Laptopul ASUS Zenbook S13, UX 392 FA la rewiew
Laptopul ASUS Zenbook UX 392 FA este probabil device-ul cel mai visat din categoria momentului. Coborand din lumea viselor este si cel mai eficient in interactiunea cu utilizatorul care este idealizata prin forma, dimensiuni si calitatea materialelor utilizate, unde se detaseaza robustetea pentru un obiect de numai 1,1 kg.
Adica exact punctul in care, nu multi fabricanti se pot lauda ca stapanesc tehnologia. Si credeti-ma din experienta proprie, ca daca in ceea ce priveste „motorasul propulsor” se mai gasesc solutii, ce isi propun sa mai egalizeze performantele, acolo unde interactiunea umana isi spune cuvantul, adica partea mecanica, si anume carcasa si tastatura, numai cativa dintre producatori detin retetele de apropiere de cerintele reale. Asus cu siguranta de-a lungul timpului a demonstrat ca se afla intre acestia, insa la UX 392 FA si inca cele cateva modele asemanatoare, pare ca s-a autodepasit.
Cu siguranta, un laptop de acest calibru ar trebui sa aiba un ambalaj decent. Acesta este motivul pentru care ASUS va ofera ZenBook S13 UX392 intr-o cutie de carton neagra, care arata, simte si miroase premium.
Pentru a alimenta lucrurile, exista o caramida de 50 W si un dongle USB Type-C, care are trei porturi – un DC-Type DC, un conector HDMI si un port USB Type-A. Optional, puteti obtine, de asemenea, un dongle RJ-45.
Este un laptop de 13,9″ cu o culoare interesanta Utopia Blue, care este mai mic decat majoritatea dispozitivelor de 13 inch de pe piata. Are doar 12,9 mm grosime si 97% raport ecran / corp.
Primul lucru pe care il poti spune despre laptop este ca are stil si modernitate si ca face parte dintr-o linie de ultima ora inventata de catre inginerii taiwanezi. La fel ca in toate celelalte linii Asus, variantele FA indica niste configuratii cu grafica Intel UHD 620, in timp ce modelele FN includ grafica Nvidia MX150. Asus nu ofera ambele versiuni pe toate pietele si asta poate explica diferentele de pret.
Ecranele NanoEdge cu diagonala de 13,9” au margini aproape invizibile, de numai 2,5 mm pe toate cele patru laturi, fapt ce a permis maximizarea suprafetei panoului fara cresterea dimensiunilor generale. Marginea superioara integreaza o camera web HD, ce serveste si la deschiderea capacului, ca suport de prindere. Utilizatorul va putea deschide mai usor cu osingura mana laptopul, fara a cauta un punct de deschidere.
Metalul este folosit pentru carcasa exterioara a laptopului, cu bucati de aluminiu destul de groase si solide „tencuite” pe partea superioara a unui sasiu interior din plastic. Drept urmare, exista o anumita flexibilitate in puntea tastaturii, dar calitatea de construire este peste medie pentru un laptop. Finisajul este argintiu si capata o textura periata, astfel incat se simte un pic mai brut, mai utilitar, decat maiestria mai rafinata a liniei ZenBook UX433. Exista, de asemenea, niste parti mai ascutite in partea de jos, unde marginile se intalnesc cu stratul subtire dar designul este altfel curat si face o treaba excelenta in ascunderea murdariei, indeplineste cerintele standardului militar MIL-STD-810G pentru durabilitate, fiind testat in medii dure, inclusiv in conditii extreme de altitudine, umiditate si temperatura.
Designul pune in aplicare o balama comuna de tip Ergolift pe care am vazut-o pe cele mai recente ZenBook-uri, corpul principal fiind impins in sus pentru a facilita o pozitie de tastare usor inclinata si a permite un flux de aer corespunzator dedesubt, spre grilele de admisie.
In partea stanga, puteti vedea doar doua porturi USB Type-C 3.1 (Gen. 2) (dintre care unul este folosit pentru incarcare), precum si un cititor de carduri MicroSD. Apoi, in dreapta, exista doar un singur port USB Type-A 31. (Gen. 2) si o mufa pentru casti. Acesta este locul in care dongle-ul inclus vine in locul unui port USB Type-C, obtineti un USB Type-A si un conector HDMI … si se pare ca serveste ca passthrough pentru ca alimentatorul sa fie conectat, deoarece exista si un port USB de tip C, care este etichetat „DC-in”. Din pacate, nici unul dintre porturile USB Type-C mentionate anterior nu accepta Thunderbolt.
Este placut sa vedeti ca exista de fapt un intreg grilaj de aer in partea de sus a componentelor, spre deosebire de ZenBook UX433 si ca, in combinatie cu factorul de forma mai mare, ar trebui sa se traduca in performante termice mai bune.
Sa intoarcem laptopul cu fata in jos si sa fim atenti la grilajul de ventilatie si la decupajul celor doua difuzoare.
Difuzoarele ASUS ZenBook S13 UX392 produc un sunet bogat si de inalta calitate, cu reglaje marca Harman Kardon. Tonurile sale joase, medii si înalte sunt clare si fara abateri.
Pentru impatimitii de specificatii mai jos puteti sa admirati mai compact masinaria in tabel.
In jos, la baza, exista o tastatura decenta. Dispune de taste individuale destul de mari, precum si de o cursa relativ lunga, în special pentru factorul de forma si feedback tactil bun. Ca un dezavantaj, ar trebui sa punem tastele sageti inguste, care sunt destul de incomode de utilizat. Mai jos, exista touchpad-ul laptopului. Este fabricat din sticla si are un senzor de amprenta incorporat in interiorul acestuia. In mod traditional, acest tip de design inseamna ca nu veti putea utiliza zona din jurul senzorului, deoarece nu este deloc sensibil la atingere.
ASUS ZenBook UX392 are un panou IPS Full HD, model Tianma XM TL139VDXP01. Diagonala sa este de 35,9 cm sau de 13,9 inchi, iar rezolutia – 1920 х 1080p. In plus, raportul ecranului este 16: 9, densitatea pixelilor – 157 ppi, pasul lor – 0,161 х 0,161 mm. Ecranul poate fi considerat Retina atunci cand este vizualizat de la cel putin 55 cm (de la aceasta distanta, ochiul uman mediu nu poate vedea fiecare pixel).
Mai mult decat atat, nu clipeste la niciun nivel de luminozitate si are o precizie a culorii foarte buna, care este imbunatatita in continuare de de jocuri si web, ceea ce face laptopul potrivit pentru designeri web si grafica.
Modulatia puls-latime (PWM) este o modalitate usoara de a controla luminozitatea monitorului. Cand scade luminozitatea, intensitatea luminii de iluminare nu este scazuta, ci este oprita si pornita electronic cu o frecventa ce nu poate fi distinsa de ochiul uman. In aceste impulsuri de lumina, raportul timp / lumina fara lumina variaza, in timp ce luminozitatea ramane neschimbata, ceea ce dauneaza ochilor.
Ecranul ASUS ZenBook UX392 nu utilizeaza PWM pentru a ajusta nivelurile de luminozitate. Acest lucru face usor de utilizat pentru perioade lungi de timp, fara a va rani ochii in acest aspect.
Instalarea profilului Health-Guard nu numai ca elimina PWM, dar reduce si emisiile nocive de lumina albastra, pastrand culorile exacte ale ecranului.
ZenBook UX392 va ofera o performanta excelenta din partea procesorului sau. Memoria RAM este lipita pe placa de baza, deci asigurati-va ca alegeti versiunea potrivita pentru proiectele proprii.
Deci, teoretic, ar trebui sa poti face chiar si o redare video usoara, fara probleme.
Testele Benchmark obisnuite, Aida 64, Nova Bench, CPU-Z le puteti vedea mai jos:
Efectuand testele bateriei cu setarea de performanta mai buna a Windows-ului activata, luminozitatea ecranului ajustata la 120 de puncte si toate celelalte programe oprite, cu exceptia celei cu care testăm notebook-ul. ZenBook UX392 este echipat cu o baterie de 50 Wh, care este destul de mare pentru un laptop de 13,9 inci. Acest lucru a fost suficient pentru mai puțin de 12 ore de navigare pe Web si mai mult de 8 ore de redare video.
Views: 3
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.