentru cineva obisnuit cu diagonale mai mari trecerea nu este asa de simpla, dar calitatea culorilor si luminozitatea pare sa te scape si de aceste pretentii.

Desigur cativa ar spune cate ceva si despre rezolutia de numai 5 MPx ai camerei principale si lipsa blitzului, dar uitandu-ma la ce foto am realizat fara a avea prea multe optiuni de reglare a focalizarii pot spune ca nu ar fi chiar asa de rau  Iata si cateva foto realizate intr-o galerie.

Si poate si un clip video realizat de la mare inaltime asa cum v-am obisnuit.

Nu toate lucrurile pot fi la fel avand in spate preturi mai accesibile. Este clar ca Nokia a vrrut sa ramana si pe acest segment de piata insa cu toate acestea nu a renuntat la cateva principii de baza ce le-a aplicat cu consecventa la toate modelele Lumia, si asta este de laudat. Daca doresti o baterie buna si un terminal care sa aiba un procesor verificat ce asigura cursivitate, un telefon de calitate recunoscut pentru circuitele sale radio, dar si un terminal ce sta bine in mana si nu iti creaza perobleme in utilizare este clar ca acest Lumia se inscrie in acesti parametri si nu te va face de ras. In plus faptul ca si poti beneficia de niste culori vesele ale carcasei, ecranul este destul de acceptabil prin calitatile sale, chiar poate fi o optiune destul de buna.

Hits: 3

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: