Legrand lansează în premieră, în cadrul Bucharest Tech Week 2024,  încuietoarea inteligentă Netatmo

Legrand, specialistul global în infrastructuri electrice și digitale, lansează, în premieră pe piața din România, încuietoarea inteligentă Netatmo, în cadrul Bucharest Tech Week 2024.
Astfel, la ediția de anul acesta a târgului, vedeta standului Legrand România, încuietoarea inteligentă Netatmo Smart Door Lock, va putea fi testată de către toți pasionații de tehnologie.

Netatmo Smart Door Lock oferă utilizatorilor săi securitate sporită pentru locuințele lor, dar și un plus de confort, deoarce pot descuia ușa de la casă, simplu, de pe telefon, folosind aplicația Netatmo Security. Totuși, modalitatea tradițională de a descuia ușa casei rămâne și ea disponibilă, deoarece Netatmo Smart Door Lock vine cu o pereche de chei smart fizice.


„Una dintre principalele direcții de evoluție a domeniului de automatizare a locuințelor este reprezentată de securitatea locuinței, dar și a datelor obținute prin intermediul acestor ecosisteme. Legrand lucrează deja la soluțiile viitorului pentru ca locuințele noastre să fie smart și, totodată, păzite. O dovadă palpabilă în acest sens este chiar Netatmo Smart Door Lock, un dispozitiv pe care îl lansăm astăzi în România și care a obținut cele mai stricte certificări din industrie în ceea ce privește rezistența sa la atacuri atât electronice, cât și fizice. Suntem entuziasmați că utilizatorii locali vor avea la dispoziție o soluție smart pentru ușa de la intrare și, totodată, că pasionații de tehnologie prezenți la Bucharest Tech Week vor putea interacționa cu noul dispozitiv chiar din momentul lansării local,” a declarat Călin Pașcalău, Manager General Legrand România.


Încuietoarea inteligentă Netatmo a obținut certificările de securitate A2P, BZ+ și SKG, aceasta întrunind astfel cele mai exigente standarde din industrie, existente în Europa. În plus, dispozitivul funcționează prin Bluetooth, astfel că nu este conectat la internet și folosește protocolul NFC pentru a interacționa cu cheile inteligente, care sunt imposibil de replicat. Mai mult, pentru a proteja securitatea datelor utilizatorilor săi, datele de acces și identificare sunt stocate local în dispozitiv și nu în cloud. 

Nu în ultimul rând, cheile pierdute sau furate se pot dezactiva oricând, printr-un simplu gest. Astfel, utilizatorul nu mai trebuie să caute un centru de copiere de chei tradițional și nici să se îngrijoreze că trebuie să schimbe butucul. Prin intermediul Smart Door Lock își poate proteja simplu locuința, cu un minim de efort, generând o altă cheie electronică de pe smartphone. În aplicație se pot genera oricâte chei electronice pentru a descuia dispozitivul sau se pot șterge o parte dintre cele existente.

Netatmo Smart Lock are și alte tehnologii utile, ca de exemplu posibilitatea ca proprietarul să trimită invitații pe telefon către oaspeți, oferindu-le astfel posibilitatea de a intra în locuință, chiar dacă familia nu se află acasă. Astfel, nu mai este necesar să lase cheia sub preș sau la vecini, căci musafirii pot descuia ei înșiși cu Netatmo Smart Door Lock direct din invitația trimisă. Iar,  ulterior, accesul se poate revoca la fel de simplu din aplicație. 

Încuietoarea inteligentă Netatmo are, de asemenea, integrat un accelerometru care detectează orice vibrație care ar putea fi cauzată de încercarea de a intra prin efracție. În plus, utilizatorii pot accesa din aplicație istoricul utilizării ușii, atunci când sunt în raza de detecție Bluetooth a încuietorii, astfel că își pot da seama dacă cineva a încercat să forțeze intrarea.

Netatmo Smart Door Lock poate fi instalat foarte simplu pe orice ușă, înlocuind cilindrul încuietorii clasice. De asemenea, utilizatorii pot instala oricâte încuietori inteligente în locuința lor – la garaj, la intrare, la birou – și le pot descuia pe toate cu o singură cheie inteligentă, astfel încât să poată renunța la brelocurile greoaie, cu multe chei.

Netatmo Smart Door Lock este echipat cu baterii cu o durată de viață de doi ani. Când bateria dispozitivului se apropie de final, acesta trimite utilizatorului o notificare pe telefon, atunci când se află în proximitate, iar, dacă dispozitivul este complet descărcat, utilizatorul poate folosi un cablu micro-USB de rezervă pentru a deschide ușa și a schimba apoi bateriile.

Toate funcțiile încuietorii și cheilor inteligente Netatmo sunt disponibile gratuit. Nu este necesar niciun tip de abonament și nu se percep niciun fel de costuri adiționale pentru a le folosi sau a accesa datele acestora. Netatmo Smart Door Lock a fost distins în 2020 la prestigiosul eveniment „CES 2020 Innovation Awards” cu premiul de la categoria „Electrocasnice”.

Legrand România participă pentru al doilea an consecutiv la festivalul dedicat tehnologiei, Bucharest Tech Week, ca urmare a prezenței sale foarte bine primită de public de la ediția din anul anterior.

Evenimentul Bucharest Tech Expo, se va desfășura în perioada 14-16 iunie, la Romexpo/Nord Events, pavilion B1.

Views: 9

Lasă un răspuns