Huawei Ascend Y530 micutul de la review

Huawei Ascend Y530 este unul dintre terminalele despre care am auzit ca a avut o vanzare buna pe la operatori si de aceea l-am primit in teste. Eram curios oare ce i-a asigurat acest succes, in afara de pretul atat de convenabil. Una dintre explicatii pare a fi aspectul micutului. Liniile sale estetice si probabil si robustetea asigurata de materiale, chiar si pentru acest terminal de buget.

Caracteristicile tehnice  dar si specificatiile sunt exact pentru un terminal entry level pot multumi un utilizator mediu, care este in miscare si nu prea are in intentie sa intre in aplicatii consumatoare de resurse.

Mai jos in galerie se poate vedea si un unboxing unde pentru marire puteti da click. Pachetul de vanzare include: incarcator retea, cablu de date USB-micro-USB, casti stereo handsfree, manual de utilizare.

Carcasa este fabricata in totalitate din material plastic, cu o textura placuta la atingerea capacului din spate. Marginile si spatele sunt acoperite cu un material aderent si protejat anti-zgarieturi. Curbele netede si elegante in doua tonuri, ecran surround dau acestui telefon un pic de stil. Pe latura din stanga a aparatului avem butonul on/off alaturi de butonul pentru controlul volumului. Partea superioara prezinta conectorul pentru mufa jack 3,5 mm, iar in partea opusa mufa incarcare si transfer date microUSB. Camera foto si blitz-ul, alaturi de difuzorul telefonului sunt dispuse pe spate, in partea superioara a dispozitivului. Ecranul de 4,5” are in partea de sus o camera secundara si in partea inferioara tastele cu senzor pentru meniu, home si tasta “back”. Specificatiile ecranului sunt ok pentru un model de buget, la 4.5 inch si rezoluție 854 x 480 pixeli, 218 ppi. Cu toate acestea, ecranul este luminos si clar. Ecranul pierde reflexibilitatea prin aplicarea unei acoperiri antireflexie si taierea in straturi a arhitecturii ecranului. Dintr-un unghi, puteti vedea in mod clar ca stratul real de afisare este semnificativ retras de pe suprafata.

Terminalul foloseste platforma Snapdragon 200 cu procesor dual core la 1.2 GHz, GPU Adreno 302 si 512 MB de RAM. Memoria interna este de 4 Gb si poate fi marita pana la 32 de Gb cu ajutorul unui card MicroSD.  Bateria este si ea una generoasa, cu o capacitate de 1700 de mAh iar sistemul de operare folosit este Android 4.3 Jelly Bean cu posibilitatea de a-l actualiza la o versiune mai recenta.

Benchmarkurile de pe Google Play cu care l-am testat nu arata un terminal care sa aiba scoruri impresionante, insa experienta de utilizare il recomanda pentru cursivitate si simplitatea meniurilor.

Camera de 5 megapixeli vine cu autofocus si flash. Calitatea imaginii nu este prea mare, ceea ce este de asteptat. Setarea autofocus are tendinta de a supraexpune iar culorile nu arata intotdeauna exacte. Este mai degraba o camera ce va fi ocazional, in conditii bune de iluminare, decat pentru excursii. Cateva foto realizate le puteti vedea in galeria de mai jos dar si un clip video.

Video

Huawei Y530 este un performer solid de buget, care a castigat cel puțin cateva puncte de stil fata de predecesorii sai low-end si ofera valoare rezonabila pentru bani in specificatiile sale. Acumulatorul tine suficient incat poti sa-l utilizezi vreo 4 zile acest lucru fiind posibil si datorita dimensiunilor ecranului dar si al conexiunii 3G. Utilizarea cu functia de telefon ofera o experienta cu care suntem obisnuiti, dar si conectivitatea cu care este dotat il face util.

Visits: 0

0 comentarii la „Huawei Ascend Y530 micutul de la review

Lasă un răspuns