Incarcatorul universal wireless rapid de 15W /1.67A Sprinter Well la review

Multi utilizatori de smartphone sunt nevoiti sa cumpere accesorii, care de cele mai multe ori au preturi preferentiale, fiind considerate “de firma”. Cei de la Vitacom s-au gandit foarte bine sa acopere aceasta nisa de utilizatori, care nu vor tine neaparat sa cumpere accesorii originale, dar nici nu vor renunta la calitatile asigurate de acestea.

DSC_1084

De data aceasta am testat un nou device: Incarcatorul universal wireless rapid de 15W /1.67A Sprinter Well.

Principiul de a scapa de durerea de cap a cablurilor prin utilizarea incarcatorului fara fir este cunoscuta deja de cativa ani, atunci cand Samsung si Nokia au folosit prima oara aceasta posibilitate de a utiliza fenomenul de inductie electromagnetica produsa de catre niste bobine special construite, astfel incat energia indusa sa poata fi controlata prin intermediul unor circuite specializate.

Noutatea este ca acest model de incarcator este rapid, micsorand in acest fel durata de incarcare dar si siguranta fenomenului de inductie magnetica ce totusi se executa in cazul de fata la o distanta de numai 5mm.

DSC_1086

Un LED din partea inferioara a suportului faciliteaza a vedea daca un dispozitiv este incarcat, dar nu se va activa pentru toate telefoanele atunci cand incarcarea ajunge la 100%.

In ultimii cativa ani, Samsung a contribuit la impunerea incarcarii fara fir in mainstream, sustinand continuu tehnologia prin introducerea de noi produse. Una dintre actualizari este standul de incarcare fara fir de la Samsung Fast Charge care aduce cateva schimbari de design.

Spre deosebire de modelul de anul trecut, care ar putea fi folosit ca un tampon sau un stand, versiunea 2018 functioneaza doar ca un stand. Puteti plasa telefonul in pozitie verticala sau orizontala in timpul incarcarii. Sprinter Well asigura numai incarcarea de pe pozitia orizontala dar cu toate acestea va incarca identic in parametrii acestui Fast Charge, chiar si pentru ultimele modele de terminale Samsung, de ultima ora.

Atunci cand vei comanda pe siteul Vitacom vei primi acasa un pachet al carui continut il puteti vizualiza mai jos.

Inauntru intalnim stand-ul pentru realizarea contactului cu mobilul dar si cablul cablu USB/microUSB de 1m ce asigura contactul cu incarcatorul de retea, auto, baterie externa, portul USB de date al unui PC, sau orice device care are un port USB.

Desk-ul universal este compatibil cu o gama completa de terminale cu functia de incarcare wirreless: Apple:iPhone 8/8+, iPhone X, Samsung: S6/S6 edge, S6 edge+, S7/S7 edge, S8/S8+, S9, Note 5, Note 8, Nokia: Lumia 830, Lumia 920, Lumia 930, Lumia 1020, Lumia 1520, Lenovo, Moto Z, Google: NEXUS 4, NEXUS 5, NEXUS 6.

Aceasta universalitate si rapiditate a incarcarii este asigurata de parametrii livrati de stand si anume:intrare: 5V 2A, 9V 1.67A la iesire: 5W / 10W la un randament de 73% din capacitatea acumulatorului.

Testul de incarcare l-am realizat cu un Samsung Galaxy S8+ care a reactionat imediat atunci cand a simtit standul universal Sprinter Well.

In ceea ce priveste performanta, Sprinter Well, Fast Charge ofera puteri de pana la 10W – suficiente pentru incarcarea regulata in viteza (de obicei la 5W). Incarcarea rapida de 9W pentru dispozitive Samsung si iteratia proprie de 7,5W a dispozitivelor Apple. In timp ce incarcarea rapida nu ofera un avantaj atat de important ca si incarcarea prin cablu, va reduce totusi timpul de incarcare, presupunand ca dispozitivul accepta. Și avand in vedere natura universala a tehnologiei de incarcare fara fir, asigurarea ca sunteti in viitor protejati de incarcarea altor dispozitive ce accepta un astfel de mod de incarcare. Se exclude conectarea mecanica destul de ineficienta si chiar periculoasa daca nu avem parte de o impamantare corecta, asa cum se face de obicei prin conectorul terminalului ce solicita de obicei placa de baza si ar putea produce defectiuni catre mufa de incarcare, datorita tensiunilor mecanice realizate odata cu impingerea conectorilor.

Hits: 61

%d blogeri au apreciat: