Huawei impune tendințele în materie de senzori de amprentă

Huawei continuă să stabilească noile tendințe în materie de tehnologii integrate în smartphone-uri. Astfel, modelele recent lansate, P9, P9 Plus și P9 lite, au cele mai rapide și mai precise cititoare de amprente și demonstrează încă o dată că atenția la detalii și inovația fac parte din ADN-ul companiei.

În plus, Huawei nu încearcă să îmbunătățească soluțiile deja existente, ci caută în permanență noi tehnologii. În acest sens, în anul 2014, compania a lansat smartphone-ul Mate 7, care este primul smartphone cu sistem de operare Android și cu cititor de amprente.

13576637_1233738123305118_1769657981209844933_o

În anul 2016, ca rezultat al eforturilor continue pentru îmbunătățirea experienței de utilizare a clienților, Huawei oferă soluții biometrice care stabilesc noi standarde în industrie. Noua generație de cititoare de amprente, bazată pe scanarea 3D a amprentelor, inclusă în caracteristicile gamei de smartphone-uri P9, au o viteză de reacție și o precizie sporite, făcând posibilă deblocarea dispozitivelor mai rapid și diminuând considerabil riscul apariției erorilor.

Prima inovație majoră introdusă de Huawei este reprezentată de poziționarea cititorului de amprente pe spatele carcasei smartphone-ului. Această poziționare a dus la evitarea multor problem, precum disconfortul cauzat de îndoirea degetului sau obligarea utilizatorului să schimbe poziția dispozitivului, acțiune care poate duce uneori la scăparea acestuia din mână. În cazul modelelor Huawei P9, P9 lite și P9 Plus, poziționarea cititorului de amprente în partea din spate a carcasei asigură o poziție sigură a dispozitivului în momentul în care este luat în mână, mărind totodată precizia procesului de scanare.

Cititorul de amprente din familia smartphone-urilor P9 este un cititor de amprente 3D care funcționează simultan pe patru nivele. Primul nivel implică detectarea imaginii amprentei digitale, cel de-al doilea nivel – căutarea și identificarea caracteristicilor specifice ale amprentei si cel de-al treilea – devierea contururilor amprentei. Cel de-al patrulea nivel scanează în profunzime amprenta, ceea ce determină o reproducere tridimensională a imaginii amprentei, eliminând astfel posibilitatea folosirii unei amprente reproduse.

În plus, senzorul folosit, Next FPC 1021, utilizează o matrice de 160×160 pixeli ceea ce permite citirea imaginii amprentei în 256 de nuante de gri, în timp ce alte dispozitive competitive folosesc o matrice de 88×88 sau 54×14 pixeli, cel mult, care oferă nu numai o rezoluție mai scăzută, ci și precizie scăzută în ceea ce privește scanarea și recunoașterea amprentei. Mai mult decât atât, senzorul FPC 1021 prezintă rezistență mărită la factorii externi, precum frecare, zgâriere sau umiditate, implică un consum foarte redus al bateriei și funcționează cu aceeași precizie, indiferent dacă degetul este ud sau uscat.

Cititorul de amprente încorporat în Huawei P9 este cel mai rapid cititor disponibil pe piață. În timp ce soluțiile competiției au nevoie de aproximativ 1,5 sau 1,7 secunde pentru scanarea și recunoașterea amprentei, cititorul de amprente integrat în Huawei P9 are capacitatea de a identifica utilizatorul și de a debloca dispozitivul în mai puțin de 0,5 secunde!

Mai mult, datorită tehnologiilor integrate, cititorul de amprente integrat în Huawei P9 are probleme cu identificarea amprentelor în doar 1% din cazuri, ceea ce înseamnă de trei ori mai puțin decât în cazul altor smartphone-uri!

Tehnologia de ultimă oră încorporată în cititorul de amprente și sistemul de software complex dezvoltat, permit utilizatorilor modelelor Huawei P9, P9 Plus și P9 lite să profite din plin de aceste avantaje ale tehnicii, putând astfel să folosească cititorul de amprente pentru a răspunde apelurilor, să caute în fotografiile făcute cu smartphone-ul, să declanșeze camera foto sau să oprească alarma.

HUAWEI – 9.08.2016

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: