Nexus 5X: Colaborare între LG și Google pentru realizarea celui mai avansat telefon Nexus de până acum

LG Electronics (LG), împreună cu Google, au prezentat astăzi rezultatul celei de-a treia colaborări între cele două companii. Nexus 5X rulează Android 6.0 Marshmallow, cel mai nou sistem de operare de la Google pentru dispozitive mobile, care oferă performanțe impresionante, claritate superioară a imaginilor și dispune de standarde de securitate îmbunătățite. Acest dispozitiv combină cu succes cele mai avansate tehnologii Google și LG.LG-Nexus-5X-01

Hardware puternic și performanță îmbunătățită

Nexus 5X dispune de un ecran de 5,2 inci Full HD IPS cu o densitate a pixelilor de 423ppi și cu avansata tehnologie In-Cell Touch care permite o recunoaștere mai rapidă a atingerii, vizibilitate ridicată la lumina soarelui și imagini mai clare. Nexus 5X, cu procesor Qualcomm Snapdragon 808, oferă o performanță de top chiar și pentru cele mai dificile și complicate sarcini. Iar datorită noului port USB Type-C, o perioadă de încărcare a bateriei de doar 10 minute va permite 4 ore de funcționare a dispozitivului.

Imagini impresionante în orice condiții

Nexus 5X dispune de o cameră principală de 12.3MP și frontală de 5MP. Atât senzorul principal de 1.55µm, cât și cel amplasat deasupra ecranului, de 1.4µm, permit absorbția unei cantități mai mari de lumină decât oricare dispozitiv Nexus precedent, oferind poze mai luminoase cu detalii uluitoare chiar și în condiții slabe de iluminare. Mai mult, Nexus 5X poate realiza video 4K și slow-motion, fiind astfel cel mai avansat dispozitiv multimedia Nexus de până acum.

Nivel de securitate superior doar cu o atingere

Nexus 5X este acum mai sigur ca niciodată, dar și mai ușor utilizat, datorită Nexus Imprint, senzor de amprente amplasat pe spatele dispozitivului, acolo unde degetul este plasat în mod nomal, pentru o utilizare confortabilă. Este de ajuns o simplă atingere a senzorului pentru a aprinde și debloca Nexus 5X, gata imediat pentru a fi utilizat. Pentru utilizatorii din Statele Unite, Nexus Imprint va putea fi utilizat și pentru Android Pay, permițând astfel achiziții rapide și facile din mii de magazine din întreaga țară.

LG-Nexus-5X-02

“Suntem foarte bucuroși să avem din nou oportunitatea de a lucra împreună cu Google la dezvoltarea Nexus 5X, cel mai avansat dispozitiv Nexus lansat de către noi până acum,” a declarat Juno Cho, președinte și CEO al LG Electronics Mobile Communications. “De data aceasta, ne-am dorit să punem la dispoziție cel mai bun hardware pentru cel mai avansat software Google și suntem foarte mândri de rezultatul obținut împreună.”

“Suntem încântați de realizarea unui nou parteneriat cu LG pentru lansarea Nexus 5X, urmașul unui dispozitiv de succes în rândul fanilor, și a Android 6.0 Marshmallow, cel mai performant și avansat sistem de operare pe care l-am realizat până acum,” a declarat Hiroshi Lockheimer, vicepreședinte al diviziei Android, Chromecast și Chrome OS din cadrul Google.

Nexus 5X va fi inițial disponibil prin precomandă din Google Store (store.google.com) începând de astăzi în Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Irlanda, Coreea și Japonia, urmând ca dispozitivele să fie livrate spre sfârșitul lunii viitoare. Începând cu data de 19 octombrie, Nexus 5X va fi disponibil și pe alte piețe, urmând ca acesta să ajungă în aproximativ 40 de alte țări prin intermediul Google Store sau al magazinelor retail în trimestrul 4. Prețul și informații legate de disponibilitate vor fi anunțate local în săptămânile următoare.

LG Nexus 5X va fi disponibil în România în prima jumătate a lunii noiembrie.

Specificații cheie:

 • Chipset: 1.8 GHz Qualcomm® Snapdragon™ 808
 • Sistem de operare: Android 6.0 Marshmallow
 • Display: 5,2 inci Full HD IPS (1920 x 1080 / 423ppi)
 • Memorie: 2GB LPDDR3 RAM / 16 sau 32GB eMMC ROM
 • Cameră:    Principală)       Până la 12.3MP cu apertură F2.0 Frontală) 5MP cu apertură F2.0
 • Baterie: 2,700mAh (nedetașabilă)
 • Dimensiuni: 147 x 72.6 x 7.9mm
 • Greutate: 136g
 • Rețea: LTE-A Cat 6
 • Conectivitate: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.2 / NFC / USB Type-C
 • Culori: Carbon / Quartz / Ice
 • Altele: 4K Video / Dual Flash / IR Laser Auto-Focus / Fingerprint Sensor

București, 30 septembrie 2015 – LG Electronics (LG) & Google

Views: 0

Lasă un răspuns