Monitorul pentru gaming PHILIPS 272E1GAEZ la review

Asa cum m-am mai declarat, raman constant un fan PHILIPS. Pentru ca in principal am un monitor PHILIPS de 24 de inci pe care il utilizez in mod curent pentru review-uri si lucrul de acasa pentru la birou, atunci cand operez de pe desktop, de mai bine de 7 ani fara a trebui sa intervin in niciun fel decat prin stergerea de praf si impuritati de pe ecran. De asemenea am un SmartTV cumparat prin programul rabla pentru electrocasnice la care doar am facut update-uri de firmware atunci cand a fost cazul si la care de cand am atasat un soundbar ma simt mai legat de familia PHILIPS din apartamentul conjugal. O fi oare bine sa pastrezi atat de mult timp un produs care functioneaza ireprosabil? Poate cunoasteti voi raspunsul ideal.

PHILIPS a anuntat ca a oferit spre vanzare 2 monitoare noi pentru gameri. Unul dintre acestea de 24 de inchi, in timp ce altul are dimensiunea ecranului de 27 de inchi gasit pe modelul de birou 272E1GAEZ. Ei bine, ce caracteristici si avantaje are acest monitor. In primul rand, putem incepe prin a vorbi despre caracteristicile ergonomice ale acestui monitor, membru al seriei E PHILIPS. Va permite sa modelati cu usurinta ecranul in functie de confort atunci cand stati in fata lui pentru o perioada lunga de timp.

In timp ce unghiurile de vizualizare sunt bune, datorita panoului sau IPS, veti dori in continuare sa tineti asteptarile sub control. Rata de reimprospatare este listata ca 60 Hz static, iar HDR nu este in carduri, in ciuda luminozitatii de varf masurate de putin peste 400 de nit. Jucatorii seriosi sau cei care cauta cel mai bun monitor de computer pentru crearea sau consumul de continut ar trebui sa caute in alta parte.

Puteti regla inaltimea ecranului pana la 100 mm, astfel incat sa puteti obtine unghiul de vizualizare adecvat in functie de pozitia  in picioare. Desigur, este, de asemenea, posibil sa reglati ecranul inainte si inapoi cu -5 pana la 20 de grade. In acest fel, ecranul va ofera armonie atunci cand va intindeti in fata ecranului sau cand va asezati in pozitie verticala. Sa subliniem ca nivelul de luminozitate al panoului este destul de ridicat, in timp ce pe ecran se foloseste un material anti-orbire, care are tipul, pentru a-l proteja de luminile din jur. Nivelul de luminozitate al monitorului este sub forma de 350 de candeli, in timp ce raportul de contrast este sub forma de 3000:1. Rezolutia monitorului, care are raportul de aspect al ecranului 16:9, este de 1920×1080 pixeli. Deci, daca scopul tau este sa cumperi un monitor potrivit pentru jocuri Full HD, PHILIPS 272E1GAEZ va functiona foarte bine.

Specificatii tehnice

  • Ecran de 27 inch
  • Rezolutie 1920×1080
  • Rata de reimprospatare 144 Hz
  • Panou VA LCD factor de aspect 16:9
  • Timp de reactie 1 ms
  • Luminozitate 350 de candeli
  • Contrast  3000:1
  • Unghi de vedere 178/178 grade
  • Difuzor 3Wx2
  • Conexiuni HDMI, DisplayPort, iesire audio
  • Dimensiuni 613 x 545 x 41mm

Vorbind despre carcasa monitorului, este realizat din plastic gri, cu un aspect care imita metalul periat. Vizual, arata destul de bine; cu toate acestea, exista o cusatura vizibila care ruleaza de jur imprejur, unde plasticul marginii exterioare a monitorului se intalneste cu panoul din spate. Si plasticul pare putin ieftin. Cel putin suportul este metalic si se simte destul de robust. Acest monitor are AMD FreeSync Premium cu o rata de reimprospatare suplimentara de 144 Hz si timp de reactie rapid de 1 ms. Acest lucru inseamna ca acest monitor a fost dezvoltat special pentru cei care doresc sa experimenteze jocuri fara intarzieri. In special in jocurile de curse, de actiune si de tip FPS, aceste 2 caracteristici sunt cu siguranta una dintre caracteristicile care ar trebui cautate.

Intrarile din spate sunt destul de standard pentru un monitor axat pe buget. Pe langa mufa de alimentare pentru incarcatorul extern si intrarea audio, cat si mufa pentru casti, aveti o pereche de porturi HDMI 2.0 si un DisplayPort 1.4. Nu exista porturi USB aici, dar acesta este din ce in ce mai mult cazul monitoarelor cu pret redus. In acest fel, nu trebuie sa directionati cabluri suplimentare in spatele ecranului si porturile la indemana nu dispar.

Exista cinci taste rapide sub rama de jos din partea dreapta a monitorului, inclusiv un buton de pornire si patru butoane pentru navigarea in meniul OSD. In timp ce meniul este inactiv, puteti utiliza aceste butoane ca comenzi rapide pentru reglarea rapida a luminozitatii, selectarea sursei de intrare si selectarea modului SmartImage. Exista opt moduri de imagine SmartImage, inclusiv FPS, RTS, Racing, LowBlue Mode (cu patru niveluri de intensitate), EasyRead si doua profiluri de jucator personalizabile. Alte instrumente de ajustare a imaginii includ luminozitatea, contrastul, claritatea, cinci moduri gamma si sapte presetari de temperatura de culoare. Sub setarile temperaturii culorii, veți gasi si modul sRGB, care limiteaza iesirea de culoare la ~100% sRGB pentru o reprezentare mai precisa a continutului sRGB.

Apasarea mai intai a butonului sus creste volumul, pe care apoi il puteti regla in sus sau in jos cu oricare dintre butoane, in timp ce apasarea butonului in jos va permite sa comutati cu usurinta intre cele trei intrari. Apasand butonul stanga/inapoi, apare un meniu SmartImage cu diverse presetari de culoare pentru diferite tipuri de jocuri, precum si un mod LowBlue pentru reducerea luminii albastre si SmartUniformity, conceput pentru a se asigura ca luminozitatea si culorile sunt uniforme pe ecran.

Meniul principal este afisat apasand butonul OK, care se afla chiar in stanga butonului de pornire, unul din dreapta. Acolo, puteti face practic totul in celelalte meniuri, doar cu distractia suplimentara de a naviga prin mai multe straturi. De asemenea, aici este o setare SmartSize, care poate forta panoul la diferite raporturi de aspect si dimensiuni – cel mai probabil sa fie utilizat pentru conectarea la hardware vechi – precum si un meniu Color care va permite sa selectati intre sase temperaturi de culoare, precum si reglati nivelul de rosu, albastru si verde in modul Utilizator.

Pe scurt, meniurile nu sunt prea complicate sau greu de navigat. Desi nu exista o multime de personalizari sau functii suplimentare ingropate in OSD, exista suficiente aici pentru majoritatea utilizatorilor mainstream care probabil vor intra doar ocazional in aceste meniuri si vor ajusta oricum setarile.

Optimizat pentru jucatorii care se afla si pe monitor, este inclus si modul de joc SmartImage. Cand selectati modul FPS de pe monitor, care are o interfata larga de meniu, temele intunecate din joc sunt dezvoltate, ceea ce va face mai usor sa vedeti obiectele intunecate din zonele intunecate. Daca treceti la modul Racing, care este un alt mod, puteti ajunge la timpi de reactie rapizi si la costuri mari de culoare de data aceasta. Pe de alta parte, modul RTS este disponibil si aici. Acest lucru, dupa cum sugereaza si numele, ii atrage pe cei care sunt interesati de jocurile de strategie in timp real. In plus, inca 2 moduri de jucator se afla la mijlocul optiunilor de aici. In acest fel, puteti obtine cea mai potrivita performanta de la monitor realizand setarile personale.

O alta caracteristica la care jucatorii ar trebui sa ii acorde atentie pe un monitor este, desigur, sunetul. Unele monitoare pentru jocuri nu au difuzoare. Dar la Philips 272E1GAEZ sunt pozitionate difuzoare duble de 3 wati. In acest fel, nu aveti nevoie de casti sau sistem de sunet suplimentar. Trebuie remarcat in acest moment ca performanta sunetului difuzoarelor este la un nivel foarte fluid.

Cum a sosit monitorul in pachetul de vanzare

La fel ca majoritatea ecranelor mainstream din ultimii ani, asamblarea PHILIPS 272E1GAEZ este simpla. Baza metalica se fixeaza pe montant cu un surub captiv. Exista, de asemenea, un slot in spatele suportului pentru a ruta cablurile (un cablu HDMI vine in cutie), desi nu este suficient de incapator pentru a gestiona toate cablurile pe care ati dori sa le ascundeti aici.

In tonuri de gri a PHILIPS 272E1GAEZ a aratat loc de imbunatatire, cu o eroare medie in tonuri de gri de aproximativ 2,5 DeltaE (dE). La niveluri mai mici de luminozitate de pana la aproximativ 30% luminozitate, albastrul este mai mare decat ar trebui sa fie. La aproximativ 30% luminozitate, rosul si verdele preiau controlul si devin din ce in ce mai dominante. Cu toate acestea, cu valoarea medie a dE inca mult sub 3, majoritatea nu vor observa aceste probleme. Avand in vedere ca acesta este unul dintre panourile mai luminoase din aceasta clasa, ar trebui sa puteti obtine rezultate bune la luminozitate rezonabila. Doar nu porniti lumina de fundal pana la capat decat daca aveti nevoie intr-adevar, deoarece la orice nivel de peste 80%, monitorul incepe sa se strecoare in teritoriu cu erori vizibile in tonuri de gri.

Această prezentare necesită JavaScript.

Abaterea maxima a luminozitatii este fixata la aproximativ 17%, ceea ce poate fi numit un rezultat normal pentru un panou curbat cu o diagonala mica. In ceea ce priveste uniformitatea culorii, abaterea maxima a DeltaE a fost de 1,9, ceea ce este deja un rezultat destul de bun. La setarile standard, valoarea gamma corespunde cu 1,9. La setarile standard, afisajul se potriveste cu 95,2% sRGB (99,5% acoperire completa), 68,5% AdobeRGB si 70,5% DCI P3. Performanta destul de buna pentru un monitor ieftin. In ceea ce priveste abaterile de culoare, am obtinut urmatoarele rezultate.

Reamintim ca rezultatele foarte bune sunt abaterea DeltaE (medie) mai mica de unu, iar abaterea DeltaE maxima mai mica de trei. La setarile standard in modul sRGB, abaterea DeltaE a fost in medie de 1,89 si maxim 5,7. In general, un rezultat destul de bun. Cu profilul FPS, abaterile au fost de 3,95 si 9,3. In modul Racing – 5.53 si 15.88. In modul RTS – 3.51 și 12.73.

PHILIPS 272E1GAEZ este unul dintre cele mai rare exemple de constructii de monitoare in sensul bun al cuvantului, deoarece pentru bani aproape minimi aveti la dispozitie un monitor de 27 inci. Panou cu rezolutie FullHD, o calibrare destul de buna si alte componente care va vor permite sa va bucurati de imaginea in forma in care a vrut-o dezvoltatorul.

Da, rezolutia FullHD la 27 de inchi nu este potrivita pentru toata lumea. Dar daca sunteti din categoria utilizatorilor care cauta o solutie similara pentru munca sau divertisment, atunci PHILIPS 272E1GAEZ surprinde printr-un raport foarte cool intre dotari si cost. Monitorul studiat este perfect nu numai pentru lucru si vizionarea continutului media, ci si pentru jocuri – totul datorita unei rate de reimprospatare usor crescute si suportului pentru tehnologia AMD FreeSync, care elimina complet ruperea imaginii, indiferent de rata de cadre in joc. La birou sau acasa, la serviciu sau la joaca PHILIPS 272E1GAEZ isi onoreaza cu lejeritate pretul de marja de 1000 RON (aici).

Visits: 0

Lasă un răspuns