Noile procesoare Intel® Xeon® accelerează obținerea de rezultate și transformă datele companiilor în avantaj

Intel Corporation a anunțat gama de procesoare Intel® Xeon® E7-8800/4800 v3, care oferă analiza rapidă a datelor în timp real, performanță crescută și fiabilitate pentru computing de tip mission-critical.

Analiza în timp real a datelor este o prioritate pentru companiile din aproape toate industriile, de la sănătate la retail și telecomunicații, printre altele. Nevoia de a extrage analize din volumele mari de date crește cererea pentru procesare in-memory și analiză Big Data. Având în vedere cererea pentru procesarea in-memory, compania de cercetare Gartner estimează că veniturile acestei piețe va depăși 9,5 miliarde de dolari până în 2018 și cel puțin 50% dintre marile companii vor adopta procesarea in-memory pentru a avea strategii digitale de business1.Gama de procesoare Intel® Xeon® E7 v3 ajută utilizatorii să analizeze datele într-un mod sigur pentru a lua mai repede decizii și eficientiza operațiunile, oferind în același timp avantaj competitiv companiilor.

Intel® Xeon® E7 v3  (1)

“În economia serviciilor digitale, succesul sau eșecul poate depinde de cât de repede companiile reacționează la analizele volumelor mari de date”, a declarat Diane Bryant, Vicepreședinte Senior și General Manager al Data Center Group, Intel. “Gama de procesoare Intel® Xeon® E7 v3 este motorul accelerării businessului prin analiza în timp real, permițându-le companiilor să răspundă mai repede la nevoile clienților prin produse și servicii personalizate, să genereze venituri și să îmbunătățească eficiența operațională”, mai spune Bryant.

  • Cu 20 de noi recorduri mondiale de performanță pentru o serie largă de aplicații de tip mission-critical, noua gamă de procesoare oferă o performanță cu 40% mai mare față de generația anterioară2.
  • Noile procesoare oferă o performanță de procesare a aplicațiilor de 6 ori mai mare pentru volumele in-memory3 optimizate cu noile Intel® Transactional Synchronization Extensions (Intel® TSX).
  • Cu până la 18 nuclee, cu 20% mai multe față de generația anetrioară, și cu până la 45MB memorie cache LLC (Last Level Cache), gama de procesoare oferă până la 70% mai multe sesiuni de analiză pe oră4.
  • Oferă o performanță de 10 ori mai mare per dolar în același timp cu un cost total de proprietate cu 85% mai mic comparativ cu arhitecturile alternative RISC5, prin reducerea costului hardware de achiziție, de consum și răcire.
  • Noile procesoare suportă configurații de până la 32 socketuri6 cu suport pentru cea mai mare memorie per socket din industrie7 (sistemele de 8 socketuri pot suporta până la 12 terabiți de memorie DDR3 sau DDR4).
  • Noi funcții de securitate și capacități de fiabilitate, inclusiv performanță criptografică cu ajutorul noilor instrucțiuni Intel® Advanced Encryption Standard (Intel® AES-NI), precum îmbunătățiri la nivel micro-arhitectural. Tehnologia Intel® Run Sure, un set unic de capabilități de fiabilitate, disponibilitate și servisabilitate (RAS) pentru gama de procesoare Intel® Xeon® E78, a fost îmbunătățită pentru a asigura și mai mult disponbilitatea soluțiilor “five nines” (care rămân operaționale 99,999% din timp) pentru aplicațiilor de tip mission-critical.
  • Gama de procesoare cuprinde 12 modele, precum două modele cu frecvență dedicate aplicațiilor care necesită cele mai rapide nuclee.
  • 17 producători de sisteme au anunțat platforme bazate pe gama de procesoare Intel® Xeon® E7 v3. Printre aceștia se numără Bull*, Cisco*, Dell*, Fujitsu*, Hitachi*, HP*, Huawei*, Inspur*, Lenovo*, NEC*, Oracle*, PowerLeader*, Quanta*, SGI*, Sugon*, Supermicro* și ZTE*.
  • (Notă către editori: Intel și Cloudera au anunțat detalii despre parteneriatul dintre cele două companii cu privire la adoptarea soluțiilor de analiză de către mediul enterprise. Anunțul include îmbunățirea produselor precum implementarea Intel AES-NI care oferă viteze de 2,5 ori mai mari în criptare9, permițând unui întreg set de date Hadoop să fie criptat cu un sistem solicitat începând de la 1% până la 4% depinzând de volumul de muncă10.

Transformarea businessului prin analiza în timp real

            Nippon Paint, unul dintre cei mai mari furnizori de vopsea din Asia, folosește în prezent un procesor Intel® Xeon® E7 v2 cu un software SAP HANA de procesare in-memory pentru a analiza comportamentul consumatorilor cu o mai mare acuratețe și pentru a accelera răspunsul pentru campaniile de marketing.

“Prin analiza în timp real, Nippon Paint poate vedea preferințele consumatorilor cu privire la culori, design și designeri și să le ofere servicii și produse adresate nevoilor lor”, a declarat Justin Chen, CIO al Nippon Paint. “Datele relevante, care erau obținute în zile sau chiar săptămâni sunt acum disponibile în timp real. În prezent testăm sisteme bazate pe Intel® Xeon® E7 v3 pentru a obține o performanță crescută și a accelera obținerea de date bazate pe opiniile consumatorilor”.

SANTA CLARA, California, 6 mai 2015 – Intel Corporation

Views: 0

One thought on “Noile procesoare Intel® Xeon® accelerează obținerea de rezultate și transformă datele companiilor în avantaj

Lasă un răspuns