Lenovo lanseză noi sisteme software de management și soluții de rețea

Lenovo XClarity simplifică și reduce timpul de instalare

Noile soluții de rețea optimizează performanța și capacitatea de stocare a serverelor

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY), al 3-lea cel mai mare furnizor de servere x86 din lume lansează Lenovo XClarity™, o soluție simplă, rapidă, sigură și automatizată de management al sistemelor. Totodată, Lenovo lansează noi produse de rețelistică, ce includ  două dispozitive switch, Lenovo RackSwitch, conceput să optimizeze performanța serverelor Lenovo și a soluțiilor de stocare, respectiv Lenovo Flex System SI4091, un modul low-cost de interconectare pentru sistemele Flex. Noile soluții completează portofoliul Lenovo de soluții enterprise care se află în continuă dezvoltare, orientându-se atât către centre de date IT tradiționale, precum și către medii cloud private și publice.

1891544_952664888079111_2248894894065178100_o

Lenovo XClarity – soluție simplă și automatizată de management al sistemelor

Lenovo XClarity este soluția ideală pentru companiile mici sau mari, pentru furnizori de servicii și organizațiile guvernamentale. Lenovo XClarity răspunde celor mai importante cerințe ale clientului, inclusiv cele de centralizare și simplificare a gestionării resurselor hardware, implementare rapidă a infrastructurii IT tradiționale sau cloud, oferind un grad ridicat de vizibilitate și control al resurselor fizice externe, prin instrumente software de management avansate. Această soluție este disponibilă în două variante, Lenovo XClarity Administrator și Lenovo XClarity Pro.

Lenovo XClarity Administrator – proiectat după pe o arhitectură modernă de tip agentless, compatibil cu servere System x și Flex System[1] – poate fi configurat de un specialist IT în doar câteva minute și nu în câteva ore, așa cum se întâmplă în cazul soluțiilor tradiționale de management. Interfața optimizată pentru ecrane de tabletă este ușor de folosit și permite utilizatorilor să găsească informații esențiale și să execute rapid diferite sarcini. Instalarea sistemelor server tradiționale sau a infrastructurii cloud a fost simplificată prin automatizarea sarcinilor dar și prin implementarea de sisteme de operare, de infrastructură cum sunt actualizările de firmware, managementul configurărilor, eliberând astfel resursele IT ce pot fi redirecționate pentru îndeplinirea altor sarcini importante de business. Interfața API a aplicației REST permite dezvoltatorilor să integreze ușor Lenovo XClarity Administrator în arhitecturile cloud externe sau în instrumentele software de gestionare a serviciilor IT precum Microsoft System Center și soluții VMaware vRealize.

Lenovo XClarity Pro – managementul centralizat al rețelelor de servere virtuale

Lenovo XClarity Pro include Lenovo XClarity Integrator pentru VMware vCenter (link ) și Lenovo XClarity Integrator pentru Microsoft System Center (link ) împreună cu Lenovo XClarity Administrator. Acest software este creat special pentru cei care caută să își centralizeze activitățile de management al serverelor în mediile de administrare a proceselor virtuale. Lenovo XClarity Pro eficientizează întreținerea serverelor în medii cluster pentru a reduce timpii morți prin transfer dinamic al volumului de sarcini de la gazdele care prezintă erori de funcționare, cu ajutorul unor procese non-distructive și actualizări de firmware. În plus, Lenovo XClarity Pro reduce timpii neplanificați de downtime prin redirecționarea sarcinilor din sistemele afectate în timpul erorilor hardware predictibile. Lenovo Network – servere optimizate și capacitate de stocare îmbunătățită

Lenovo RackSwitch G8296 și Lenovo RackSwitch G8272 sunt două noi switch-uri de rețea optimizate pentru serverele și mediile de stocare Lenovo utilizate în centrele de date. Aceste switch-uri create pentru arhitecturile cloud oferă o performanță ridicată pentru conectivitatea Ethernet de 10Gb și 40 GB și sunt compatibile cu protocoalele de comunicare OpenFlow și Virtual Extensible LAN (VXLAN).

Lenovo Flex System SI4091 este un modul interconectat de buget, compatibil cu rețelele de 10Gb sau FCoE, proiectat să simplifice provocările de rețea și dificultățile de interoperabilitate cu care se confruntă administratorii IT. Modulul vine cu o serie de pre-setări ce elimină nevoia de a configura individual fiecare dispozitiv sau port, reducând astfel numărul de puncte de gestionare. Cu un preț mai mic, cu necesități de cablare reduse și cu un consum de energie mai scăzut cu 30%, Lenovo Flex System SI4091 poate asigura un cost total exploatare (TCO) redus cu 18% față de cel al altor produse existente pe piață.

[1] Compatibil cu System x3550 M5, System x3650 M5, System x3850 X6 şi System x3950 X6,  Flex System x220, Flex System x222, Flex System x240, Flex System x280, Flex System x440, Flex System x480 şi Flex System x880.

RESEARCH TRIANGLE PARK, N.C. – 14 aprilie, 2015:

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: