Huawei P9 – lider în fotografia alb-negru

Imaginile alb-negru sunt în general asociate cu începuturile fotografiei. În primii ani ai existenței sale, nici nu se punea problema unei alternative de culoare, iar în perioada imediat următoare, nu exista alternativă la filmele alb-negru care dețineau ”monopolul”. Mai târziu însă, utilizarea acestei estetici devenea o alegere artistică pe deplin conștientă, care surprindea mai bine  o stare  spirit sau subiectul din fotografie.

13582121_1233738443305086_7549798867079102565_o

Datorită senzorului monocrom integrat în modelul Huawei P9, conceput în colaborare cu Leica, fiecare utilizator se poate întoarce la rădăcinile fotografiei alb-negru păstrând în același timp calitatea ridicată a imaginii. Fotografiile alb-negru realizate cu Huawei P9 au un nivel de gradient mai bun și reușesc să surprindă cu 50% mai multe detalii în comparație cu fotografiile de culoare.

Fotografierea alb-negru devine o alegere naturală în trei situații. Mai întâi de toate, în momentul în care fotograful dorește să surprindă un stil retro în imaginile sale, fotografierea cu un senzor monocrom este percepută ca fiind mai potrivită pentru subiecte simbolice sau abstracte. De asemenea, acest mod de fotografiere este alegerea buna atunci când imaginea  are în compoziția sa cadre cu culori pale sau cu luminozitate slabă.  Realizarea unei fotografii alb-negru în aceste condiții, poate oferi o nouă față acesteia, rezultatul fiind unul de calitate. Astfel, lipsa culorii poate avea mai multe avantaje, dar necesită o cameră care are capacitatea sa integreze un senzor monocrom. Modul în care o fotografie alb-negru este percepută stă în mare parte în calitatea sa – în gradul de reproducere a detaliilor, liniilor, texturii, în surprinderea cadrelor slab iluminate și a degradeurilor. Formele care sunt în mod normal evidențiate cu pete de culoare trebuie să fie evidențiate numai prin diferitele nuanțe de gri.

Această prezentare necesită JavaScript.

Camera integrată în Huawei P9 are două lentile identice Leica Summarit H 1: 2.2 / 27, dar fiecare dintre acestea integrează un senzor diferit – unul este cu filtru de culoare Bayer, iar celălalt – fără filtru, surprinde doar imagini monocromatice. Alegerea de a nu utiliza un filtru de culoare a dus la obținerea unor imagini cu 50% mai multe detalii și cu 200% mai multă lumină. Astfel, imaginile alb-negru realizate cu Huawei P9 surprind mai multe detalii și degrade-uri mai delicate, iar fiecare utilizator se poate concentra în întregime asupra modului în care poate folosi avantajele esteticii alb-negru.

Huawei

Hits: 1

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: