Huawei și Saatchi Gallery prezintă expoziția “De la Selfie la Auto-exprimare”

Saatchi Gallery și Huawei, al treilea brand de smartphone-uri din lume, anunță expoziția “De la Selfie la Auto-Exprimare”. Marea deschidere va avea loc pe 31 martie 2017, această expoziție fiind prima expoziție din lume care explorează istoria Selfie-ului de la vechii maeștri și până în prezent, demonstrând potențialul unei forme de exprimare a cărei importanță a fost minimizată de multe ori.

Expoziția va sublinia, deasemenea, rolul emergent al smartphone-ului, ca instrument artistic pentru auto-exprimare, prin cooptarea a 10 fotografi britanici tineri interesați să creeze lucrări noi, utilizând sistemul dual-camera proiectat împreună cu Leica integrat în smartphone-ul Huawei, ca parte a practicii lor artistice. Reluând spiritul și energia mișcării Young British Artist, lansată pentru prima oară în urmă cu 25 de ani, lucrările acestor 10 fotografi vor fi expuse într-o galerie dedicată fotografiei realizată cu smartphone-ul.

hw

“De la Selfie la Auto-exprimare” va prezenta lucrări cheie, multe dintre ele cu conținut interactiv, digital și generat de utilizator, ale unor artiști diverși, precum și lucrări clasice ale unor artiști cunoscuți. Astfel, printre numele regăsite în cadrul expoziției se vor afla: Kutluğ Ataman, Christopher Baker, Juno Calypso, Tracey Emin, Van Gogh, Mohau Modisakeng, Rembrandt, Cindy Sherman, Gavin Turk și Velasquez.

Parteneriatul dintre Huawei și Saatchi Gallery este o dovadă a angajamentului companiei privind creșterea prezenței sale în Marea Britanie, dar și a susținerii exprimării creative prin intermediul fotografiei. Acest angajament vine după ce Huawei a schimbat regulile jocului odată cu P9, primul smartphone din lume cu sistem dual-camera realizat în colaborare cu legendarul brand, Leica Camera AG, reinventând astfel conceptul de fotografie realizată cu un smartphone.

Nigel Hurst, CEO GaleriaSaatchi

“În multe feluri, Selfie-ul reprezintă întruchiparea tranziției culturii contemporane într-o epocă extrem de digitalizată și avansată din punct de vedere tehnologic, smartphone-urile ajungând să țină pasul acum cu aparatul de fotografiat. Suntem încântați să colaborăm cu Huawei în cadrul expoziției “De la selfie la Auto-exprimare”. Această expoziție va prezenta o introspecție convingătoare în istoria și potențialul creativ al conceptului de Selfie, în timp ce competiția #SaatchiSelfie oferă o platformă globală pentru auto-exprimare.”

Glory Zhang, CMO Huawei Consumer Business Group

“Smartphone-ul a devenit un instrument al expresiei artistice, generația Selfie devine generația Auto-exprimării, astfel că fiecare dintre noi încearcă să-și exploreze și să împărtășească creativitatea interioară printr-un singur instrument la care avem cu toții acces: smartphone-ul.”

Competiția #SaatchiSelfie

Saatchi Gallery și Huawei și-au unit forțele pentru a le oferi artiștilor, fotografilor și entuziaștilor din întreaga lume șansa de-a împărtă și cele mai creative Selfie-uri, ce vor fi expuse la Galeria Saatchi, în cadrul competiției #SaatchiSelfie.

Concursul #SaatchiSelfie va fi jurizat de către un grup de artiști renumiți și trendsetteri. Pe lângă faptul că selfie-urile participanților vor fi expuse la Saatchi Gallery, ca parte a expoziției “De la Selfie la Auto-exprimare”, cei zece câștigători selectați vor primi, de asemenea, cel mai nou smartphone Huawei, iar marele câștigător va beneficia de o experiență fotografică unică. Marele câștigător al concursului #SaatchiSelfie va fi anunțat în cadrul evenimentului de la Londra, din data de 30 martie 2017.

Înscrierile în competiție au început deja și vor fi deschise până pe 19 martie. Toate detaliile pot fi găsite accesând link-ul: http://www.saatchigallery.com/selfie, iar imaginile înscrise în concurs pot fi vizualizate accesând acelasi landing page.

Expoziția va fi deschisă în perioada 31 martie – 30 mai 2017 și vaocupa un etaj întregal Galeriei Saatchi.

Huawei – 31.01.2017

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: