În premieră, Miele lansează plita cu inducție care elimină riscul de ardere a mâncării

  • Noile plite cu inducție TempControl mențin temperatura constantă în timpul gătitului
  • Cu smart Con@ctivity 2.0, hota își ajustează automat nivelul de ventilație în funcție de temperatura de gătire a plitei TempControl

Cu noile plite cu inducție TempControl, gătitul este mult mai ușor. Senzorii încorporați în ecranul de ceramică asigură în permanență temperatura adecvată pentru gătit. TempControl este compatibilă cu toate tipurile de oale și tigăi electroconductoare.IFA 2015_Miele_TempControl_plita cu inductie (2)

Problema temperaturilor fluctuante, fie că este vorba de o plită convențională sau una pe inducție, este una comună atât bucătarilor profesioniști, cât și amatorilor. Dacă temperatura nu este scăzută la timp, mâncarea se poate arde cu ușurință. Lucrurile stau altfel cu TempControl: senzorii detectează caracteristicile materialului și temperatura tigăii. Apoi, temperatura este reglată automat pentru a se asigura că produsele sunt gătite la o temperatură uniformă și constantă, indiferent dacă tigaia e acoperită sau nu.

Tot ce trebuie să facă utilizatorul este să selecteze unul dintre cele trei nivele de temperatură. Nivelul 1 păstrează temperatura la 160°C și este ideal pentru a găti ouă, pește și majoritatea produselor congelate. Friptura este cel mai bine preparată la nivelul 2, la o temperatura de 200°C. Gătitul la won și chiar prepararea clătitelor necesită o temperatura mai mare. În acest caz este recomandat nivelul 3 (220°C). Plita emite un semnal sonor când este atinsă temperatura pentru un nivel selectat.

O nouă interfață de utilizare, SmartSelect

TempControl nu are nevoie de oale, tigăi speciale sau orice alt accesoriu. Sistemul reglează automat temperatura în funcție de tipul de oală sau tigaie. Funcția Keep warm Plus permite reîncălzirea ușoară a alimentelor sau păstrarea caldă a acestora.

De asemenea, noile plite cu inducție sunt surprinzător de simplu de utilizat: după pornire, inelul TempControl este selectat prin alegerea nivelului adecvat. Nu este necesară reglarea manuală a temperaturii. Odată cu unitățile TempControl, Miele introduce o nouă interfață de utilizare numită SmartSelect. Comenzile de operare apar în culoarea galben pe un ecran negru clasic de sticlă ceramică. Ca alternativă, alte două modele vor avea comenzile în culoarea albă (SmartSelect White). Culoarea ecranului ceramic pentru aceste modele este un modern negru grafit.

Beneficiile PowerFlex și Con@ctivity 2.0

Noile plite cu inducție TempControl dispun de o gamă întreagă de caracteristici care au trecut testul timpului pe alte modele de plite Miele. De exemplu, fiecare model are o zonă PowerFlex alături de inelul TempControl. Această caracteristică permite combinarea a două inele pentru a formă un inel mare sau o zona dreptunghiulară pentru o caserolă.IFA 2015_Miele_TempControl_plita cu inductie (1)

Toate modelele TempControl au funcția Miele smart Con@ctivity 2.0: în combinație cu o hotă pentru gătit corespunzătoare, extracția aerului este ajustată automat pentru ce se gătește pe plită. Acest lucru asigură un micro-climat plăcut în bucătărie, iar persoană care gătește poate acorda toată atenția sa asupra preparatului, fără a fi nevoie să își facă griji pentru nivelul de ventilație.

Plitele TempControl vor apărea pe piață în aprilie 2016, în mai multe dimensiuni și versiuni. Consumatorii pot alege dintr-o gama între 75 și 90 cm lățime, inclusiv modele pentru instalarea culorii pentru blat.

 Despre Miele

Există doar câteva branduri în lume ce respectă aceeași viziune, tradițiile și standardele calitative înalte de mai bine de un secol. Dintre acestea, cu atât mai puține reprezintă afaceri de familie sustenabile sau se bucură de recunoaștere la nivel internațional. Una singură dintre acestea, însă, este renumită pentru a fi creat și oferit lumii cele mai inovatoare echipamente electrocasnice din istorie. Fondată în 1899, compania Miele a fost de la bun început o afacere de familie, aparținând familiilor Miele și Zinkann – aflate astăzi la a patra generație. Filosofia companiei – “Immer Besser” (“Mereu mai bine”) – se reflectă în toate produsele Miele, prin pasiunea investită.

In dezvoltarea de noi tehnologii pentru a transforma și reinventa experiența în utilizarea echipamentelor electrocasnice. Astfel, Miele a devenit cel mai mare producător independent de echipamente electrocasnice din lume, cu peste 17.741 de angajați, prezent în 47 de țări prin subsidiarele proprii de vânzări și în 50 de țări prin intermediul distribuitorilor şi importatorilor. În anul financiar 2014/2015 a obţinut vânzări în valoare totală de 3,49 de miliarde de euro.

Gama de produse Miele include: aspiratoare, echipamente de întreţinere a rufelor; maşini de spălat vase, plite, seturi combi, hote de aragaz, cuptoare, cuptoare cu aburi, cuptoare cu microunde, cafetiere, echipamente frigorifice, răcitoare de vinuri. În plus, gama Miele Professional (divizia de echipamente

București, 8 septembrie 2015 – Miele

Visits: 13

Lasă un răspuns