LG și Intel dezvoltă împreună tehnologia 5G Telematics pentru următoarea generație de automobile

LG și Intel colaboreaza pentru dezvoltarea tehnologiei 5G Telematics, tehnologia wireless pentru automobile. LG și Intel vor utiliza expertiza ambelor companii pentru a oferi primele soluții 5G de pe piață. LG este prima companie care oferă produse telematice care se bazează pe conectivitatea LTE în locul rețelelor 2G sau 3G.

5G Telemetrics permite transferul de date cu viteze de până la 33 de ori mai mari decât 4G LTE cu o latență de până la 10 ori mai mică decât cea posibilă cu tehnologiile actuale. Software-ul poate fi adus la zi la viteze mari prin rețele OTA (Over The Air), în timp ce clipurile video și alt conținut multimedia vor putea fi descărcate prin sistemele de infotainment ale mașinilor.

lg

Cu ajutorul tehnologiei V2X (Vehicle to Everything), 5G presupune o latență redusă semnificativ, chiar și atunci când mașinile călătoresc la viteze mari. Comunicarea de la vehicul la vehicul, de la vehicul la infrastructură sau de la vehicul la pieton prin intermediul 5G poate duce la prevenția accidentelor pentru o experiență de condus mai sigură.

Prin colaborarea între tehnologiile din domeniul comunicațiilor mobile și ideile diviziei de componente auto, LG a realizat progrese semnificative în direcția solidificării poziției de lider în industria mașinilor inteligente. LG este furnizorul exclusiv de tehnologie telematică pentru vehicule al sistemului telematic General Motors 4G LTE OnStar. Această colaborare a ajutat LG să urce în poziția de top a industriei de tehnologii telematice pentru automobile cu o cotă de piață de 30,1 % în 2013, 30,3 % în 2014 și 29,9 % în 2015, conform Strategy Analytics.

“Prin colaborarea strânsă cu Intel, sperăm să putem construi următoarea generație de produse telematice 5G, din poziția de lider în care ne aflăm în acest moment,” a declarat Kim Jin-yong, președinte al diviziei Vehicle Components In-Vehicle Infotainment din cadrul LG Electronics.

“LG este un important furnizor de componente pentru vehicule în vederea cercetării și dezvoltării sistemelor 5G telematice,” a declarat Aicha Evans, vice-președinte corporate și general manager al Intel Communication and Devices Group. “Credem că îmbinarea dintre expertiza LG în domeniul conectivității și cea Intel în domeniul autovehiculelor conectate, fuziunii senzorilor și distribuției învățării automate va oferi tehnologii 5G inovative pentru mașini.”

Despre compania Mobile Communications a LG Electronics

Compania Mobile Communications din cadrul LG Electronics este lider gobal și deschizător de drumuri în industria dispozitivelor mobile și purtabile cu tehnologii revoluționare și design inovativ. Prin dezvoltarea continuă a tehnologiilor din domenii precum ecran, baterie, cameră foto și tehnologie LTE, LG realizează dispozitive mobile și purtabile care fac parte din stilul de viață al oamenilor din întreaga lume. În același timp, compania caută în permanență să îmbunătățească experiența de utilizare mobilă prin încorporarea design-urilor unice, sofisticate, dar intuitive în interfața de utilizare. LG îți mai propune și să ghideze consumatorii către era convergenței și a Internetului Tuturor Lucrurilor, maximizând gradul de conectivitate dintre o largă gamă de dispozitive, precum smartphone-uri, tablete, dispozitive purtabile și produse electronice din casă și portabile. Pentru mai multe informații, vizitați www.LG.com.

București, 24 februarie 2016 — Mobile World Congress din Barcelona, LG Electronics (LG) și Intel

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: