NATIONAL AWARDS 2023 a fost anuntat casigatorul competitiei din Romania

World Photography Organisation și Sony Europe au desemnat-o pe românca Cristina Băzăr drept câștigătoare a competiției National Awards în România, din cadrul Sony World Photography Awards 2023.

Programul National Awards este o inițiativă creată de World Photography Organisation și Sony pentru a sprijini comunitățile locale de fotografi din întreaga lume, la care participă anul acesta 55 de țări.

Peste 415.000 de imagini din peste 200 de teritorii au fost înscrise la Sony World Photography Awards 2023 și peste 200.000 au fost selectate pentru competiția Open (din care a fost selectat câștigătorul National Awards).

Cristina Băzăr a fost selectată în mod anonim de către jurați pentru fotografia sa numită Nature’s Abduction, încadrată la categoria Motion. Imaginea expune un copac învăluit de ceața Madeirei, alături de care se remarcă o siluetă misterioasă.

Cristina Băzăr este o tânără care lucrează în domeniul IT ca dezvoltator de software, dar care iubește arta – în special arta fotografică. Fiecare imagine realizată de Cristina reprezintă o încercare a sa de a crea un portal către un eveniment sau către o stare de spirit din trecut, pentru a se putea întoarce la acel moment ori de câte ori dorește.

Despre succesul său, Cristina a declarat: „Mă bucur nespus să aflu că fotografia mea preferată, făcută în timpul călătoriei din luna de miere, a reușit să impresioneze juriul și să fie selectată pe locul 1 pentru Sony Regional Photography Awards. Așadar, de acum înainte, imaginea intitulată “Nature’s abduction” va fi specială pentru mine nu doar într-un singur fel!”.

Lista fotografilor din regiune care au fost preselectați:

  • Ivana Dostálová, Republica Cehă
  • Dávid Balogh, Ungaria
  • Maria Guțu, Republica Moldova
  • Filip Hrebenda, Slovacia

În calitate de câștigătoare a National Award, Cristina Băzăr va primi echipament foto profesional din parte Sony, iar lucrarea sa va fi inclusă în expoziția Sony World Photography Awards , precum și în cartea cu același nume.

Câștigătorii globali ai categoriilor Student, Youth, Open și Professional din cadrul competiției Sony World Photography Awards 2023 vor fi anunțați pe 13 aprilie 2023 și vor expune în cadrul expoziției la Somerset House, Londra (14 Aprilie-1 Mai 2023). Pentru mai multe informații despre viitoarele anunțuri și despre câștigători, vă rugăm accesați www.worldphoto.org.

NOTES PENTRU EDITORI

DESPRE SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS

Produsă de World Photography Organisation, competiția de nivel internațional Sony World Photography Awards reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul fotografic global. Aflată la cea de-a 16a ediție, expoziția cu intrare liberă este o voce a fotografiei globale, oferă o perspectivă vitală asupra artei fotografice contemporane și oferă atât artiștilor consacrați, cât și celor în curs de formare, oportunități de a-și expune munca. În plus, competiția recunoaște munca celor mai influenți artiști care lucrează în acest mediu, prin intermediul Outstanding Contribution to Photography Awards; renumitul fotograf japonez Rinko Kawauchi este laureatul din 2023 al acestui premiu, alăturându-se unei liste distinse de nume emblematice, printre care Martin Parr, William Eggleston, Candida Hofer, Nadav Kander, Gerhard Steidl, Edward Burtynsky și Graciela Iturbide. Competiția expune lucrările fotografilor câstigătorilor și a celor aflați pe lista scurtă la o prestigioasă expoziție în Somerset House, Londra. worldphoto.org/sony-world-photography-awards-exhibition

DESPRE WORLD PHOTOGRAPHY ORGANISATION

World Photography Organisation este o platformă globală de top dedicată dezvoltării și promovării culturii fotografice. Programele și concursurile sale oferă oportunități valoroase pentru artiștii care lucrează în domeniul fotografiei și contribuie la creșterea popularității muncii lor. Premiile Sony World Photography Awards reprezintă principalul program al World Photography Organisation. Înființat în 2007, acesta este unul dintre cele mai mari și mai prestigioase concursuri de fotografie din lume, care celebrează activitatea unor artiști de top și a unor artiști emergenți, anual atrage zeci de mii de vizitatori la expozițiile sale din întreaga lume. World Photography Organisation este componenta fotografică a Creo, responsabilă pentru realizarea de programe în trei sectoare: fotografie, film și artă contemporană. Urmăriți World Photography Organisation pe Instagram (@worldphotoorg), Twitter (@WorldPhotoOrg) și LinkedIn/Facebook (World Photography Organisation). Hashtag-urile pe care trebuie să le urmăriți sunt: #sonyworldphotographyawards #swpa #swpanews.

DESPRE CREO

Creo inițiază și organizează evenimente și programe în trei direcții principale: fotografie, film și artă contemporană. Înființată în 2007 ca Organizația Mondială a Fotografiei, Creo a crescut în domeniul de aplicare, promovând misiunea sa de a dezvolta oportunități semnificative pentru creatori și de a-și extinde gama sa de activități culturale. Astăzi, proiectele sale remarcabile includ Premiile Sony World Photography, PHOTOFAIRS Shanghai, Photo London și viitoare competiție PHOTOFAIRS New York (Sep 2023). Ca parte a Angus Montgomery Arts, Creo ajută la livrarea proiectelor grupului, cuprinzând unele dintre cele importante târguri de artă din lume. Prelunând-și numele din latinescul „eu creez”, Creo își propune în acest spirit să sprijine și să împuternicească vocile creative. www.creoarts.com

DESPRE SONY GROUP CORPORATION      

Sony Group Corporation este o companie creativă de divertisment cu o bază solidă de tehnologie. De la game și servicii de rețea, la muzică, imagini, produse și soluții electronice, soluții de imagistică și de detectare și servicii financiare – scopul Sony este de a umple lumea cu emoție prin puterea creativității și a tehnologiei. Pentru mai multe informații, vizitați: sony.com/en

DESPRE SONY CORPORATION

Sony Corporation este o companie responsabilă pentru divizia Electronics Products & Solutions (EP&S) din cadrul Sony Group. Având viziunea de a „continua să ofere Kando și Anshin oamenilor și comunităților din întreaga lume, prin dezvoltarea tehnologiei și prin adresarea noilor provocări”, Sony va crea produse și servicii în zone precum home entertainment & sunet, imagistică și dispozitive mobile. Pentru mai multe detalii, accesați http://www.sony.net/. * Ambele cuvinte sunt japoneze, Kando înseamnă emoție, iar Anshin are numeroase semnificații, cum ar fi liniștea sufletească, liniște, fiabilitate și încredere.

Hits: 11

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: