Lenovo™ anunță o inovație care revoluționează producția PC-urilor

  • Noul proces de producție, denumit Low Temperature Solder (LTS), va reduce emisiile de carbon cu 35%
  • Inovația va genera o economie estimată până la 5.956 de tone metrice de CO2 pe an, echivalentul unui consum de 670.170 de galoane (2.536.952 litri) de benzină pe an

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) dezvăluie detaliile unui nou proces de sudură la temperaturi scăzute (Low Temperature Solder – LTS) în curs de brevetare, dezvoltat pentru a îmbunătăți producția de PC-uri prin conservarea energiei și sporirea fiabilității.

Lenovo reduce emisiile de carbon_date cheie

Din momentul în care s-a abandonat utilizarea aliajului de lipire pe bază de plumb în urmă cu mai bine de 10 ani din cauza îngrijorărilor privind efectele asupra mediului, industria de electronice a căutat o soluție pentru a reduce temperatura, consumul de energie și emisiile de carbon, perfecționând un proces de sudură cu aliaj de cositor. Acest proces presupune utilizarea unor temperaturi extrem de ridicate care consumă mai multă energie și creează o presiune semnificativă asupra componentelor.

Datorită noului proces LTS, Lenovo își consolidează poziția de lider în inovație. Acest proces de producție revoluționar poate fi aplicabil nu doar produselor Lenovo, ci tuturor componentelor electronice care presupun plăci de circuit imprimat, fără a genera costuri suplimentare sau a influența  performanța pentru clienți.

Adevărata inovație se află în știința și testarea necesare pentru a elabora și valida noul proces LTS. Lenovo a examinat mii de combinații de aliaj de lipit compus dintr-un amestec de cositor, cupru, nichel bismut și argint, compoziții specifice de material flux și profile unice de timp și temperaturi care să se combine pentru a permite realizarea acestui proces. După cum se obișnuiește în industria standard de asamblare a pieselor electronice care utilizează tehnologia de montare direct pe suprafață (surface mount technology – SMT), amestecul de lipire și flux este întâi imprimat pe suprafața plăcii de circuit. Apoi sunt adăugate componentele și se aplică temperaturi ridicate pentru a topi amestecul de lipire, securizând și conectând componentele de pe placă. Datorită noului proces LTS, căldura necesară pentru lipire ajunge la temperaturi maxime de 180 de grade Celsius, cu 70 de grade mai puțin față de metoda anterioară. De-a lungul procesului de testare și validare, Lenovo a folosit materialele existente pentru a compune pasta de lipire și cuptoarele aflate la dispoziție pentru încălzire, astfel Lenovo poate implementa noul sistem fără a crește costurile de producție.

După validarea procedurii, Lenovo a descoperit o reducere semnificativă a emisiilor de carbon ca urmare a aplicării noului proces. Procedura este deja utilizată în realizarea seriei ThinkPad E și a celei de-a 5-a generații de X1 Carbon, lansate recent în cadrul CES. În anul 2017, Lenovo intenționează să implementeze noul proces LTS la nivelul a opt linii SMT și estimează o reducere de până la 35% a emisiilor de carbon1. Până la finalul anului 2018, Lenovo și-a propus să implementeze 33 de linii SMT cu 2 cuptoare pentru fiecare linie care să aplice acest proces nou, ceea ce va contribui la o reducere anuală estimată de 5.956 de tone metrice de CO22. Prin comparație, reducerea emisiilor de CO2 este egală cu un consum a 670.170 de galoane (2.536.952 litri) de benzină3 pe an.

De asemenea, datorită noului proces, Lenovo prognozează și o fiabilitate îmbunătățită a dispozitivelor, având în vedere o presiune termică mai scăzută în timpul procedurii “oven bake”. În etapele incipiente de dezvoltare, Lenovo a observat o scădere de 50% a deformărilor plăcilor de circuit imprimat și o reducere a numărului de părți per milion defecte în timpul procesului de producție.

“Prin implementarea noului proces LTS, Lenovo continuă să-și demonstreze angajamentul de a aplica practici de business sustenabile la nivelul activității sale de PC-uri”, a declarat Luis Hernandez, Vicepreședinte al Lenovo PC and Smart Devices Integrated Development Center. “Atenția noastră în ceea ce privește inovația se extinde dincolo de procesele de cercetare și dezvoltare și de proiectare a produselor, ajungând până la modul în care sunt realizate produsele noastre. Suntem dedicați atingerii obiectivelor noastre de business, reducând în același timp impactul asupra mediului și suntem mândri că acest proces contribuie în acest sens”.

Lenovo continuă să demonstreze că este lider în inovație, tehnologie și sustenabilitate. Angajamentul pe care și l-a asumat de a susține tranziția către o economie cu emisii de carbon scăzute este demonstrat prin diminuările pe care le va genera noul proces LTS. Mai mult, în 2018, Lenovo intenționează să pună la dispoziție noua procedură la nivelul întregii industrii gratuit.

București, 9 februarie 2017 –  (HKSE: 992) (ADR: LNVGY)

Hits: 1

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: