Lenovo finalizează preluarea diviziei de servere x86 de la IBM

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) și IBM (NYSE: IBM) au anunţat astăzi că toate condițiile stabilite prin reglementări pentru preluarea de către Lenovo a diviziei de servere x86 de la IBM au fost îndeplinite. Părţile anticipează semnarea documentelor finale la 1 octombrie 2014. Tranzacţia va aduce Lenovo pe locul 3 în topul celor mai mari jucători de pe piaţa globală de servere x86, în valoare de 42,3 miliarde de dolari.[i]

Lenovo achiziţionează servere de tip blade și switch-uri de tip System x, BladeCenter și Flex System, sisteme integrate Flex bazate pe arhitectura x86, servere NeXtScale și iDataPlex cu soluţiile software aferente, reţelistică de tip blade şi operațiuni de întreţinere. IBM va păstra arhitecturile System z, sistemele Power, sistemele de stocare, serverele Flex bazate pe sisteme Power, precum şi aplicaţiile PureApplication şi PureData.

Yang Yuanqing - Lenovo

“Odată cu achiziţia x86, Lenovo adăugă în portofoliul său o afacere de talie mondială care ne extinde capacitățile în materie de hardware și dispozitive şi ne poziţionează imediat pe locul 3 mondial pe piața serverelor”, a declarat Yang Yuanqing, preşedinte şi CEO, Lenovo. “Acum, prioritățile noastre sunt de a asigura o integrare armonioasă și de a livra o tranziție lină către clienţi. Prin combinarea la nivel global a eficienţei şi excelenţei operaţionale a Lenovo cu calitatea legendară, inovaţia şi serviciile IBM, sunt convins că vom avea avantaje competitive care ne pot ajuta să stimulăm o creştere profitabilă și să transformăm Lenovo într-un lider global.”

Acordul se bazează pe o colaborare puternică, începută în anul 2005, când Lenovo a achiziționat divizia de PC-uri a IBM, inclusiv linia de PC-uri ThinkPad. Tranzacţia de preluare de către Lenovo a diviziei Motorola Mobility de la Google, aflată încă în derulare, va transforma compania în al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume şi îi va consolida poziţia în top 3 producători de dispozitive inteligente conectate – PC-uri, tablete și smartphone-uri.

“Achiziţia este o demonstraţie clară a încrederii pe care am câştigat-o pentru poziţia noastră de investitor global responsabil şi de furnizor de tehnologie de încredere”, a declarat Gerry Smith, vice-preşedinte executiv Lenovo Group și președinte Enterprise Business Group & America Group. “Lenovo are planuri mari pentru piaţa enterprise. Vom ajunge să concurăm puternic în fiecare sector, folosind capacitatea proprie de producție și excelenţa operațională pentru a repeta succesul pe care l-am avut cu PC-urile.”

După cum detaliază anunțul din ianuarie referitor la această tranzacţie, Lenovo și IBM au construit şi o alianţă strategică prin care Lenovo va vinde în regim OEM anumite produse din portofoliul de top de soluţii software şi de stocare IBM, inclusiv familia de produse de stocare de gamă medie Storwize, produse Linear Tape Open (LTO), soluţii IBM Flash şi elemente ale portofoliului de software de sistem IBM, inclusiv Smart Cloud, General Parallel File System şi Platform Computing. Alianţa strategică înseamnă că Lenovo poate livra acum aceste produse ca parte a unei soluţii IT mai cuprinzătoare, care să îi permită să susțină o gamă mai mare de nevoi ale clienţilor din centrul de date.

Pe lângă preluarea diviziei de servere x86 de la IBM, Lenovo se angajează să urmărească strategia de produs IBM x86, inclusiv în ceea ce priveşte sistemele integrate Flex şi PureFlex bazate pe x86, şi va continua să inoveze. IBM va livra mentenanţă în numele Lenovo pentru o perioadă mai lungă de timp, astfel încât clienții să experimenteze o tranziţie lină, fără schimbări în ceea ce priveşte suportul primit.

Echipa globală a diviziei de servere IBM x86 va fi organizată în cadrul Enterprise Business Group Lenovo. Adalio Sanchez a condus această divizie la IBM şi va continua la Lenovo ca prim-vicepreşedinte Enterprise Systems, în subordinea lui Gerry Smith

Prețul achiziţiei este de 2,3 miliarde de dolari, din care aproximativ 2 miliarde de dolari sunt plătiţi în numerar, iar soldul în acţiuni Lenovo. Tranzacţia îndeplineşte toate reglementările şi condiţiile obişnuite şi a primit toate aprobările necesare de la Comitetul pentru Investiţii Străine în Statele Unite ale Americii (CFIUS), Comisia Europeană și Ministerul chinez al Comerțului. Aceasta este a patra oară când Lenovo primeşte aprobarea CFIUS pentru achiziționarea unei companii cu sediul în SUA.

[i] Conform IDC, valoarea totală a pieţei de servere x86 va fi de 42,3 miliarde de dolari în 2014

 

Hits: 2

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: