Motorola Moto G6 Play la review

Motorola Moto G6 Play un ultim terminal pe care l-am primit, dupa ceva vreme, dupa o lansare de presa, ce a avut loc in cerc restrans, prin luna mai 2018 in Romania, la care nu am fost invitat. Cu toate acestea am decis sa nu va privez pe voi, cititorii mei, de un review, pentru o decizie interna, arbitrara, a unei companii imature. Sunt prietenul Motorola si al conceptelor acestora, de peste doua decenii, atat ca utilizator cat si serviceman, si nu aveau cum sa ma opreasca, pe mine, sa scriu acest review, astfel de decizii. Chiar daca aceste afirmatii nu au cum sa-i multumeasca pe acestia si cercul lor restrans, de privilegiati, imi vad de treaba mea obisnuita si nu imi place sa fac politica.

GADGETARUL ROMAN l-a remarcat pentru ecranul tactil al acestuia, mai mare, de 5.7 inci, de consistenta vizuala IPS, 720 x 1440 pixeli, factor de aspect 18:9,  HD+ Max Vision, cu luminozitate/contrast, dar tradusa in unghiuri de vizibilitate foarte buna, chiar si in lumina ambientala. Acoperit complet cu sticla Corning Gorilla, versiunea 3, rezistenta recunoscuta la zgarieturi.

Un terminal construit special pentru destinatii comerciale, cu 5.7 inci ale diagonalei display-ului, mai mare, dar si acumulatorul mare, adica de 4000 mAh, incarcat totusi in sistem turbopower, ceea ce ne face sa suferim cat mai putin de aceasta diferenta, a autonomiei, de mai bine de o singura zi de utilizare cat de cat, intensiva.

Construit pe o rama de aluminiu neagra si lucioasa, cu reflexii bleumarin, dar cu o consistenta eleganta. Totusi neatestat de laboratoare specializate cu rezistenta la factori de mediu externi, dar extremi, in timpul utilizarii, terminalul vine cu o husa transparenta din policarbonat (TPU) de protectie, care este si indicata de fabricant, dar nici nu incarca dimensiunile exterioare 154.4 x 72.2 x 9 mm si nici greutarea cu cele cateva grame, pornind de la cele 175 g cu care il vom scoate din pachetul de vanzare. In plus aceasta husa opreste in mare parte depunerea amprentelor pe o carcasa lucioasa, exceptand scanner-ul de amprente amplasat pe spate. Are un orificiu proiectat, ce poate fi utilizat pentru a bloca si debloca telefonul, care tocmai aceasta functie o are. Dar foarte bine inchegata prin utilizarea inteligenta a noilor tehnologii mecanice de incapsulare a maruntaielor interioare, electronice. Chiar daca unii, inca mai profita de inocenta voastra, cred in continuare in cumparatorul inteligent, care tine la banii lui de achizitii, chiar si in situatiile, cand ii scoate de la saltea.

Desi, nimeni, dintre „cantaretii tech” nu o sustine evident, partea mecanica, constructiva, a majoritatii produselor electronice si proiectarea acestora, sunt cele mai importante criterii, care ar trebui sa tina la decizia achizitionarii unui produs, in situatia, in care, nu ne dorim sa il schimbam, la interval de 3 luni, si daca acesta ar fi de unica utilizare.

Terminalul G6 Play este unul modern, pentru ca, desi lucreaza sub Android 8.0 (Oreo), cu siguranta va primi upgrade la Android 9.0 (Pie), ceea ce mi se pare a fi un plus, pentru un astfel de terminal.

Terminalul a  ramas prin liniile sale de design consacrate, in ceea ce cadrul „Moto G” ne-a obisnuit de cativa ani incoace. Adica simetrie, rotunjimi, margini inchegate, robustete. Chiar nu au mai dorit sa inoveze prea mult cu produse, in acest plafon de preturi.  Si pentru tipul de utilizatori consacrati de Motorola, zic eu, ca bine au facut.

Unboxingul obisnuit nu lipseste nici cu aceasta ocazie.

Cutia verzulie si vesela ascunde lucruri normale: terminalul unibody, incarcatorul de retea, cablul de tip USB/microUSB cu functionalitate dubla alimentare/transfer de date, husa despre care am vorbit, acul de acces la Nano-SIM / card microSD pana la 256 GB, dar si manualul de utilizare/certificatul legal de garantie.

Nu mai insist pe elementele descriptive, pentru ca aici ne intereseaza functionalitatea.

In interior Moto G6 Play a realizat o configuratie cu 3 GB de RAM si cu Snapdragon 430, care este invidiata de competitorii sai.

Un Qualcomm Snapdragon 430 SoC CPU octa-core de 1,4 GHz si un GPU Adreno 505 de 450 MHz are grija de performantele Moto G6 Play. SoC si GPU sunt usor mai vechi de un an, dar ofera o performanta suficient de buna pentru majoritatea aplicatiilor Android si asigura o experienta fluenta a OS-ului. Moto G6 Play este echipat cu 3 GB de memorie RAM si 32 GB de memorie flash eMMC. Acesta din urma poate fi extinsa pana la 128 GB cu un card microSD. Optional, aplicatiile pot fi de asemenea instalate pe cardul SD.

Partea de jos a telefonului smartphone Motorola gazduieste un port USB si o mufa audio de 3,5 mm. Portul USB transfera inca date in standardul 2.0, ceea ce nu este neobisnuit in acest interval de preturi. Cu OTG este posibil, deci pot fi utilizate dispozitive externe de stocare. Telefonul smart ofera Wifi, NFC, un receptor radio FM si Bluetooth 4.2.

In sprijinul celor afirmate m-am gandit din nou sa apelez la aplicatiile Benchmark gratuite, sa va faceti si o parere mai cuantizabila.

Motorola a echipat Moto G6 Play cu o conectivitate mai buna in orice sens. In plus fata de GSM si 3G, utilizatorii cu categoria LTE 13 se pot bucura de rate rapide de descarcare de pana la 300 Mbps. Viteza de incarcare este limitata la categoria LTE 5, astfel incat fluxul poate atinge doar 75 Mbps.

G6 Play se remarca, de asemenea, cand vine vorba de Wifi, accepta standardele  b / g / n, de care m-am bucurat la mine acasa captand direct de la routerul conjugal de la Telekom, Sagemcom. Ratele de transfer pe care le-am masurat au atins pana la 300 Mbps. Receptia Wifi a lui G6 Play a suferit deja la o distanta de numai trei metri si fara bariere, ceea ce duce la gandul ca totusi existenta unui operator mobil va inlocui cu bine acest neajuns, cu toate eventualele compromisuri de viteza ce zic sunt acceptabile.

Motorola face propriile imbunatatiri minutioase ale sistemului de operare Android. Aplicatia Moto furnizeaza indicatii utile inclusiv modul de afisare in timpul noptii si indrumari privind spatiul de stocare si durata de viata a bateriei, precum si o scurta descriere a articolelor care v-au interesat prin caracteristica camerei inteligente actionate anterior.

Includeti preinstalarile aplicatiilor Outlook si LinkedIn. Primul este excelent, dar, de asemenea, duplica aplicatiile Gmail si Calendar, in timp ce LinkedIn va fi de interes pentru o proportie destul de mica de utilizatori orientati spre afaceri. Cu toate acestea, se pare ca o aplicatie fundamental utila, cum ar fi Google Play, nu este preinstalata.

Apoi am facut ceva teste cu camera foto si am hotarat sa o utilizez, in unul dintre weekend-urile prelungite, de care am avut parte anul acesta, la munte, in Busteni, profitand si de acoperirea foarte buna Telekom mobile, (iar in camera de hotel Wifi, Telekom fix), pe care o intalneam prin padure si reuseam sa transmit live, catre prietenii mei de pe retelele de socializare, instantanee ispititoare si invidiabile.

Camera de 13 MP cu autofocalizare si detectie de faza (PDAF) permite surprinderea tuturor momentelor importante si focalizarea rapida care contribuie la obtinerea de imagini clare dar si cea frontala de 8 MP este la fel de utila. G6 Plus este un shooter usor mai bun decat G6. Are o deschidere f / 2.0 mai luminata in timp ce autofocalizarea ofera un proces de blocare mai puternic. Pe frontul video obtineti 1080p la 30fps.

O alta caracteristica interesanta, daca nu chiar de succes este cea a recunoasterii obiectului. Atingeti pictograma cutie galbena, langa butonul de declansare, iar Moto G6 Play va incerca sa identifice subiectul. Acesta va furniza link-uri corespunzatoare pentru a va ajuta sa localizati aceste obiecte de exemplu in magazinele online.
Si am admirat, ca avem de-a face cu un companion bun, la un pret rezonabil, mid-range, aproximativ 200 de Euro la liber, pentru vacantele scurte, dar un pic cam ploioase de anul acesta, pe care il tineam destul de bine atat in mana, cat si in buzunarul de aventuri, dar urmaritorii mei de pe grup stiau despre toate aceste lucruri.

Views: 0

Lasă un răspuns