Nokia C 32 – review

Nokia C32 este un entry-level grozav, care ofera tot ce are nevoie un utilizator pentru a se conecta la internet si a se bucura de un anumit nivel de media. Cu toate acestea, telefonul nu ofera prea multe cand vine vorba de performanta aspectul camerei si afisaj ceea ce era de asteptat la acest nivel de pret. Interfata cu utilizatorul curata si durata de viata lunga a bateriei sunt punctul cheie de vanzare al acestui telefon 4G accesibil.

C32 este un smartphone de buget de la Nokia care ofera un echilibru bun de caracteristici si performanta. Are un ecran mare HD+ de 6,52 inchi, o camera spate cu lentile triple de 50 MP si o baterie de 5000 mAh care ar trebui sa tina doua zile cu o singura incarcare.  Pentru un selfie, veti obtine o camera frontala decenta de 8MP, in timp ce puteti inregistra videoclipuri 1080p din configuratia principala a camerei.

Telefonul este alimentat de un chipset Unisoc SC9863A1 de 22 nm care poate atinge o viteza de pana la 4×1,6 GHz. In ceea ce priveste stocarea interna, veti obtine stocare interna de 64 GB/128 GB cu suport pentru 3 GB/4 GB RAM, in timp ce este prezent si un slot pentru card dedicat. 

Vine in diferite culori, fiecare dand o personalitate distincta dispozitivului. In ceea ce priveste optiunile de culoare, telefonul vine in variantele de culoare Beach Pink, Autumn Green si Charcoal. Desi nu este premium, corpul din plastic se simte robust si bine construit, dand impresia ca poate rezista la uzura zilnica. Factorul de forma compact al telefonului si designul sau usor il fac usor de manevrat si transportat. Butoanele sunt amplasate cu grija pentru a fi usor accesibile, iar feedback-ul lor tactil este satisfacator. Nokia a adaugat protectia IP52, pentru durabilitate la praf si stropiri cu apa. Smartphone-ul are profil slim la 8.55mm, cantareste aproape 200 grame si are rama eleganta realizata din plastic. Exista o singura grila pentru difuzoare in partea de jos a telefonului si continua traditia buna a difuzoarelor pentru telefon, fiind acceptabila pentru apeluri telefonice. O pereche dintre cele mai bune casti fara a fi fireste o necesitate daca intentionati sa le utilizati ca player muzical. Pe marginea dreapta, avem balansoarul de volum si butonul de pornire cu cititor de amprenta incorporat, in timp ce in stanga gazduieste doar tava SIM, care poate tine doua nano SIM-uri, sau unul si un card microSD. Marginea de jos are port de incarcare / date USB-C. Un modul dreptunghiular de camera pozitionat in coltul din stanga sus al spatelui, sau chiar la fel de simplu ca includerea incarcatorului de perete in cutie. Decupajul camerei de pe panoul din spate este inca fabricat din plastic de aceeasi calitate ca si restul seriei C. Exista un inel auriu in jurul senzorului principal, care se potriveste cu marca aurie Nokia din centrul panoului de sticla. Camera selfie este gazduita intr-o crestatura cu picatura de apa.

Nokia C32 are un ecran LCD IPS HD+ de 6,5 inchi. Cu o rezolutie de 720 x 1600 pixeli, ecranul ofera o claritate decenta pentru sarcinile de zi cu zi precum navigarea si consumul media. Panoul ofera niveluri satisfacatoare de luminozitate, facandu-l utilizabil chiar si in conditii de exterior. Reproducerea culorilor este destul de precisa, oferind o experienta de vizionare placuta. Ecranul tactil este receptiv, inregistrand intrarile cu precizie si fara intarziere. Unghiurile de vizualizare sunt largi, asigurand ca ecranul ramane vizibil chiar si atunci cand este privit din lateral.

Alimentat de un procesor octa-core cu 4 GB de RAM si o memorie RAM virtuala suplimentara de 3 GB, Nokia C32 ofera o performanta fluida in cea mai mare parte. Indiferent daca navigheaza pe web, verifica retelele sociale sau foloseste aplicatii, telefonul gestioneaza sarcinile eficient. Nu exista nicio intarziere sau sacadare vizibila in timpul utilizarii regulate, ceea ce este impresionant pentru un telefon din aceasta gama de pret. Desi nu este conceput pentru jocuri grele, jocurile ocazionale ruleaza fara probleme, fara intreruperi majore. Telefonul isi gestioneaza bine caldura, fara probleme semnificative de incalzire, chiar si in timpul utilizarii prelungite. Desi testele de performanta nu sunt elocvente in acesta caz am adaugat: 3DMark, Aida64, CPU-Z, Device Info, GeekBench, PCMark numai pentru a va crea o idee.

C32 are suficienta putere de procesare pentru a indeplini sarcini de baza, cum ar fi rularea aplicatiilor populare, verificarea e-mailurilor, muzica in flux si vizionarea videoclipurilor YouTube. Interfata de utilizator curata bazata pe Android 13 ajuta la cresterea rapida a telefonului, in ciuda procesorului cu putere redusa. Interfata aproape de stoc a Nokia C32 ofera o experienta utilizator care este aproape de ceea ce a intentionat Google cu sistemul de operare Android. Aceasta inseamna ca nu exista aplicatii sau personalizari preinstalate inutile care pot incetini telefonul sau ingreuneaza utilizarea. In schimb, utilizatorii au acces la functiile Android de baza si isi pot personaliza telefoanele dupa bunul plac, instaland aplicatiile de care au nevoie.

Nokia C32 are un senzor de camera principal de 50 MP, un senzor macro de 2 MP in spate si o camera frontala de 8 MP. In primul rand, exista o cantitate decenta de intarziere a obturatorului in aplicatia pentru camera, asa ca va trebui sa va mentineti mana stabila pentru o secunda sau doua dupa ce faceti clic pe fotografie.

Fotografiile de la camera principala arata in cel mai bun caz decent, chiar si in conditii de exterior, cu multa lumina. Detaliile din fotografie sunt bune, in timp ce culorile sunt si acestea naturale. Gama dinamica este decenta. Fotografiile cu lumina slaba au ceva zgomot, in timp ce culorile sunt bune. Fotografiile sub lumina artificiala au culori impresionante, dar intarzierea obturatorului ar putea distruge fotografia si de cele mai multe ori fotografiile ies neclare. Cu toate acestea, efectul bokeh este captat bine in portrete si fotografii obisnuite. Selfie-urile de la senzorul frontal gestioneaza bine tonurile pielii, dar HDR-ul este exagerat uneori. Detaliile si claritatea ar fi putut fi mai bune. Cu toate acestea, detectarea marginilor este bine gestionata. Exemplificarea o puteti vedea mai jos.

Bateria Nokia CE32 mi-a tinut aproape trei zile. Durata de viata a bateriei depinde, desigur, de cat de activ utilizati telefonul, dar bateria de 5000 mAh a lui C32 poate dura mult cu o singura incarcare. Bateria Li-Po uriasa de 5000 mAh cu suport obisnuit de incarcare rapida de 10 W. Acesta este genul de telefon pe care as vrea sa-l iau in calatorii lungi. Nu cred ca ar trebui sa-mi fac griji cu privire la durata de viata a bateriei telefonului meu intr-o calatorie.

In interiorul cutiei, veti primi smartphone-ul, un adaptor de alimentare, un cablu de incarcare USB Type-C, un instrument de ejector SIM, un ghid de pornire rapida si o brosura cu informatii despre siguranta.

Visits: 61

Lasă un răspuns