Lenovo Moto m la review

Nu sunt unul dintre cei care se imbata cu apa rece, atunci cand este vorba despre terminale. Atunci cand dau de un terminal bun la review, nu ii mai dau drumul din mana, pana atunci cand trebuie sa il inapoiez.
Nu mai sunt la varsta la care sa fiu impresionat de marketingul agresiv, care, totusi face deverul de vanzari sa creasca, desi, acest lucru este justificat, sau mai putin.

Acest lucru sintetizat il pot spune despre Lenovo Moto m, care nu este un terminal de top in specificatii, cat este un terminal in top preferinte, deoarece, atunci cand l-am avut in mana, m-am obisnuit cu el si, practic ne-am despartit destul de greu, atunci cand a sosit momentul, chiar daca de data aceasta nu a fost un spectacol lacrimogen.
Moto m cu cod de fabricatie XT 1663, este un terminal aparut in 2016 dar, cu toate acestea hardware-ul nu este nici pe departe trecut, chiar daca sub Android 6.0.1 Marshmallow se afla o configuratie procesor Quad-core 2.2 GHz + Quad-core 1 GHz, chipset MediaTek Helio P10 – MT6755, GPU Mali-T860MP2, cu 4GB RAM, dar si 32GB extensibila cu slot extern pana la 256 GB, display de calitate cu 16M culori, IPS LCD, 5.5 inch, capacitive touchscreen, rezolutie 1080 x 1920 pixeli (~401 ppi), am prins si un upgrade de soft cu acesta care l-a urcat bine si in clasamentele Antutu din acea vreme, la aproape 51000 de puncte.
Desigur am facut unboxing spre a descoperi interfata cu utilizatorul:


Asa cum se poate vedea in galerie in pachetul de vanzare am putut descoperi urmatoarele:

  • incarcatorul de retea cu iesire USB, 5,2 V la 2,0 A;
  • cablul de date/incarcare USB/USB C type, o surpriza utila pentru cei care tin la viteza de descarcare a datelor;
  • castile STEREO pe jack 3,5 mm de calitate buna, cu buton de raspuns la apeluri si microfon incorporat;
  • manualele de utilizare/punere in functiune;
  • folie translucida de protectie a ecranului;
  • un capac transparent de spate pentru protectia dorsala a terminalului;
  • cheita ce ajuta la accesul in sertarul de depozitare a Sim-urilor Dual si a micro cardului SD.

Terminalul are cam tot ce si-ar dori un utilizator normal sa regaseasca in pachetul de vanzare, fara sa isi mai bata capul sa alerge, sa mai faca alte achizitii prin comert. Ai deschis cutia incarci terminalul, ataci sertarul cu nanoSim-uri si treci direct la treaba. E simplu nu-i asa?
Desigur, primele impresii au fost de bun augur, pentru ca stim ca moda zilei la majoritatea terminalelor asiatice este cu carcasa metalica si aurie, cu ecran de 5,5 inch in tonuri de bun gust, protejata tehnologic in utilizare de picaturile ploii.
Asa s-a intamplat si cu Moto m, atunci cand l-am extras, am ramas placut impresionat de liniile de design, rotunjite si frumos intrerupte de catre alte linii expresive argintii, care modeleaza un contur de invidiat si nu numai pentru companiile noname din domeniu. Moto m mi-a stat bine in mana, inca de la prima familiarizare, pentru dimensiunile sale 151.4 x 75.4 x 7.9 mm, dar si pentru greutatea sa de 163 g, care nu mai deranjeaza, atunci cand iti doresti un terminal care sa te ajute cu autonomia sa zilnica, bateria de 3050 mAh, destul de buna, acreditata la 55 ore.
Designul exterior a lasat sa se intrevada in fata displayul de 5.5 inch, acoperit dar nu cat ar fi necesar la impact mecanic, si de aceea in pachet avem tipla antizgariere. Sus este fanta difuzorului audio pentru ureche, insotit de camera frontala de 8 MPx, dimensiunea sensorului foto 1/4″, senzorul de lumina.
Lateral sus jackul EAR 3,5 mm si microfonul de compensare a zgomotului, lateral dreapta mai mic butonul de Power on/off/stadby, mai mare butonul de reglaj volum +/- , lateral jos fantele rotunde pentru microfon si difuzor extern, mufa de incarcare/date USB tip C, si doua suruburi torz de sustinere mecanica a mufei, pe spate senzorul de amprenta si camera principala 16 MP, f/2.0,  autofocus cu detectie de faza, blitz de tip LED flash.
Toate acestea reprezinta o interfata generoasa cu utilizatorul, atat prin pozitionare cat si prin usurinta in actiuniile optico/mecanice pe care le intreprinde acesta.
Toate bune si frumoase dar „omul de stiinta” roman isi doreste cifre si dupa cum bine stim este bine sa i le dam, cat de curand.
De aceea, de fiecare data purced, mereu sa downloadez aplicatiile comerciale de tip Android, de pe Google Play, ca sa le satisfac toate curiozitatile si clasamentele, care se intocmesc cu aceasta ocazie, pentru ca, oamenii sa fie multumiti ca de fiecare data, ca exista principii de competitie.
Dar ca de fiecare data, se stie ca aceste clasamente, sunt pur si simplu orientative, si eu unul nu bag mana in foc pentru ele.
Ma multumesc cu experienta de utilizare, care, imi spune deja foarte multe. Si cu toate acestea va invit sa vizualizati mai jos ca sa va convingeti. AIDA 64, Antutu Benchmark 6.7, CPU-Z, Geekbench 4, poate va plac, acestea.

Această prezentare necesită JavaScript.


Esentialul este ca avem o configuratie hardware stabila, pe care ne putem baza, o interactiune foarte buna cu utilizatorul, care nu este un mare consumator de resurse, dar, isi doreste sa aiba tot confortul, atunci cand, exploreaza, si se multumeste cu performante medii, atunci cand simte necesitatea, sa utilizeze gaming. Nu sunt reprosuri in ceea ce priveste Moto m, la un pret care il recomanda.
Si mai bun mi se pare, atunci cand se doreste conectarea la un apel telefonic. Pentru ca, bunele obiceiuri mostenite de la Motorola, in ceea ce priveste conexiunile radio, au trecut deja cu bine prin doua rebrandinguri. Pe mine ma impresioneaza mereu partea aceasta, unde nu se face de atat de mult timp rabat la calitate, atunci cand iti doresti legatura cu un interlocutor, fie prin difuzorul audio, cat si prin dispozitivele handsfree. Stabilitate si calitate, indiferent de conexiunea de retea: GSM/HSPA/CDMA/LTE pe audio, dar, si pe date, acolo unde se ating toate limitele de viteza disponibile: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, WiFi Direct, hotspot, Bluetooth 4.1, A2DP, LE, A-GPS, GLONASS, BDS, sau, chiar si FM Radio. Nu avem NFC, dar, nu este un impediment prea mare, atat timp cat s-a inventat, WiFi Direct, de care eu sunt perfect multumit.
Pentru ca, suntem pe taramul placerilor, pot spune ca la cel foto stam cel mai bine, desi, nu exista sisteme de stabilizare al camerelor. Pana si interfata cu fotograful amator spune destule, despre cum lucreaza camerele, insa, cel mai edificator mi se pare, sa va introduc in galeria foto / video de mai jos.


Cat despre alte teste pe care le-am mai efectuat in limita disponibilitatilor de echipare de acasa, pot sa spun ca, este un terminal care sta bine in zona de temperatura de exploatare, adica nu se incinge in situatii de rulare a aplicatiilor de benchmark, cum ar fi Antutu pe ambele suprafete expuse, chiar si in situatii de Dual Sim, adica functionare dubla pe RF.

Terminalul respecta utilizatorul in orice situatii. Mai putin am incercat in situatii de mediu extrem: caldura caniculara sau inghet, acolo unde cu siguranta indicatiile vor fi cu totul altceva.
De asemenea am dat peste o aplicatie interesanta de pe Google Play care poate raporta datele culese direct de la procesor, in ceea ce priveste interactiunea cu bateria, in timpul exploatarii: Accu Battery care mi-a placut prin functii si raportari. Mai jos puteti vedea cum a evoluat terminalul din punctul de vedere al consumurilor:

Această prezentare necesită JavaScript.


 

Views: 0

Lasă un răspuns