Huawei Enterprise lanseaza, pentru studentii romani, programul HAINA (Huawei Authorized Information and Network Academy) si competitia Huawei ICT

Huawei Enterprise a inceputin luna noiembrie programul HAINA – Huawei Authorized Information and Network Academy – ce ofera studentilor romani ocazia de a obtine, in mod gratuit, competente si certificari aliniate la standardele internationale in domeniile de retelisticasi Cloud, prin intermediulunei platforme de cursuri online pe site-ulwww.huaweiacad.com. Mai mult, studentii ce obtin certificari prin acest program vor avea ocazia sa se inscrie si la competitia internationala Huawei ICT Competition ce va avea finalanationala in Iasi,in luna martie 2019, iar apoi, finala internationalain Shanghai, in luna iunie2019.

Huawei ICT Competition@ Iasi-2
Lansarea oficiala a programului si a competitiei Huawei ICT Competition a avut loc in data de 5 noiembrie, la Universitatea Tehnica ”Gheorghe Asachi” din Iasi, alaturi de conducerea universitatii, peste 100 de studenti, dar si reprezentanti ai administratiei localesi din cadrul ministerului comunicatiilor si societatii informationale.

Echipamentele pentru primul laborator HAINA din Romania au fost oferite de compania Huawei catre Facultate de Automaticasi Calculatoare din Iasi in luna februarie a acestui an, iar un total de 21 de studenti au parcurs deja modulele HCNA Storage si HCNA R&S, pregatindu-se pentru certificare. Unul dintre obiectivele Huawei pentru acest program este acela de a oferi cel putin 20 de certificari, anual, catre studenti.

” In contextul in care inovatia este una dintre valorile companiei Huawei, divizia Enterprise dezvolta tehnologii de ultima generatie precum SDN (Software-Defined Networking), Cloud, Big Data si IoT cu scopul de a construi o platforma deschisa, un mediu in care sa educam si sa pregatim generatii viitoare de specialisti in domenii vitale.”, spuneKevin Liu, CEO Huawei Romania.

Această prezentare necesită JavaScript.

Huawei ICT Competition este un proiect educational realizat pentru a motiva si recompensa studentii talentati in cadrul unei competitii internationale care a ajuns, in editia 2017-2018 sa gazduiasca, la nivel global peste 40.000 studenti, 800 institutii superioare de invatamant din 32 de tari.

Aceasta competitieare loc pentru prima data in Romania, iar studentii, sub coordonarea profesorilor de la 12 universitati din 10 orase din tara vor avea ocazia saisi completeze studiile universitare cu notiuni si competente de ultima orasi sa obtina certificari care sa le valideze potentialul intr-un mediu competitiv, aliniat la standardele internationale educationale.

Competitia are 3 etape – cea de inregistrare a studentilor si invatare, desfasurata online, in perioada noiembrie 2018 – ianuarie 2019,  etapa de certificare online, in perioada ianuarie – februarie 2019, dupa care, in functie de scorurile obtinute, o parte dintre studenti se vor califica pentru competitia nationala, desfasuratala Iasi, in luna martie 2019. Castigatorii finalei locale vor ajunge la competitia internationala din Shanghai, in luna iunie 2019, pentru a concura cu reprezentanti din intreaga lume, viitorii profesionisti in domeniul IT&C.

”Huawei Enterprise a introdus conceptul HAINA un sistem de certificare recunoscut si foarte apreciat la nivelul industriei IT&C globale pentru a forma viitori profesionisti in domeniul IT&C si pentru a crea un ecosistem de talente. Huawei lucreaza, inca din 2015 alaturi de partenerii autorizati pentru a dezvolta acest tip de programin cadrul caruia studentii sunt incurajati si stimulati saisi completeze nivelul educational si sa obtina certificari in nise foarte importante in zone de retelistica (Routing & Switching, WLAN, securitate), cloud (procesare, stocare, cloud computing, big data), IoT si Inteligenta Artificiala.”, spune  Vlad Doicaru, Director Afaceri Publice, Huawei Romania.

Hits: 84

%d blogeri au apreciat: