Investiții de trei ori mai mari pe care startup-urile românești și din regiune le pot accesa prin Startup Reaktor, programul care reprezintă în regiune EIT Digital Venture Incubation Program

Finanțări de 360.000 de euro: 12 businessuri early-stage de tehnologie din România și Europa de Sud-Est pot câștiga până la 30.000 de euro

12 business-uri early-stage de tehnologie din România și Europa de Sud-Est pot câștiga până la 30.000 de euro participând la Startup Reaktor, un program dedicat startup-urilor early-stage și tech din regiune care vor să se lanseze pe piețe noi. Startup Reaktor este reprezentantul în România al EIT Digital Venture Incubation Program dezvoltat de EIT Digital, parte a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT). Aceasta este cea de a treia etapă de înscrieri din ediția de primăvară a programului Startup Reaktor 2024.

EIT Digital Venture Incubation Program, ediția a treia, se desfășoară în România prin platforma de incubare Startup Reaktor, în parteneriat cu Romanian Tech Startups Association (ROTSA) și Techcelerator. Startup Reaktor este un program “internationalization first” dedicat startup-urilor tech din Europa de Sud-Est aflate în faza early-stage și very early-stage, cu focus pe validarea și lansarea în piețe noi.

Echipele de fondatori din România și Europa de Sud-Est pot aplica pe platforma F6S până la 28 aprilie accesând acest link.

„Rezultatele foarte bune pe care le-am înregistrat la primele două ediții ale EIT Digital Venture Incubation Program desfășurate prin Startup Reaktor au determinat ca managementul EIT Digital să aloce finanțări de 360.000 de euro, comparativ cu 125.000 de euro în 2023 și 2022. Astfel, numărul startup-urilor early stage care se pot înscrie în program a crescut de 2,4 ori și totodată  s-a majorat și valoarea finanțărilor care pot fi accesate. Acest program este o oportunitate pentru pentru echipele tinere care își doresc să obțină rapid o finanțare și care vor să se extindă internațional”, a declarat Cristina Țoncu, director regional Romanian Tech Startups Association (ROTSA).

Startup Reaktor se adresează produselor din domenii precum: data automation, inteligență artificială, enterprise software, servicii financiare, eHealth, proptech, cleantech, edutech & future of work, market places, SaaS, transport și mobilitate, aerospace & defence, smart-city, securitate cibernetică, gaming, data & analytics și agritech.

Pentru această etapă de înscrieri sunt acceptate la finanțare echipe care încă nu au entitate juridică și companiile nou-înființate după 1 ianuarie 2024. De asemenea, se pot înscrie echipele formate din cel puțin doi membri și care au o idee inovatoare de business, care au construit un prototip sau au deja un proof of concept în unul dintre domeniile menționate.

Startup-urile care aplică vor fi evaluate în funcție de criterii precum: componența și expertiza echipei, modelul de business, impactul vizat de către produsul propus, potențialul de scalare internațională, dimensiunea pieței vizate, competiția identificată, acțiunile de validare realizate până în prezent.

Programul include patru bootcamp-uri intensive care vor aborda teme precum adaptarea modelului de business pentru dezvoltare internațională, tehnici de validare – împreună cu partenerul Linnify, analiza și identificarea pieței internaționale potrivite pentru lansare, accesarea pieței.

De asemenea, 100 de experți din zece țări din Europa de Vest și zona scandinavă vor face mentorat. Programul este sprijinit de peste 30 de parteneri din ecosistemul european de startup-uri de tehnologie.

EIT Digital Venture Incubation Program (numit anterior EIT Digital Venture Program) a fost lansat în 2018 pentru a sprijini antreprenorii aflați la început de drum din Țările Baltice și Europa de Sud-Est. Începând cu această ediție, programul se desfășoară în 24 de țări europene. Pe parcursul primelor șase ediții, EIT Digital a sprijinit peste 200 de antreprenori și a lansat 124 de startup-uri, dintre care o parte au strâns rapid investiții și au semnat contracte cu clienți.

Visits: 0

Lasă un răspuns