Mouse-ul de gaming Trust Strike GXT 117 Wireless la review

Este primul mouse de gaming sosit la testing la GADGETARUL ROMAN din cele wirreless si practic nu ma mai pot dezlipi de acesta pentru confortul pe care il poti obtine prin lipsa cablului de conectare pe care natural il poti regasi la cealalta categorie de mousi. Desigur utilzandu-l in dinamica jocului Doom am fost multumit pentru manevrabilitate si efectele luminoase pe care le-am captat in timpul jocului si nu numai atat, asa cum puteti sa cititi mai jos.

46963429_2275596862452567_2610854264972509184_o_2275596849119235

In oferta curenta, Trust Gaming are cateva variante interesante de mousi. Mousii wireless pentru gaming, pot convinge nu numai prin caracteristici si calitati bune, dar si cu un pret scazut. M-am uitat mai atent la GXT 117 Strike un entry level si am testat daca merita cu adevarat atributul „gaming”.

Trust livreaza cu GXT 117 Strike cu 4 butoane sensibile, de dimensiuni 110 x 66 x 30 mm, cu un cablu de incarcare/date, de tip USB/microUSB, un receptor 2,4 GHz de tip USB ce acopera o raza de 8m de utilizare, o eticheta si, desigur, instructiunile de punere in functiune. Mai multe nici nu ar fi necesare pentru a trece la treaba. Acesta lucreaza sub Windows 10, dar si 8, sau 7 sau Mac OSX, Sierra sau mai vechi.

Inainte de a putea utiliza Strike, trebuie mai intai sa incarcati timp de aproximativ sase ore la cablu prin conectare la conectorul microUSB situat pe panoul frontal. Apoi daca ati conectat receptorul, apasand pe butonul on/off situat pe talpa, si observand ca lumina laser de culoare rosie se aprinde, cu senzorul optic pe 3 nivele reglabile de rezolutie (cu ajutorul butonului CPI de rezolutie, puteti comuta intre 600, 1000 si 1400 DPI). Puteti utiliza chiar si mouse-ul in acest timp, iar acumulatorul reincarcabil va aduce o autonomie de pana la 30 de ore de functionare. Cablul USB inclus este destul de scurt si deci nepotrivit pentru munca sau jocuri, daca nu avem rabdare si vrem sa utilizam mouse-ul in timpul incarcarii.

Modelul GXT 117 Strike este foarte usor in comparatie cu alte modele si este destinat in primul rand calatoriilor si conectarii la laptop, chiar daca acest lucru ar exclude utilizarea touchpadului. Cu suprafata cauciucata si iluminatul alternativ in culori RGB va produce prima impresie placuta, pentru un astfel de mouse, dar si atractia utilizarii. Mai jos puteti observa gama de culori, prin care atractivitatea are consistenta asteptata. Designul ergonomic este confortabil pentru toate tipurile de jucatori.

Această prezentare necesită JavaScript.

De indata ce-l porniti, mouse-ul va circula printr-un spectru superb de culori, adaugand experienta imersiva de jocuri chiar din mersul lucrurilor. Indiferent daca sunteti stangaci sau dreptaci, designul ambidextru a lui Trust GXT 117 inseamna ca veti ramane confortabili, pana la sfarsitul jocului. Acoperit cu cauciuc, veti fi capabili sa pastrati o apasare ferma pe declansator atunci cand atacati adversari si va planificati urmatoarea miscare impreuna cu colegii de echipa. Nu va trebui sa intrerupeti sesiunea cand trebuie in final sa incarcati acumulatorul. Cu ajutorul cablului USB la indemana, puteti conecta mouse-ul in computer sau laptop si puteti reprograma in timp ce va aflati in joc. Va las mai jos sa urmariti cam cum se simte in mana acest mouse de la Trust, si cu toate ca este atat de mic sta foarte bine in mana.

46817198_2275598179119102_3817435506132647936_o_2275598162452437

Un total de sase ore de „Doom”, doua ore de „Hearthstone” si o ora de „PUBG” au fost jucate. Gripul este bun in mana. Datorita suprafetei sale mate, aceasta asigura o buna prindere, atat pe butoane, cat si pe rotita mouse-ului. Trebuie sa va obisnuiti totusi cu greutatea redusa si libertatea de miscare asociata. In special in cazul jocurilor rapide, greutatea poate deveni o problema. Datorita designului si dimensiunii Strike, se poate spune ca nu exista un suport adecvat pentru incheietura mainii. Pentru jocuri de strategie confortabile, Strike este mai potrivit. La birou prin aplicatii s-a dovedit mai usor de utilizat pentru ca miscarile nu necesitau neaparat reactii rapide si precise, ca intr-un joc.

Am fost curios si am deschis carcasa mouse-ului si cu aceasta ocazie am descoperit secretele acestei manevrari simple si a longevitatii utilizarii fara a incarca.

 Asa cum se pot observa efectele de multicolore se obtin prin cele patru LED-uri RGB situate in cele patru colturi ale PCB. Acumulatorul este lipit pe carcasa superioara si intr-o pozitie care nu are contact mecanic cu celelate obiecte interioare aflate in miscare. Intrerupatoarele butoanelor sunt de buna calitate cat si sensibilitatea senzorului care asigura o corespondenta foarte buna cu realitatea miscarii mainii.