Lenovo deschide în Germania primul centru global inovativ de sisteme de calcul de înaltă performanță

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) anunţă deschiderea primului centru internațional de inovaţie High Performance Computing (HPC), ce pune la dispoziţie un centru permanent de cercetare şi dezvoltare, de benchmarking pentru aplicaţii, dar şi un nou ecosistem de parteneri care vor colabora pentru dezvoltarea de proiecte, astfel încât să aducă beneficiile noului centru HPC unui număr cât mai mare de clienţi, pentru cât mai multe activităţi. Situat în Stuttgard, Germania, centrul reprezintă angajamentul companiei Lenovo pe segmentul sistemelor enterprise de calcul şi ambiția de a deveni lider în vânzările de produse Open Systems.

Lenovo_HPC_2

În acelaşi timp cu deschiderea centrului, compania Lenovo a fost acceptată ca membru al European Technology Platform for High Performance Computing (ETP4HPC), forum de profil care se bazează pe puterea de inovaţie a centrului HPC  pentru dezvoltarea competivității europene în știință, afaceri și industrie.

Colaborând îndeaproape cu Intel, centrul oferă cele mai noi procesoare Intel® Xeon® E5 2600 v3 cu tehnologie Mellanox EDR 100Gb/s InfiniBand care interconectează structura sitemului Lenovo NextScale ca și platformă de calcul principală. Centrul va utiliza cunoştinţele avansate şi specializările specifice ale unor parteneri din întreaga Europă, care vor colabora pentru dezvoltarea capabilităţilor şi a cercetării localizate.

Președintele Lenovo EMEA și vicepreşedintele senior al grupului Lenovo, Aymar de Lencquesaing, declară cu această ocazie: “Această zi marchează un moment important în dezvoltarea companiei. Prin deschiderea primului centru internaţional HPC,  reluăm promisiunile şi întărim angajamentul pentru investiţiile şi dezvoltarea zonei de enterprise.  Piaţa din regiunea EMEA are un potenţial uriaş pentru HPC şi asigură o zonă fertilă pentru proiectele majore şi cercetare, cu un impact incredibil, atât asupra industriei cât şi asupra societăţii. ”

Parteneriatele sunt cheia succesului

Pe lângă cei şase clienţi parteneri şi patru companii lideri de industrie, trei dezvoltatori independenţi de software (ISV) şi un nou client se alătură centrului şi colaborării. Lenovo va continua să atragă şi să extindă ecosistemul de parteneri, pe lângă cei cu care lucrează deja:

  • Parteneri din industrie: Intel, IBM, Mellanox, NVIDI
  • Clienţi parteneri: Leibniz-Rechenzentrum (LRZ), Science & Technology Facilities Council: Hartree Centre, Barcelona Supercomputing Center (BSC), Cineca, Rechenzentrum Garching (RZG), Forschungszentrum Jülich (FZJ), Distributed Research cu Advanced Computing (DiRAC)
  • Parteneri dezvoltatori de software: ScaleMP, Allinea, PathScale

Proiecte în derulare

Un număr de proiecte se află deja în derulare la acest moment:

  • Lenovo şi Intel –scalare MPI pe tehnologii noi ca Omnipath şi EDR
  • Lenovo şi LRZ – programarea consumului conştient de energie, data centere eficiente energetic şi optimizarea proceselor de lucru
  • Lenovo şi STFC Hartree Centre – generaţia viitoare de arhitecturi şi software pentru supercomputing, ce combină cele mai bune practici cu inovaţia pentru a oferi soluţii eficiente energectic
  • Lenovo şi Mellanox – scalare MPI Scaling pe tehnologie EDR

STUTTGART – 26 martie 2015: Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY)

Views: 0

Lasă un răspuns