Nokia Lumia 1320 review rapid

Nokia Lumia 1320 a facut obiectul actiunii mele in calitate de blogger oficial la Mobile Marketing Forum 2014, asa cum am scris aici, unde mi-a fost de un adevarat ajutor sa realizez postari „real time” din timpul evenimentului. Si daca tot s-a aflat la mine cateva zile nu am irosit timpul inutil si am trecut si la testarea terminalului, pentru a va informa cu cateva dintre experientele mele de utilizator de Nokia.

Faptul ca producatorii de terminale au inceput sa produca mai mult in mid – range, nu a trecut neobservat de Nokia care ataca o nisa tocmai buna pentru o categorie noua asa cum este cea a phabletelor de pret mai accesibil, loc unde Lumia 1320 isi gaseste un loc mai indicat. Este adevarat ca nu este chiar in categoria fratelui mai mare Lumia 1520, cu caracteristici mult mai bune insa sta foarte bine in palierul sau de pret chiar si cu caracteristici mai slabe. Daca vreti sa urmariti specificatiile de producator iata-le aici.

Nokia pare sa ofere cele mai bune valori atat ca dimensiune pentru cei care doresc un ecran mare de 6 inchi si conectivitate 4G, dar nu vor sa plateasca pentru costisitoarele optiuni prezente acolo. In ciuda faptului ca este un telefon de sfarsitul bugetului, Lumia 1320 este construit de inalta calitate, asa cum ne-am astepta de la dispozitivele Nokia. Carcasa din spate este dintr-o singura bucata de plastic cu un finisaj mat, care se fixeaza  in afara cu usurinta si ramane in siguranta de tip unibody.

 

Specificatiile sunt destul de bune. Putine configuratii hardware ce rulează Windows Phone 8, au o optimizare mai buna a consumului de resurse. Dintre toate cateva elemente care definesc pe Nokia Lumia 1320: procesor Qualcomm dual-core la 1.7 GHz, Adreno 305 GPU, 1 GB RAM, 8 GB spatiu de stocare si slot pentru microSD de pana la 64 GB. Mie mi se par destul de bune pentru o astfel de masina si chiar mi-am dat seama de acestea in timpul functionarii avand in spate istoricul celorlalte Lumia testate de mine anterior. E o diferenta inspre plus as zice, spre calitate.

Chiar daca 1320 are masuri de 164mm lungime partea sa cea mai mare este la fel de 86mm latime, butonul de pornire / blocare este perfect plasat pe partea de la degetul mare. Atat  rocker volum cat si butonul dedicat pentru camera foto sunt toate finisate solid si usor proeminente pentru usurinta in utilizare.

Greutatea Lumia 1320 nu trebuie sa fie subestimata. Desi abia am observa in buzunare multumita subtirimii de 9.8mm a corpului a fost un pic mai greu in mana la cele 220g. Acest lucru  facut intr-o singura mana cere ceva concentrare, deoarece aproape mi-a alunecat din palma de cateva ori dar asta e de asteptat cu orice phablet de aceasta dimensiune.

Daca l-am apucat bine in mana am reusit downloadand din Nokia Store cateva aplicatii de benchmark destul de destepte si iata ce am obtinut.

Daca vrem sa comparam displayul IPS si camera de 5 MPX cu cea a lui 1520 nu are niciun rost pentru ca este clar un dezavantaj, insa acesta se reflecta si in diferenta de pret. Este deci pentru oameni practici care nu au pretentii sa faca poze in mediu prea intunecat asa cum am incercat eu intr-o sala de conferinta, insa gata iesit afara in lumina ambientala este clar ca totul se va schimba radical asa cum veti observa si in galeria foto de mai jos. Dar nici zoom si alte corectii cu care am fost obisnuit pe Lumia 1020 nu le-am avut caci asa este in viata nu le poti avea chiar pe toate.

Pe mine m-a multumit in schimb protectia displayului si anume ecranul Corning Gorilla Glass 3 care in multe situatii m-a scapat de grija eliminarii foliei de protectie.

Mai mult decat multumitor a fost si displayul IPS LCD de 6 inch pentru calitatile aratate la utilizare, in special pentru mine care am uneori dificultati de urmarire a dimensiunilor mai mici de iconuri si poate si cu dimensiuni mai reduse de touchuri, pot spune ca a fost chiar optim.

Cele mai bune dintre toate este conectivitatea 4G, ceea ce inseamna download-uri super-rapide de aplicatii de pe drum. Si cu o piata in crestere in Windows Store sunt sigur ca veti dori sa obtineti mai mult si mai mult. Din pacate aplicatia Facebook ramane in continuare deficitara insa, nu pun in continuare toata vina in spatele constructorului de terminale.

Un alt lucru interesant mi s-a parut bateria de 3400 mAh care la displayul de 6 inchi si-a facut datoria in situatii de utilizare destul de incomoda in jurul a doua zile, ceea ce zic iarasi a fi un plus.

In concluzie spun am ramas impresionat placut de acest terminal rafinat pe care totusi il vad mai bine utilizat intr-un mediu office decat in alte parti pentru ca nu este chiar usor de tinut in mana in situatii in care userul se afla in miscare. Este de apreciat raportul calitate / pret la care a fost produs acest phablet, decenta materialelor, capacitatea bateriei, chiar daca ecranul sau camera nu sunt la o rezolutie de top. Conexiunea 4G este foarte buna si iti va face explorarea pe internet foarte placuta si mai ales sigura. De asemenea, calitatile audio de pe partea de telefon sunt aceleasi cu care Nokia ne-a obisnuit, iar cea de prin meniuri o consider cu mult imbunatatita decat la modelele anterioare.

 

 

Views: 0

Lasă un răspuns