Huawei Ascend G6 la review in cunostinta de cauza

Dupa ce am testat Huawei Ascend P7 si am scris review-ul aici pot spune cu deschidere, ca m-am obisnuit cu modul lor personal de a privi tehnologia si practic am simtit lipsa lui P7 pentru modul simplu si direct de a opera terminalul si rezultatele nebanuite de a obtine ceea ce iti doresti cu minimum de efort. De aceea, am primit in teste cu placere un alt terminal care, desi era mai „vechi” ca si luna de aparitie avea si specificatii mai modeste. Am crezut initial ca nu o sa fiu la fel de multumit de acesta. Dar uite ca m-am inselat. Desi este considerat un mid range, terminalul mi-a oferit aproape aceleasi experiente ca si modelul mai bun, pentru ca diferenta de calitate nu este chiar atat de evidenta, precum cea de pret. Performantele in schimb da, sunt justificate de pret, luand in considerare cele doua modele. Si terminalul acesta pare la fel de sic si totusi sobru, insa liniile si designul pastreaza gradul de personalitate necesar, si nu se poate confunda cu vreun alt terminal. Chinezii au realizat un unibody, insa desi capacul din spate este detasabil, bateria nu poate fi extrasa de acolo intr-un mod cunoscut de utilizator. Practic accesul prin inlaturarea capacului din spate este asigurat numai pentru o eventuala schimbare de microSIM sau microSD. Pe spatele telefonului putem vedea camera de 8 MPx dotata cu blitz LED, microfonul pentru camera si difuzorul. Totusi senzatia de usurinta si subtirime dar si compactitate se mentine si la acest model chiar daca dimensiunile sunt mai reduse, nu iti da emotii ca nu ar fi si solid.

Cateva dintre specificatiile terminalului le puteti gasi aici si aici.

Cu un pic de atentie la detalii Ascend G6 a parcurs un drum lung. Rockeri de volum si butonul de Power sunt imbracati intr-o textura fina. Apoi mai este plasarea portului auxiliar al castilor cu jack de 3,5 mm. Conectorul de casti se pozitioneaza la baza ce prezinta o curbura si arata ca o extensie a telefonului. In partea de sus a fost amplasata mufa micro-USB, fireste pentru date sau incarcarea acumulatorului de la sursa de energie.

Smartphone-ul Android Huawei are Ascend G6 cu diagonala de 4.5″ are rezoluția ecranului 960×540. Culminand cu densitatea ppi de 245 care este suficienta pentru a face vizionarea video o bucurie, In timp ce utilizarea unui panou IPS ofera lui G6 o gama larga de 178 de grade in care continutul este lizibil. Sub ecran este un procesor QuadCore 1.2GHz de la Qualcomm, 1GB de RAM si un modem 4G LTE. Memoria interna de 4GB este la limita, dar poate fi extinsa cu pana la 32 GB prin intermediul unui card de memorie microSD.

Acest cocktail de hardware functioneaza surprinzator de bine. Nu exista semne de lag si, desi pe hartie nu este un hardware de ultima ora nu a creat niciodata vreo problema ce as fi reusit sa o remarc. Testele mele de Benchmark ar putea sa stea drept martor ca lucrurile chiar asa au stat.

G6 dispune de un GPU Adreno 305, model standard pentru procesoarele Snapdragon 400, care ofera destula performanta pentru a rula majoritatea jocurilor din Google Play Store.

Huawei ne-a surprins cu camerele din dispozitivele lor. In timp ce conventiile ar dicta ca nu va puteti astepta la nimic bun pentru un telefon in acest interval de pret, in real veti gasi o camera de marca de 5MPx cu care realizeaza cam Selfieși un aparat de fotografiat 8MPx cu poze luminoase pe partea din spate.

Selfie cam este asociata cu un camp vizual larg, permitandu-va a capta mai mult in fundal. Aparatul produce fotografii destul de bune, dar nu va fi in masura sa compenseze  situatii de luminozitate scazuta sau obiecte in miscare rapida. Atunci cand detecteaza o fata acesta va oferi un mod de frumuseteamuzant pentru a netezi ridurile si petele.

Camera din spate se încadreaza undeva intre destul de bun” si surprinzator”. Este buna pentru a capta fotografii pe timp de zi si situatii bine luminate.
Software-ul camerei in sine este de baza. Comenzile la marginea de sus si de jos a ecranului ofera un buton de declansare, fotografiile anterioare, videoclipuri, comutator fata, comutator camera din spate, blit si un selector de mod. Modurile incluse: normal, frumusete, HDR, Panorama si un numar de alte efecte.

Exista, de asemenea o serie de caracteristici gimmick”, cum ar fi de sunet si Shot, Smile Detection, fotografiere vocala.

Intr-o zi bine luminata, camera G6 va va servi bine. In fotografii de noapte, G6 capteaza lumina destul de bine, dar cele mai multe ori nu compenseaza pentru condiții de iluminare slaba, pur si simplu aplatizeaza zone ale imaginii si pierde detalii.

Pentru a va convinge am pus mai jos o galerie cu poze:

Dar si un clip video:

Ascend G6 va fi smartphone-ul ales pentru persoanele interesate de un smartphone care arata estetic ireprosabil, este bine echipat cu o camera frontala puternica. Puține produse software aduc echilibru, stil si valoare pentru pretul platit. Raman la parerea ca Huawei Ascend G6 chiar o face.

Views: 0

0 comentarii la „Huawei Ascend G6 la review in cunostinta de cauza

Lasă un răspuns