Inovaţii mobile vivo – calea către „Cadrul Perfect“

Parteneriatul unic cu ZEISS şi filosofia „camera pe primul loc“ de la vivo continuă să transforme tehnologiile de imagistică pentru smartphone-uri în 2022

  • Parteneriat de imagistică cu ZEISS pentru excelenţă optică
  • Activităţi de R&D comune care aduc standardele de fotografiere profesională în lumea smartphone-urilor
  • Cameră Gimbal şi cip de imagistică V1 care subliniază angajamentul pentru Cadrul Perfect

Pentru vivo, camera este întotdeauna cea mai importantă, iar scopul companiei este ca utilizatorii să obţină cadrul perfect. Aceasta este una dintre motivaţiile majore pentru inovaţiile companiei şi baza parteneriatul strategic de R&D cu ZEISS, companie pionieră în domeniul opticii şi optoelectronicii. Nu mai este doar despre evoluţia componentelor hardware la fiecare generaţie de dispozitive. La fel ca în artă, armonizarea este foarte importantă. În cazul tehnologiilor de imagistică pentru dispozitivele mobile, interacţiunea sincronizată dintre hardware şi software va seta direcția către cadrul perfect şi va influenţa viitorul acestor tehnologii.

Puncte de referinţă pe calea către cadrul perfect:

  • Parteneriatul strategic cu ZEISS reprezintă unul dintre principalele elemente din strategia vivo pentru dezvoltarea noilor produse. Acest parteneriat combină informaţiile şi cunoştinţele acumulate de tehnicienii vivo şi inginerii ZEISS pentru a crea împreună produse noi, precum cel mai recent model de referinţă din gama X. Cele două companii au înfiinţat Laboratorul de Imagistică vivo – ZEISS unde au loc activităţi de R&D comune şi unde tehnologiile, standardele înalte de calitate şi procesele de certificare ZEISS ajung să fie adaptate pentru smartphone-uri.
  • vivo X60 Pro reprezintă primul pas al acestui proces şi foloseşte inovaţiile vivo împreună cu tehnologia excepţională ZEISS în domeniul imagisticii mobile pentru a oferi camere foto care folosesc elemente software şi hardware de excepţie, perfect armonizate. Sistemul de imagistică îmbunătăţeşte rezultatele, oferind fotografiilor un aspect mai clar şi mai luminos. Astfel, X60 Pro oferă modul portret clasic ZEISS Biotar. Biotar este un obiectiv ZEISS legendar care a fost mult timp preferatul fotografilor profesionişti şi care este adaptat acum pentru tehnologiile de imagistică mobilă. Subiectul principal este suprins cu claritate, iar efectul bokeh al obiectivului apare ca un vortex, obţinând un efect de portret suprarealist. Pe lângă funcţiile excelente ale smartphone-ului X60 Pro, un alt avantaj al acestuia este adăugarea Stabilizatorului Gimbal 2.0. Acesta stabilizează imaginea pe patru axe şi ajută la obţinerea unor fotografii în mișcare mai clare.
  • vivo X70 Pro, lansat pe pieţele din Asia-Pacific, reprezintă următorul nivel de smartphone creat pentru a ajuta utilizatorii şi pentru a le îmbunătăţi interacţiunea cu smartphone-urile. X70 Pro foloseşte tehnologia ZEISS T* Coating la lentilele camerei. Pe scurt, acest strat îmbunătăţeşte transmisia luminii vizibile, reduce reflexiile şi artefactele şi redă cu fidelitate culorile subiectului. Aşadar, performanţa camerei foto este îmbunătăţită în mod semnificativ.
  • De asemenea, vivo a anunţat recent lansarea cipului de imagistică V1, care scoate în evidenţă fotografiile şi înregistrările video uimitoare realizate cu smartphone-ul. Cipul este rezultatul eforturilor interne ale vivo şi al echipei de 300 de experţi R&D care au lucrat intensiv timp de 24 de luni. Folosind IA încorporată şi viteză şi consum de energie optimizate, cipul V1 oferă performanţa şi viteza de care au nevoie funcţiile avansate de fotografiere şi filmare. De asemenea, vivo a investit în cercetare în domeniul dezvoltării de algoritmi proprii pentru funcţii precum portret, fotografie nocturnă, surprinderea subiectelor în mişcare, filmare şi captură de imagini la super-rezoluţie. Erik Zhu, președinte vivo România, a declarat: „Toate aceste eforturi rămân necunoscute pentru utilizatori când aleg un smartphone vivo, dar ele sunt garanţia că atunci când îşi privesc fotografiile sau videoclipurile, vor observa diferenţa de calitate.“

Şi nu ne vom opri aici: vivo şi ZEISS doresc să ducă tehnologiile de imagistică pentru dispozitive mobile la un nou nivel, folosind funcţii noi pentru fotografia de portret sau straturi de protecţie pentru lentile care să facă sticla „invizibilă“. De asemenea, cele două companii lucrează la implementarea lentilelor de sticlă pentru imagini mai bune, mai ales pentru a îmbunătăţi transmisia luminii şi pentru a obţine dispersie ultra-scăzută şi stabilitate termică, toate acestea fiind factori decisivi pe calea către cadrul perfect.

Hits: 11

%d blogeri au apreciat: