Motorola Edge 30 Fusion Pantone empowered by Telekom Romania Mobile – review

Sezonul de primavara infloreste odata cu noul val, ca o iubire nemarginita de la Telekom Romania Mobile. Pe cat este de usor Motorola Edge 30 Fusion este un companion ce se ridica la exigentele unui prieten ce nu te lasa la greu.

De unde atat de multa melancolie? Poate anotimpul, poate culoarea Pantone a anului 2023, Viva Magenta personalizata a noului terminal ce te impinge sa iubesti mai mult, nemasurat si sa fii mai tolerant cu tot ceea ce se intampla in jurul tau. Cred ca acestea sunt ideile prin care noua campanie isi doreste sa iasa in evidenta prin atat de multe promotii. Si eu zic de aceasta data, ca au reusit. Telekom Mobile lanseaza campania de primavara „Traieste Nelimitat cu Nelimitat”  prin care ii incurajeaza pe toti sa traiasca nelimitat, ramanand conectati cu cei dragi, bucurandu-se de tot ceea ce are de oferit internetul nelimitat.

Pe langa aspectul primavaratic, terminalul care este un midrange cu caracteristici highend reusit, pentru pretul sau de achititie, poate primi suplimentar de la Telekom Romania Mobile si o pereche de casti Moto BUDS 600 ANC, True Wireless Earbuds, Winetasting cu functii de reducere a zgomotului ANC, care sunt incluse in pachetul de vanzare, pentru a insufleti atmosfera de afara si a imbunatati feelingul de conjunctura. Clientii Telekom care reincarca o cartela Telekom cu minimum 5 euro, pana pe 4 iunie inclusiv, sunt inscrisi automat in tombola cu premii si pot castiga un smartphone Motorola Edge 30 Fusion,

Oferta de primavara extrem de tentanta o puteti regasi aici.

Desi nu am primit pachetul de retail, am inteles ca in pachet se mai regaseste pentru acumulatorul incorporat Li-Po 4400 mAh de capacitate medie a terminalului, un incarcator rapid si anume 68W TurboPower (incarcare 50% in 10 min) ce va imbunatati simtitor experienta de utilizare unde Motorola cu Edge, pune accentul mai ales pe gama medie, totusi, unul dintre cele mai dificile segmente ale pietei de smartphone-uri.

Specificatiile terminalului sunt ofertante.

Motorola Edge 30 Fusion este un smartphone premium de gama medie cu multe avantaje, oferind un ecran grozav, incarcare super-rapida, performanta puternica, un set de camere de incredere si o viata decenta a bateriei. Pentru camera teleobiectiv, performanta mai buna la lumina scazuta si durabilitate mai buna, este o recomandare pentru cei interesati sa achizitioneze / schimbe un terminal. Are un afisaj P-OLED de 10 biti, HDR10+, 144 Hz, o configuratie puternica de difuzoare stereo Dolby Atmos, un chipset Snapdragon 888+, si o camera principala de 50 MP OIS, si cea de selfie de 32 MP cu autofocus. Motorola Edge 30 Fusion este compatibil Dual-SIM si accepta doua carduri nano-SIM, dar eSIM nu este acceptat. 

Fusion face o prima impresie grozava in mana, metalul si sticla afisand o senzatie premium la purtator, este relativ confortabil de utilizat cu o singura mana. O mare parte din acest confort provine din partile frontale si din spate curbate simetric. Cadrul metalic de aluminiu sablat din mijloc are tesituri ascutite, care ajuta la aderenta generala.

Partea din spate a lui Edge 30 Fusion este ceea ce ii ofera atmosfera de design generala, fara a iesi in evidenta, deoarece este un aspect foarte discret si elegant. Numele Edge se refera la sistemul de notificare luminoasa folosit care se lumineaza in jurul afisajului pentru a va avertiza cu privire la apeluri, mesaje si alarme. Spatele din imitatie de piele Gorilla Glass 5 este moale la atingere si se simte grozav in mana si ofera protectie la patrundere IP52. Exista altceva in a vedea si a simti un alt material decat sticla pe un smartphone modern, care il face putin special si intr-un fel retro. Textura de piele si insulele camerei in doua tonuri arata si se leaga impreuna cu curbura si cadrul din mijloc Edge 30 Fusion nu arata doar aparte, ci se simte si rafinat. Toate materialele arata si se simt premium si sunt foarte bine combinate. Nu exista absolut nicio flexibilitate in sasiu, iar telefonul se simte dens in interior, fara goluri, in ciuda faptului ca este destul de usor la 176 de grame. Partea dreapta adaposteste un buton de pornire si un buton tip balansoar de volum. Butonul de pornire poate fi accesat cu usurinta, iar butonul de reducere/crestere a volumului este, de asemenea, la indemana degetului mare. Cititorul optic de amprenta se afla pe afisaj dar si o recunoastere a fetei decent de rapida. Marginea de jos gazduieste portul de incarcare USB-C, tava SIM si unul dintre cele doua difuzoare stereo, cu celalalt situat pe marginea de sus. Modulul camerei iese clar din spate, motiv pentru care dispozitivul se clatina atunci cand este asezat pe masa. Nici mufa de 3,5 mm pentru casti sau suport pentru carduri microSD nu le regasim dar niciuna dintre aceste lucruri nu deranjeaza existand solutii de imbunatatire.

La nivel local, există Wi-Fi 6 (ax) dual-band, Bluetooth 5.2 cu suport LE si NFC. Exista, de asemenea, GPS dual-band cu banda L5, precum si GLONASS, BDS si GALILEO. Nu exista radio FM.

Pe partea frontala a Motorola Edge 30 Fusion, exista un afisaj P-OLED ( „P” de acolo inseamna ca panoul foloseste un substrat de plastic) inalt de 6,55 inci are rezolutie de 2.400 x 1.080 (FHD+) si suport HDR10+ si chiar ajunge sa pastreze o rata de reimprospatare super lina de 144Hz. Potrivit unui panou OLED, contrastul si nivelul de negru sunt in esenta perfecte, iar luminozitatea de varf de 492cd/m2 este suficient de decenta pentru pret. In ceea ce priveste calitatea, panoul ofera unghiuri de vizualizare excelente, cu o calibrare a culorilor si un raport de contrast bun. Afisajul este excelent si pentru continutul HDR. De asemenea, devine destul de luminos pentru vizibilitate in aer liber, chiar si in lumina directa a soarelui si ofera optiuni de afisare atenta. Primesti chiar si notificari de la marginea afisajului care lumineaza partile laterale ale telefonului atunci cand este indreptat in jos. Este de la sine inteles ca aceasta este una dintre cele mai bune caracteristici pe care le are noul telefon de gama medie de la Motorola pentru ea. Am considerat ca este extrem de placut sa vizionezi videoclipuri si chiar filme/emisiuni TV, datorita culorilor si contrastului sau superbe. Exista optiunea de a alege dintr-o rata de reimprospatare de 60 Hz sau 144 Hz, sau o puteti lasa automat si lasati telefonul sa decida cand este cel mai bine sa le utilizati. Puteti, de asemenea, sa modificati reproducerea culorilor telefonului si sa il faceti sa para mai fidel la viata, selectand modul Natural.

Motorola Edge 30 Fusion are un SoC Qualcomm Snapdragon 888+, care se bazeaza pe un proces de 5 nm. In ceea ce priveste software-ul, Motorola Edge 30 Fusion ruleaza pe MyUX bazata pe Android 12 din cutie. Ofera o experienta Android aproape de stoc, cu functile personalizate Motorola pe deasupra. Acestea includ o multime de gesturi Moto, imagini de fundal personalizate, optiuni de personalizare, etc.

In ceea ce priveste Snapdragon 888+ ofera o propunere de valoare mai buna decat multe, dintre cele mai actuale chipset-uri mixte 4×1.80 GHz Cortex-A55, alaturi de un GPU Adreno 660, include 256 GB de stocare UFS 3.1 si 8 GB de RAM.

Mai jos puteti vedea rezultatele testelor sintetice: CPUZ, Aida64, PC Mark, 3DMark, AnTuTu, Geekbench.

Motorola Edge 30 Fusion are camere spate triple cuprinzand o unitate principala OmniVision de 50MP cu OIS, o unitate ultra-larga de 13MP (FOV de 120 de grade) si un senzor de adancime de 2MP. Incepand cu senzorul principal de 50 MP, este rapid sa focalizati si sa procesati imagini cu detalii ample si acuratete a culorilor. Senzorul este sustinut de HDR, care face bine sa pastreze evidentierea si sa nu supraexpuna lucrurile. Acestea fiind spuse, am gasit nivelurile de contrast putin in partea inferioara si detaliile mai fine usor spalate atunci cand mariti imaginea sau o vizualizati pe un ecran mare, cum ar fi pe un laptop sau un televizor. Acesta din urma poate fi atenuat oarecum folosind modul Pro, care va permite să faceti clic pe imagini cu rezolutia reala de 50 MP în loc de rezolutia implicita de 12,5 MP dupa pixel-binning.

Senzorul ultra-wide (UW) de 13MP al telefonului poate sa nu fie la egalitate cu senzorul principal, dar isi face treaba. Cu exceptia distorsiunii imaginii din jurul marginilor, obtii rezultate decente, cu detalii respectabile si gama dinamica. Camera UW poate fi folosita si pentru fotografii macro, pe care le veti gasi perfect utilizabile, cel putin la lumina zilei. Senzorul de adancime de 2MP poate sa nu fie perfect cu detectarea marginilor, dar face bine sa ofere fotografii bokeh cu aspect natural. In conditii de lumina scazuta, la fel ca orice alte smartphone-uri de gama medie. In timp ce focalizarea si viteza obturatorului raman rapide, imaginile par granulate si lipsite de claritate. Lucrurile arata mai bine cu modul de noapte, dar detaliile sunt spalate. In cele din urma, camera frontala de 32 MP se focalizeaza rapid si ofera selfie-uri bune cu detalii faciale ample. Nuantele pielii nu erau atat de precise. In unele scenarii – mai ales cand soarele apune, camera ar adauga o nuanta portocalie selfie-urilor. Oricum ar fi, camera frontala ofera portrete selfie bune si doua campuri de vedere: ingust si unghi larg. Acesta din urma poate fi folosit pentru a obtine selfie-uri de grup bune. Exemplificari puteti vedea mai jos.

Motorola Edge 30 Fusion are la bord un acumulator de 4.400 mAh. Nu este urias, dar nici mic, mai ales avand in vedere profilul subtire de 7,5 mm al terminalului si greutatea relativ usoara la 176 de grame. Se descurca destul de bine in ceea ce priveste rezistenta bateriei, reusind 101 de ore. Mai jos puteti vedea cu aplicatia AccuBatery si ciclurile de incarcare / descarcare.

Edge 30 Fusion este livrat cu un incarcator rapid de 68 W Power Delivery.  Utilizeaza USB Power Delivery standard pentru incarcare, mai degraba decat niste specificatii proprietare ciudate. Acesta este o parte din motivul pentru care se bucura de confortul unui cablu standard USB Type-C la Type-C pentru incarcare.

Visits: 0

Lasă un răspuns