Huawei continuă sprijinirea studenților români și în noul an academic

Huawei, unul dintre principalii furnizori globali de soluții în domeniul IT&C, anunță că va continua, o dată cu începerea noului an academic, sprijinirea studenților români din domeniul IT&C, prin noi programe educaționale și stagii de internship. Programele de internship pentru studenți ale companiei, precum Huawei Telecom Seeds for the Future beneficiază de sprijinul Ministerului Educației și Cercetării Științifice, Ministerului Societății Informaționale și al universităților tehnice din țară.

https://www.facebook.com/MihneaRattePhotography
https://www.facebook.com/MihneaRattePhotography

Pe parcursul ultimilor ani, programele de internship dezvoltate de Huawei au devenit din ce în ce mai populare în rândul studenților de la facultățile cu profil tehnic din România, iar ”Telecom Seeds for the Future” este unul dintre cele mai renumite programe de internship pentru aceștia. Prin intermediul acestui program, tinerele talente locale din domeniul IT&C pot ajunge în China pentru un stagiu de specializare cu o durată de două săptămâni.

Pentru România, ediția din acest an a programului a avut loc în perioada 21 August – 5 Septembrie, iar opt studenți din cadrul facultăților tehnice din București, Iași, Craiova și Cluj-Napoca au beneficiat de această experiență. Pe durata acestui stagiu de specializare, studenții români au avut șansa de a fi introduși în universul limbajului și a culturii chinezești, în Beijing, urmând ca în a doua parte a proiectului să fie implicați în activități de formare profesională, beneficiind de suportul specialiștilor Huawei din cadrul companiei, la sediul central din Shenzhen.

Vlad Doicaru, Enterprise Director Huawei Romania: “Scopul programelor educaționale implementate de Huawei este acela de a ajuta la dezvoltarea tinerelor talente din aria IT&C și de a deschide drumul spre o mai bună înțelegere a sectorului telecomunicațiilor. ”Telecom Seeds for the Future” este cel mai popular program de CSR din cadrul Huwei, oferind studenților oportunitatea de a lucra într-o companie IT&C de top și acces la cele mai noi tehnologii și soluții inovatoare din industria noastră.”

În ceea ce privește acest program, angajamentul Huawei pe piața locală este pentru următorii cinci ani, timp în care, compania va continua să investească în tinerele talente IT&C din România și va contribui activ la îmbunătățirea educației din acest domeniu, prin completarea cunoștințelor teoretice, predate în facultățile de profil, cu experiențe practice, obținute într-un mediu de lucru real.

Huawei a devenit un partener strategic pentru principalii operatori de comunicații din România, prin dezvoltarea de soluții de înaltă tehnologie și furnizarea de servicii personalizate pentru clienții săi. Compania intenționează să-și extindă amprenta locală prin creșterea numărului de angajați și a resurselor locale, valorificând centrele regionale (GSC și ASSC) și investind în comunitățile locale, prin parteneriate cu universitățile din România și prin crearea de programe de internship, cu perspective pe termen lung.

București, 23 septembrie 2015: Huawei

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: