Intel® Compute Stick, cel mai mic computer din lume, este disponibil în România

Intel anunță pe piața locală inovații în domeniul computerelor personale: mini PC-uri, care redefinesc experiențele de computing prin mobilitate și performanțe superioare.

“Datorită Legii lui Moore, după care Intel s-a ghidat în ultimii 50 de ani, au luat naștere cele mai mari inovații tehnologice. De-a lungul timpului, PC-ul s-a reinventat schimbându-și forma în funcție de tendințe și de nevoile utilizatorilor. În prezent, discutăm despre Intel® Compute Stick, un computer de doar 10 cm, care redefinește domeniul PC-urilor”, a declarat Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel România și Bulgaria.Intel Compute Stick

Performanță într-un design de numai 10 cm

Măsurând doar 10 cm, Intel® Compute Stick este noutatea absolută în materie de computing. Poate fi conectat la orice monitor HDMI care devine automat un computer complet funcțional, inclusiv televizorul. Datorită conexiunii Bluetooth 4.0, se conectează ușor la periferice precum mouse și tastatură, iar la Internet, cu ajutorul modulului 802.11b/g/n Wi-Fi built-in.

Display-urile devin computere care funcționează exact precum cele clasice, utilizatorii putând desfășura activități precum scrierea și citirea mailurilor, navigarea pe Internet etc. De aceea, Intel® Compute Stick poate fi folosit în domenii precum educație sau vânzări, pe lângă aplicațiile de divertisment pentru acasă.

Intel® Compute Stick este disponibil în două variante, ambele bazate pe procesorul Intel® Atom™ quad-core pe arhitectură Bay Trail. O versiune include 32GB capacitate de stocare, memorie RAM de 2GB și cu Windows* 8.1 preinstalat. Cealaltă versiune are o capacitate de stocare de 8GB, 1GB memorie RAM și Linux preinstalat. Dacă este nevoie de spațiu de stocare mai mare, Intel® Compute Stick beneficiază de slot SD.

 

Computerul continuă să se reinventeze

O altă formă ergonomică a PC-ului este și Intel® Next Unit of Computing (Intel® NUC), un mini PC bazat pe tehnologia Intel, care ocupă puțin spațiu, dar care oferă o performanță comparabilă cu cea a unui desktop PC clasic. Intel® NUC este disponibil în oferta partenerilor și retailerilor online în configurații diferite și prețuri variate.

Intel® NUC este disponibil pe piața locală în configurații bazate pe procesoarele Intel® Core™ i3 și Intel® Core™ i5, cu capacitate de 120GB și tehnologii precum Intel® Hyper-Threading sau Intel® Identity Protection și grafică Intel® HD 5500. De asemenea, Intel® NUC este disponibil și în varianta barebone, adică utilizatorii își pot construi propria configurație.

București, 15 iunie 2015 – Intel

 

Views: 0

Lasă un răspuns