Intel își extinde portofoliul de produse Internet of Things în România

Intel a prezentat astăzi strategia pentru domeniul Internet of Things (IoT): soluții end-to-end, de la cele mai mici PC-uri la Data Centere și Cloud.

  • Compania a lansat, alături de retailerul Media Galaxy, căștile inteligente pentru pasionații de sport, SMS Audio BioSport.
  • De asemenea, Intel a prezentat ceasul intelligent Basis Peak, dedicat pasionaților de fitness, care monitorizează ritmul cardiac, pașii, arderile calorice și activitatea din timpul somnului.
  • World Class a fost locul unde au avut loc demonstrații live ale utilizării noilor wearables.
  • Compania a reiterat interesul constant de a inova în domeniul produselor wearables. Cel mai recent anunț al companiei din domeniul wearables este colaborarea cu brandul elvețian de ceasuri, TAG Heuer și cu Google.

Intel a anunțat astăzi în România extinderea portofoliul de produse din domeniul Internet of Things, cu două produse wearables, dedicate pasionaților de sport.

Căștile care îți monitorizează inima

Împreună cu retailer-ul Media Galaxy, compania a lansat căștile biometrice, SMS Audio BioSport. Acestea sunt produse de brandul american de căști și accesorii, SMS Audio LLC, ce aparține cântărețului Curtis “50 Cent” Jackson, cu scopul de a îmbunătăți experiența în mișcare a utilizatorilor. Căștile se adresează pasionaților de sport de toate nivelurile, de la ultra-maratoniști la sportivi în pregătire și amatori, persoane care se antrenează cu profesioniști sau singure. Unicitatea produsului este dată de senzorul optic built-in, care măsoară ritmul cardiac în timpul exercițiilor intense și de relaxare, precum și în pauzele dintre exerciții. În timpul mișcării, căștile înregistrează date importante despre progresul utilizatorului, pe care ulterior acesta le poate interpreta cu ajutorul unui smartphone și al aplicației RunKeeper. Căștile sunt rezistente la transpirație și apă, fiind impermeabile. Designul unic, din cauciuc, nu permite căștilor să alunece din ureche, indiferent de dificultatea exercițiului executat.

SMS Audio nu necesită încărcare, primind alimentare prin audio jack. Căștile sunt compatibile cu aplicația populară de fitness RunKeeper, pentru monitorizarea ritmului cardiac, distanței și caloriilor arse. Noi capabilități vor fi lansate în viitorul apropiat, printre acestea posibilitatea oferită utilizatorilor de a planifica programul de sport și de a monitoriza progresul.

SMS Audio BioSport pot fi achiziționate din magazine Media Galaxy, la prețul de 699,9 de lei.

Bogdan Georgescu

„Intel se concentrează pe inovația în domeniul dispozitivelor wearables. Ne bucurăm să putem oferi și utilizatorilor români, pasionați de sport, acces la tehnologie de ultimă oră, pentru a-i ajuta să își perfecționeze antrenamentele. Căștile SMS Audio BioSport sunt un prim exemplu al inovației Intel în domeniul wearables, prin care tehnologia este integrată în stilul de viață”, a declarat Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel România.

“Considerăm că, pe lângă cea mai variată gamă de produse, avem și cele mai noi și mai dorite gadget-uri în magazinele Media Galaxy. Evoluăm odată cu clienții noștri, astfel încât, împreună, să fim cei mai buni”, a declarat Ovidiu Ababei, Division Manager IT.

SMS Audio BioSport – Caracteristici tehnice

Căștile SMS Audio, bazate pe tehnologia Intel, oferă o experiență unică în timpul antrenamentului fără a sacrifica în vreun fel calitatea audio. Căștile integrează senzori biometrici, care monitorizează bătăile inimii în timpul exercițiilor, oferindu-i utilizatorului date despre progresul său.

Combină fitness-ul cu tehnologia: au la bază un senzor care măsoară continuu bătăile inimii în timpul exercițiilor, precum și în pauze, iar muzica elimină zgomotul din jurul utilizatorului.

Un singur device de antrenament pentru confort maxim: un singur senzor de monitorizare a ritmului cardiac integrat în căști elimină nevoia de curea în jurul pieptului, care nu este cea mai confortabilă în cele mai multe cazuri.

Muzică bună în timpul antrenamentului: utilizatorul ascultă muzică în timp ce strânge informații cu privire la sănătatea sa.

Nu au nevoie de încărcare: este eliminată nevoia de încărcare datorită unui audio jack prin care sunt alimentate căștile.

Rezistente la transpirație și apă: utilizatorul se poate antrena și pe timp de ploaie. Căștile SMS Audio BioSport sunt impermeabile.

Sincronizare cu aplicația RunKeeper: pentru a monitoriza ritmul cardiac, ritmul antrenamentelor, distanța și caloriile arse, SMS Audio BioSport sunt compatibile cu aplicația RunKeeper. Noi capabilități vor fi lansate în viitorul apropiat, printre acestea – posibilitatea oferită utilizatorilor de a planifica programul de sport și de a monitoriza progresul.

Accesorii: căștile sunt dotate cu un cordon care nu se încurcă, cu microfon și carcasă de neopren pentru transport.

Pentru mai multe informații, accesați www.intel.com/newsroom/smsaudio sau www.smsaudio.net/smsintel.

Basis Peak

Basis Peak, bijuteria hipertehnologică de la mâna ta

În cadrul evenimentului de astăzi, Intel a prezentat și ceasul inteligent Basis Peak, produs de compania BASIS, aflată în portofoliul Intel din 2014.

Ceasul este  dotat cu 5 senzori și este dedicat pasionaților de fitness, monitorizând printre altele, ritmul cardiac, pașii, arderile calorice și activitatea din timpul somnului. Rezistent la apă până la 50 de metri și la transpirație, Basis Peak Watch are o baterie care durează până la 4 zile. Cu ajutorul tehnologiei BodyIQ™, ceasul detectează automat și monitorizează activități precum mers, alergat, ciclism în aer liber, dar și somnul, fără a necesita setări suplimentare. Basis Peak are un design inovator cu touchscreen, fiind construit din aluminiu și Gorilla Glass 3TM. Ceasul inteligent este compatibil cu iOS si Android, putând arăta pe ecran alerte, mesaje ale utilizatorului primite pe smartphone.

Basis Peak – Caracteristici tehnice

Cinci senzori pentru monitorizarea ritmului cardiac, a pașilor, arderilor calorice și a temperaturii pielii.

Monitorizare automată a activității cu ajutorul tehnologiei BodyIQ pentru a detecta pașii, alergarea, ciclismul, dar și activitatea din timpul somnului.

Analiză avansată a somnului inlcusiv întoarceri, calitatea somnului și întreruperi.

Sistem “Viață sănătoasă”, care urmărește progresul obiective versus realizări.

Pentru mai multe informații, vizitați www.mybasis.com.

Căștile SMS Audio și ceasul Basis Peak. Testate live la București

Căștile SMS Audio BioSport și ceasul Basis Peak au fost utilizate astăzi în mișcare, în cadrul unei demonstrații live, la World Class, a antrenorului personal, Sorin Albu. Alături de el s-a aflat Sorina Fredholm, Director de Creație la World Class și redactor-șef al revistei W by World Class, pasionată de fitness și alergare.

Sorina Fredholm

La finalul sesiunii live, Sorina a mărturisit „Device-urile pe care le port atunci când mă antrenez trebuie să mă reprezinte. Căștile SMS Audio BioSport m-au atras prin design, mi-a plăcut că sunt colorate și ușor de utilizat. Atunci când nu mă antrenez, am numeroase întâlniri. Faptul că nu trebuie să încarc vreodată căștile, este cu atât mai important pentru mine”.

Sorina Fredholm si Sorin Albu

La rândul său, Sorin a spus “De câțiva ani, am căutat un ceas care, în timp ce alerg, automat și corect să poată să măsoare, să stocheze și să afișeze ritmul meu cardiac fără să fie nevoie să port centura pentru piept sau să fiu conectat la un smartphone. Acum, mă bucur să îmi pot perfecționa alergarea cu ajutorul Basis Peak”.

WearIntel

Inovația în domeniul wearables continuă

Intel s-a implicat activ în segmentul tehnologiei purtabile și a anunțat începând cu anul trecut multiple colaborări pentru produse şi iniţiative cu diferite companii de modă, sport şi lifestyle. Printre acestea se numără Fossil Group*, Luxottica Group*, MICA and Opening Ceremony* şi competiția Intel “Make it Wearable”.

Recent, compania a anunțat colaborarea cu TAG Heuer și Google pentru a lansa un ceas inteligent elvețian bazat pe tehnologia Intel și pe platforma Android Wear.

București, 24 martie 2015 – Intel

Views: 0

Lasă un răspuns