NETGEAR Business Orbi Pro AC 3000 Tri-band WiFi System la review

NETGEAR Business Orbi Pro AC 3000 Tri-band WiFi System are o denumire destul de complicata. Insa este atat de usor de utilizat/configurat si pana la final de performat, incat cine se mai incurca in denumiri sofisticate, spunand cel mai simplu Orbi PRO. Deviceul care te ajuta cel mai bine in afacerea ta, scotand ideile de entuziast in crearea unei retetele, si transformand-o in cea de profesionist, care trebuie sa isi alimenteze cu Wi-Fi intreaga afacere, in mod consecvent. Astfel incat clientii si angajatii sa poata avea acces la internet stabil si sigur, fara intreruperi, si fara zone moarte. Dar si altfel de scenarii IoT in care pot intra cele mai variate obiecte inteligente nu ar trebui neglijate.

Orbi de la Netgear a fost unul dintre primele sisteme gen mesh care s-au produs anul trecut, dar, ca majoritatea rivalilor, Orbi a fost conceput in primul rand pentru utilizatorii de acasa care pur si simplu doreau sa obtina un semnal Wi-Fi mai bun pentru reteaua lor de domiciliu. Atunci cand Netgear s-a apropiat de clientii de afaceri, a constatat ca exista o anumita rezistenta fata de originalul Orbi, asa ca a extins acum gama cu Orbi Pro concentrata pe afaceri. Potrivit lui Netgear, Orbi Pro este conceput special pentru intreprinderile mici care nu au echipe dedicate de personal IT, dar care totusi trebuie sa infiinteze o infrastructura de retea versatila care sa poata fi utilizata intern de catre angajati, oferind in acelasi timp Wi-Fi si internet acces pentru dispozitivele BYOD, vizitatori la birourile lor sau clienti în locatii precum showroom-uri, hoteluri sau restaurante. Asa cum va spuneam pe GADGETARUL ROMAN este „o veritabila uzina de semnal in trei benzi.”

Echipamentele NETGEAR au inceput sa se instaleze rapid si usor fara cablare extensiva sau necesitatea implicarii unui profesionist IT. Tehnologia FastLane3 de la NETGEAR (compusa din WiFi Tri-band, o conexiune WiFi dedicata si un design optimizat al antenei) le combina cu configurarea si gestionarea usoara pentru a oferi intreprinderilor mici o acoperire de pana la 10.000 de metri patrati.

Orbi Pro adopta aceeasi abordare ca majoritatea sistemelor cu ochiuri, utilizand doua routere care pot fi amplasate in incaperi sau locuri separate pentru a oferi o acoperire Wi-Fi mai larga si mai sigura decat un singur router conventional. Cele doua dispozitive sunt practic identice, dar unul este desemnat drept router „primar” pentru conexiunea la internet, in timp ce al doilea este denumit „satelit” si poate fi plasat in orice loc convenabil. Ambele routere suporta tri-band 802.11ac pe 2,4 GHz si doua canale de 5 GHz, unul dintre acestea fiind dedicat comunicatiei intre „dispozitivele backhaul ” prin intermediul a sase antene interne, oferind o viteza maxima combinata de Wi-Fi de 3Gbps. Cele trei retele ale lui Orbi operand o retea pe banda de 2,4 GHz (cu un flux 2×2 radio-doua fluxuri spatiale in sus si doua fluxuri spatiale in jos, oferind viteze de pana la 400 Mbps), o rețea pe 5GHz (cu un radio 2×2 care ofera o viteza maxima de 866 Mbps) si o a doua retea de 5 GHz cu un radio 4×4 care ofera o viteza maxima de 1733 Mbps. Nu veti vedea niciodata viteze in lumea reala, atat de sus, incat depasirile protocolului si alți factori vor diminua acele maxime teoretice, dar le puteti folosi comparativ. Netgear declara ca un router Orbi fara satelit va acoperi o locuinta de 2000 de metri patrati cu Wi-Fi si ca fiecare satelit va adauga inca o acoperire de 2000 de metri patrati. Casa mea nu este atat de mare dar compania mi-a trimis un pachet de doua pentru aceast review. De asemenea, puteti achizitiona Orbi intr-un pachet de trei (un router si doi sateliti), iar Netgear poate oferi doar satelitul propriu pentru a se asocia cu un router Orbi existent. Dat fiind ca Orbi nu este o retea adevarata mesh, fiecare satelit se conecteaza la router si nu la alt satelit. Netgear va permite in cele din urma un mod de „lant margareta” care va furniza comunicatii prin satelit, dar nu pana cand reteaua nu va putea directiona automat clientii intre router si satelit pentru clientii care se misca in jurul casei .

Ambalajul nu se schimba prea mult cu Orbi Pro fata de brandingul obisnuit in clasa AC3000.

Kitul include specificatiile complete, domeniul de livrare si informatiile de asistenta. Inclus in kit, avem nodurile: router si satelit impreuna cu adaptoare de alimentare, cabluri ethernet si materiale ce trebuiesc citite. Optiunile de montare pentru Orbi Pro, de tavan si de perete atat pentru router, cat si pentru Satelit, cu toate dispozitivele de fixare necesare pentru instalare le puteti de asemenea vizualiza in galeria de mai sus.

Specificatiile NETGEAR Orbi Pro: Routerul Orbi AC3000 si satelitul AC3000

Simultan Tri-band WiFi
Radio 1: suport IEEE 802.11b / g / n 2.4GHz-256QAM
Radio 2: suport IEEE 802.11a / n / ac 5GHz-256QAM
Radio 3: suport IEEE 802.11a / n / ac 5GHz-256QAM

6 antene de inalta performanta cu amplificatoare de mare putere
Implicit / Explicat Beamforming pentru benzile de 2,4 & 5GHz (1.733 + 866 + 400Mbps)

MU-MIMO capabil pentru streaming de date simultan pe mai multe dispozitive

Memorie RAM 512 MB

Memorie Flash 4098 MB

4 porturi 10/100 / 1000Mbps Ethernet Gigabit
1 WAN si 3 LAN pentru router
4 LAN pentru satelit

Securitate:
Suport WPA / WPA2-PSK
3 retele wireless

Fizic
Dimensiuni: 203.2 x 162.56 x 78.74 mm  fiecare
Greutate: 889,05 g fiecare

In ceea ce priveste designul, atat statia de baza, cat si satelitul sunt aproape identice (diferenta de culoare fiind cea de sus).

Partea din spate a celor doua dispozitive are 4 porturi, un buton de alimentare, un buton de resetare si un port de alimentare. Dintre porturile Ethernet, unul este un port WAN, iar celelalte sapte porturi LAN. Porturile LAN ale satelitilor sunt excelente pentru conexiunile prin cablu (pentru dispozitivele fara WiFi, cum ar fi unele PC-uri), fara a fi nevoie sa rulati cablajele Ethernet extinse prin birou.

Configurarea a fost super simpla si instalareaa durat mai putin de cinci minute. Trebuie sa deconectati pur si simplu routerul, sa conectati routerul la Orbi cu cablul Ethernet inclus, apoi conectati satelitul in apropierea centrului cladirii. Dupa ce totul este conectat, mergeti doar la un computer sau la un dispozitiv mobil, introduceti numele retelei si parola gasite pe Orbi in setarile de retea ale dispozitivului ales. De aici a fost pur si simplu o chestiune de deschidere a aplicatiei Orbi si urmărirea instructiunilor privind finalizarea configuratiei. Rezultatul semnalului chiar langa tandemul router primar si satelit le puteti vizualiza in urma masuratorilor efectuate cu aplicatiile Wi-Fi Analyzer si speedtest. Sunt culmea chiar mai bune decat pe routerul SAGEMCOM primit de la furnizorul de internet Telekom.

Instalarea satelitului a fost la fel de simpla. Trebuie pur si simplu sa-l conectati si sa urmati diferitele culori pulsante. In cazul setarii pentru  satelit a stralucit alb pentru aproximativ un minut inainte de a deveni albastru (conexiune puternica). Amber ar indica faptul ca satelitul era prea departe, iar Magenta insemna ca a esuat si trebuie sa incerci din nou sau sa le apropiie mai mult. In cazul nostru nu a fost nevoie de nici o interventie, deoarece avea o legatura puternica iar setarea am realizat-o prin doar prin download-ul pe smartphone-ul personal Android a aplicatiei „Orbi” de pe magazinul Google Play,

Orbi Pro este gestionat printr-o aplicatie mobila gratuita. Aplicatia este intuitiva si simpla. Ecranul principal are un ecran de baza pentru a stabili daca Internetul este activ si cati sateliti sunt conectati. Mai jos sunt patru optiuni, inclusiv setarea WiFi, lista de dispozitive, WiFi 2 (daca se alege sa se instaleze un WiFi pentru oaspeti, de exemplu) si un test de viteza. In partea stanga sus lateral se afla inca o alta optiune care functioneaza ca Orbi Settings cu posibilitatea de a adauga un satelit suplimentar, configurare noua, asistenta, despre si logout al contului.

Rezultatele pe satelitul Netgear Orbi Pro AC3000 in apartment cu doua usi inchise si dupa colt mi se par foarte OK si le puteti vizualiza mai jos.

Nu va ingrijorati de faptul ca Netgear Orbi opereaza pe o topologie de tip hub-and-spoke fata de plasa pentru ca acesta este un router Wi-Fi remarcabil. Prin includerea unui comutator cu trei porturi pe router si un comutator cu patru porturi pe satelit, acesta atinge un echilibru mai bun intre designul industrial neobisnuit si caracteristicile routerului conventional decat oricare dintre routerele mesh pe care le-am testat pana acum. De fapt, un Orbi cu un singur satelit a oferit o performanta mai buna decat orice router cu ochiuri care functioneaza cu trei noduri.

%d blogeri au apreciat: