Mio Technology – Importanța camerelor de bord în contextul modificării legislației rutiere

Mio Technology, liderul pieței autohtone de dispozitive GPS, parte a companiei MiTAC International Corp., comentează asupra noilor modificări ale codului rutier cu privire la utilizarea telefoanelor mobile în timpul șofatului.

Noua modificare a codului rutier

Pe data de 12 octombrie 2019 au intrat în vigoare noile modificări ale codului rutier care interzic șoferilor să utilizeze în mod activ telefoanele mobile în timpul călătoriei. Cei surprinși că utilizează în mod activ vor fi sancționați, conform noii legi. Sancțiunile pornesc de la 724 de lei și 4 puncte penalizare și pot duce chiar la sancționarea permisului de conducere pentru o perioadă de 30 de zile.

Va fi permisă, totuși, utilizarea dispozitivelor de tip telefon mobil în momentul în care șoferii staționează la semafor sau într-o coloană de mașini. Hotărârea are ca scop evitarea distragerii atenției șoferilor în timpul efectiv al condusului.

Utilizarea camerelor de bord în vederea evitării accidentelor rutiere

Mio Technology sfătuiește șoferii de autovehicule să apeleze la o soluție de tip cameră de bord pentru evitarea situațiilor din trafic care se pot solda cu un accident. Camerele de bord Mio vin dotate cu funcții speciale care ajută la creșterea siguranței în trafic.

Camerele video auto Mio vin în sprijinul șoferilor și când vine vorba de siguranța în călătorii prin ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), care este o combinație de două sisteme inteligente: FCWS (Forward Collision Warning System) și LDWS (Lane Departure Warning System).

În cazul FCWS, sistemul va avertiza automat șoferul în momentul în care distanța față de autovehiculul din față se micșorează prea mult și prea rapid, existând riscul unui impact frontal.

În cazul LDWS, dispozitivul video monitorizează automat traseul, știind unde sunt benzile / liniile continue și avertizează șoferul printr-o notificare vocală cu privire la părăsirea necontrolată a benzii. În plus, datorită senzorului de mișcare și senzorului de șoc G, camera Mio MiVue pornește automat și începe înregistrarea de îndată ce detectează mișcare sau impact brusc (în caz de coliziune).

Senzorul de șoc G vine în sprijinul șoferilor inclusiv după părăsirea autovehiculului. Modul parcare al camerelor video auto Mio se activează și camera filmează automat atunci când mașina este parcată și detectează mișcare în partea din față a autovehiculului.

De asemenea, calitatea Full HD sau Quad HD a materialelor video asigurată de camerele de bord Mio pot servi șoferilor ca probe incontestabile când vine vorba de prezentarea probelor în fața Autorităților, a Asiguratorului sau în cazul un eventual proces.

București, 24 octombrie 2019 – Mio Technology