Iată vedeta: Vegeta!

Ni se pare nouă sau chiar e adevărat că, cel puțin pentru o bucată de vreme, preparatele din carne de porc au intrat în… vacanță? Parcă iar a fost prea mult, nu-i așa? Și după ce că ne simțim încărcați, îmbuibați, am mai pus și niște kilograme pe noi… E drept că odată intrați in noul an și scăpați de sub asediul sarmalelor, cârnaților și tobei, am încercat să ne dregem cu lactate și fructe, dar nici unele, nici altele, nu sunt suficient de consistente ca să sature și să țină de foame.

Tot va trebui să preparăm câte ceva de mâncare… O alegere înțeleaptă și sănătoasă au fost, sunt și vor fi întotdeauna legumele și carnea de pasăre. Și împreună, și separat. Gastronomia românească are atâtea rețete încât până la Crăciunul următor zilnic s-ar putea găti un fel nou de mâncare, fără să ne repetăm. Un singur lucru trebuie însă să rămână constant, pentru că el dă savoarea căutata și apreciata la orice preparat: combinația de legume deshidratate și condimente din Vegeta Universal, care nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie, pentru că ea este cea care intensifică gustul mâncării și aduce plăcere și bucurie.

Ne-am gândit ca de data aceasta să vă oferim rețeta unui preparat pe care poate nici nu l-ați gustat vreodată, poate nici nu știți de existența lui, dar care vă garantăm că merită încercat. Este o mâncare ușoară dar sățioasă, numai bună în această perioadă sau ca parte a unui regim vegetarian: praz cu orez.

Ai nevoie de: 200 g orez cu bobul lung, un kilogram de praz (doar partea albă a acestuia), două cepe, 3 morcovi, 150 ml de ulei, sucul de la două lămâi, mărar proaspăt, Vegeta Universal, sare și piper (opțional, după gust).

Cum se prepară

Se taie ceapa mărunt și prazul în rondele fine și se călește în ulei, la foc mic, până când se înmoaie. Se adaugă orezul, apoi morcovul ras și un litru de apă fierbinte, lăsând să fiarbă toate ingredientele până când orezul este bine gătit. Presară 3-4 lingurițe de Vegeta Universal, amestecă și mai lasa să fiarbă încă cinci minute. Se oprește focul, se asezonează cu sare (dacă este nevoie) și piper (dacă se dorește) și se adaugă sucul de lămâie și mărarul tocat mărunt.

Aceeași mâncare se poate prepara și cu carne de pasăre, înlocuind Vegeta Universal cu Vegeta Gust de Găină și zeama de lămâie cu Podravka Bio Passata, Podravka Bio Tomate cuburi sau Podravka Bio Tomate decojite.

Hits: 8

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: