Kaspersky Lab lanseaza Kaspersky Total Security – multi-device

Kaspersky Lab prezinta Kaspersky Total Security – multi-device, o solutie de securitate pentru utilizatori individuali care protejeaza platformele Windows, OS X, Android, iOS si Windows Phone. Produsul este succesorul solutiei de securitate Kaspersky PURE, fiind dezvoltat pentru protejarea utilizatorilor impotriva amenintari cibernetice si pentru administrarea bunurilor digitale ale utilizatorilor.

Kaspersky Total Security
Securitatea online nu se mai refera doar la raspunsul rapid la amenintarile cibernetice aflate intr-o continua schimbare, deoarece mediul virtual devine din ce in ce mai complex. Conform rezultatelor unui studiu Kaspersky Lab si B2B International, o familie detine, in medie, 5 dispozitive cu acces la internet, numar care creste anual. In plus, 92% dintre utilizatori, la nivel global, utlizeaza computerele personale si smartphone-urile pentru a stoca atat informatii confidentiale, cat si date personale.
„Evolutia continua a tehnologiei determina cresterea numarului de amenintari cibernetice, iar utilizatorii au nevoie de mai mult decat o solutie de securitate standard,” a declarat Nikita Shvetsov, Chief Technology Officer in cadrul Kaspersky Lab. „Pentru ca utilizatorii sa fie siguri ca informatiile, spatiul privat si tranzactiile financiare sunt protejate, este necesar sa utilizeze o solutie de securitate care include toata gama de instrumente de protectie, precum Kaspersky Total Security – multi-device,” a explicat Nikita Shvetsov.
Conform datelor Kaspersky Security Network, in fiecare zi apar aproximativ 300.000 de programe periculoase pantru Microsoft Windows. In plus, si Google Android este vizat: 19% dintre utilizatorii de Android au fost expusi la amenintari cibernetice cel putin o data pe parcursul anului 2014. Numarul de programe periculoase pentru Apple OS X este, de asemenea, in continua crestere: in 2014, produsele Kaspersky Lab au blocat 3,7 milioane de tentative de infectare a computerelor cu OS X. Utilizatorii tuturor platformelor sunt expusi la multiple amenintari, precum interceptari de date prin Wi-Fi sau atacuri asupra retelelor.
Astfel, expertii Kaspersky Lab lucreaza constant pentru imbunatatirea tehnologiilor de protectie pentru dispozitive mobile si pentru computere. De exemplu, analiza euristica detecteaza noi mostre de malware in functie de activitati: Network Attack Blocker for Windows and OS X previne infectarea sistemului sau furtul de date prin atacuri asupra retelelor; Wi-Fi Security Notification for Windows avertizeaza utilizatorii in momentul in care incearca sa se contecteze la o retea nesecurizata.

Rezultatele testelor laboratoarelor independente confirma eficienta tehnologiilor de protectie Kaspersky Lab.

Protejarea informatiilor personale
Studiul Kaspersky Lab arata ca 60% dintre utilizatorii de internet, la nivel global, sunt ingrijorati ca cineva le-ar putea utiliza dispozitivele sau ca ar putea fi spionati. Astfel, expertii Kaspersky Lab au dezvoltat o serie de tehnologii de protectie pentru a securiza datele personale ale utilizatorilor.
Webcam Protection for Windows monitorizeaza toate tentativele de accesare a webcam-ului. Privacy Protection for Android permite utilizatorilor sa configureze filtrarea apelurilor si mesajelor primite si sa ascunda toate actiunile de comunicare cu anumite contacte (inclusiv apelurile si SMS-urile). Privacy Cleaner for Windows sterge tot istoricul utilizatorilor (pagini accesate, fisiere descarcate etc.), iar File Shredder sterge permanent orice fisier, astfel incat sa nu poata fi recuperate ulterior.
Protejarea finantelor
Conform analizei Kaspersky Lab, in ultimul an, 43% dintre utilizatori, la nivel global, s-au confruntat cu cel putin o tentativa de acces neautorizat la conturile bancare personale, iar 5% dintre respondenti au afirmat ca aceste tentative au avut succes si ca au suferit pierderi financiare. Victimele au raportat o pierdere medie de 218 $, la nivel global, media pentru Europa fiind de 313 $. Pentru a proteja utilizatorii, expertii Kaspersky Lab au dezvoltat componenta Safe Money pentru computere cu Windows si OS X.
Solutia scaneaza sistemul de operare pentru a descoperi vulnerabilitati prin care software-ul periculos poate accesa computerul fara a fi depistat. In plus, aceasta verifica legitimitatea oricarui website de plati pe care il acceseaza utilizatorul. In cazul in care site-ul este de incredere, modulul Safe Money este activat: in timpul sesiunii de plata, solutia filtreaza toate activitatile adiacente, precum orice tentativa de interceptare a datelor. Utilizatorul poate dispune si de functiile Virtual Keyboard si Secure Keyboard.
Solutia de securitate confirma ca website-ul este legitim pentru a asigura utilizatorul ca tranzactia nu este interceptata de hackeri. Safe Money integreaza si o tastatura virtuala care previne inregistrarea tastelor apasate in momentul introducerii datelor personale.
Protejarea identitatii personale
Analiza arata ca 36% dintre utilizatorii de internet detin simultat peste zece conturi online. Totusi, in cazul in care utilizeaza aceeasi combinatie de username si parola, pot deveni usor victime ale hackerilor care pot obtine acces la datele confidentiale si la conturile online.
Kaspersky Total Security – multi-device include Kaspersky Password Manager care genereaza parole solide pentru conturile si aplicatiile utilizatorului si le stocheaza intr-o forma criptata pentru a le proteja de accesul neautorizat. Datele se sincronizeaza pe toate dispozitivele utilizatorului – Windows, OS X, Android sau iOS. Utilizatorul trebuie sa memoreze o singura parola principal, iar parolele celorlalte servicii se salveaza automat.
Protejarea datelor
La nivel global, utilizatorii au declarant ca aproximativ 15% dintre informatiile stocate pe dispozitivele lor sunt unice si nu pot fi inlocuite. In plus, conform studiului B2B International si Kaspersky Lab, in medie, valoarea fisierelor media stocate pe orice computer este de 429 $. Alte date stocate pot genera un cost mai mare.
Pentru protejarea fisierelor personale, Kaspersky Total Security – multi-device integreaza o functie de back-up, fie la cerere, fie programata (doar pentru Windows). Copiile fisierelor pot fi stocate pe dispozitiv sau pe un disk in retea, un server ftp sau in Dropbox.
Pentru cei 58% dintre utilizatorii la nivel global care vor sa isi securizeze datele personale, Kaspersky total Security – multi-device integreaza functiile Anti-theft (pentru dispozitive cu Android) si Data Encryption (pentru Windows), in plus fata de tehnologia traditionala antivirus. Functia Anti-Theft poate bloca dispozitivele pierdute, le poate localiza prin GPS sau poate sterge datele stocate, de la distanta. In plus, Data Encryption creeaza foldere criptate, cu parola, pentru stocarea fisierelor foarte importante.
Protejarea copiilor
Conform anchetei, 48% dintre respondenti sunt ingrijorati cu privire la pericolele la care pot fi expusi copiii in mediul virtual. Kaspersky Total Security – multi-device ii protejeaza pe cei mici de amenintari cibernetice.
Cu modulul Parental Control for Windows and OS X, parintii pot stabili timpul pe care cei mici il pot petrece online, restrictiona aplicatiile pe care le pot utiliza si controla informatiile pe care le distribuie pe internet. In plus, Parental Control si Safe Browser for iOS and Windows Phone le permit parintilor sa selecteze categoriile de site-uri cu continut nepotrivit (violenta, droguri, jocuri online etc,) si sa blocheze accesul la acestea.
Administrare
Pentru a usura administrarea solutiilor pe mai multe dispozitive, Kaspersky Total Security – multi-device integreaza portalul My Kaspersky. Dupa inregistrare, utilizatorul poate verifica toate dispozitivele cu solutii Kaspersky Lab dintr-o singura fereastra, precum si intervalul in care solutiile sunt valabile, ultima scanare si bazele de date. Utilizatorul poate administra licentele si schimba setarile produselor pentru Windows si OS X de la distanta. De asemenea, tot de la distanta, utilizatorul poate scana si descarca fisiere actualizate ale bazelor de date. In plus, My Kaspersky administreaza functia Anti-Theft for Android.
My Kaspersky Store permite utilizatorilor sa descarce si instaleze solutiile de securitate pe care le-au achizitionat sau pe cele gratuite.

10 martie 2015 – Kaspersky

Visits: 2

Lasă un răspuns