HTC U12+ prietenul ideal de vacanta la review

Multa lume doreste sa petreaca vacanta in Grecia si in special in insule. Toamna aceasta am beneficiat de un bilet last minute cu care am atacat din nou destinatia Thassos, si de data aceasta „blindat” de tehnologie. Multumita prietenilor taiwanezi de la HTC am primit un terminal de exceptie, HTC U 12+, un flagship, pentru reconstituirea traseelor insulare.

Cateva despre acest terminal v-am mai scris la lansare aici, desi de aceasta data nu am mai fost invitat.

Si cu atat mai bine m-am simtit in compania lui U12+, care s-a dovedit a fi extrem de portabil, chiar si in ascensiunea pe care am avut-o pe cel mai inalt varf Ipsario 1200 m, din masivul Ipsarion, care mie mi-a luat o durata de 10 ore dus/intors. Nici nu am simtit atat timp cat aproape la fiecare pas m-am oprit sa imortalizez frumusetea naturii cu toate posibilitatile fotografice la purtator. Efectele bokeh nu le prea intalnesti pe orice terminal, e atributul modernitatii.

41115102_2158456934166561_3525977526482501632_o_2158456930833228

Pe langa partea de divertisment am avut cu mine si un ajutor care imi arata pozitionarea in traseu, prin aplicatii instalate de pe Google Play, dar si conditiile climatice, beneficiind de oferta de roaming atat la apelurile telefonice cat si pe date, acolo unde si grecii pe o insula izolata fiind, consider ca si-au facut cu brio treaba. Pe mine aceasta distractie de 9 zile, in care nu am renuntat nicio clipa la retea, la intoarcerea in tara, m-a costat 38 RON, ceea ce poate fi considerat un plus fata de anul trecut, cand m-a dus la peste 70 RON. M-am ales astfel, cu o portie in plus de tsipoura, sau cum il cunoastem noi drept dorada, la una dintre tavernele grecesti. Foarte bine zic, am imbinat placutul cu utilul. In plus am facut-o si extrem de eficient in excursie, pentru ca asa cum am urcat si anul trecut spre Ipsario am luat atunci dupa mine mirrorless-ul personal insotit de cele doua obiective si parca am fost mai obosit. Iar efectul de bokeh nu a fost asa de evident ca in cazul acestui terminal taiwanez. Filmeaza 4K stabilizat pe camera din spate si inregistreaza sunetul cu patru microfoane ceea ce da impresia unui mic studio profi.

Pe mine primirea acestei unitati de sample m-a incantat, inca din momentul unboxingului, pentru ca, am regasit in cutie o carcasa de protectie transparenta de spate, niste casti cu microfon si cu conector special USB tip C, de conectare la terminal, cu butoane de comanda, calitative audio, cu anulare activa a zgomotului de fond, dar si dopuri de rezerva, manuale de utilizare/garantie, incarcatorul de retea 220 Vca cu iesire variabila dupa consumator: 5V/2A, 9V/1,7 A, 12 V/1.25 A livrati tocmai prin cablul incarcare/date model USB / USB tip C.

Formele sunt cu totul neconventionale la cele 188.0 grame unibody la 156.6 x 73.9 x 8.7 mm, in sistem de protectie IP68 (apa si praf), fata de ceea ce am mai testat in anii anteriori de la HTC, dar cu siguranta este cu totul altceva. O versiune translucida in albastru, cu o parte a panoului din spate care dezvaluie placile de circuit, cablurile panglica si componentele cu montare pe suprafata, care de obicei sunt ascunse sub capace. Cu siguranta taiwanezii reusesc sa ne capteze atentia cu acest nou flagship, si este inspre binele liniei, odata cu ruperea cu traditionalul. Acumulatorul de 3.500 mAh nedetasabil ii acorda sansa unei functionari de aproape doua zile, dar si incarcarea rapida de tip „Fast battery charging”: 50% in 35 minute, datorate sistemului Quick Charge 3.0, este exact ceea ce trebuie.

Imi place ca au adoptat in afara de acoperirea Corning Gorilla Glass 3 si protectia suplimentara a capacului transparent de spate de culoare Translucent Blue, ceea ce imi ofera convingerea ca protectia mecanica se executa cu simt de raspundere, luand astfel in serios posibilitatea de a cadea sub un unghi incert, dar si aceea de a avea un grip convingator pentru utilizator.

Sistemul de operare Android 8.0 (Oreo), planificat sa fie upgradat la Android 9.0 (P), configuratia cu chipset Qualcomm SDM845 Snapdragon 845, procesor Octa-core (4×2.8 GHz Kryo 385 Gold & 4×1.7 GHz Kryo 385 Silver), GPU Adreno 630, memoria de stocare de 64 GB, si RAM lucru de 6 GB si suplimentar cu slot de card microSD sau / si un loc pentru al doilea SIM, pentru cei care nu se ajung cu unul singur. Si aici nu este neaparat vorba doar despre o configuratie de top cat de schimbarea unui mod de a opera cu ajutorul senzorilor de presiune, prin intermediul gesturilor de strangere a carcasei in anumite parti ale carcasei.

Sa nu uitam ca si ceilati senzori: Accelerometru, Senzor de proximitate, Senzor de lumina, Senzor amprenta, Compas datorita acestei rapide configuratii se achita foarte bine de obligatiile definite sub Android 8.0, si pentru ca exista resurse in excedent care sa preia aceste taskuri atat de necesare.

Desi este vorba despre un phablet cu diagonala de 6 inchi, a unui display Super LCD 6 rezolutie 1440 x 2880 pixels, cu un factor de aspect 18:9, nu am avut vreo dificultate in utilizare mai usor de utilizat datorita functiei Edge Sense 2, ce permite o interactiune intuitiva cu o singura mana pentru fotografiere.

Va reamintesc faptul ca Edge Sense se adapteaza la ce mana folosesti, si prin atingerea dubla cu o singura mana poti sa navighezi prin dispozitivul tau, sa il tii strans pentru a mentine orientarea ecranului, sau sa strangi marginile pentru a face fotografii si videoclipuri, a face zoom pe harti sau orice alta interactiune doresti.

Desigur am realizat testele de verificare si benchmark-urile obisnuite la mine, pe blog: Antutu, CPU Z, Aida64, 3DMark spun despre cele mai bune punctaje din clasamentele oferite, desi modul de a obtine capturile foto nu mi s-a parut a fi cel mai facil de pana acum, datorita sensibilitatilor un pic altfel al combinatiei de butoane utilizate. O chestie de obisnuinta.

Această prezentare necesită JavaScript.

Dincolo de toate am luat in considerare manifestarea extrem de cursiva atat multitasking cat si in cateva jocuri consumatorare de resurse. Si sincer am avut de unde sa acopar cele mai variate cerinte, pentru ca terminalul inca se afla meritat in topul celor mai buni in 2018. Iar gamingul nu a avut cu nimic de suferit pentru ca aveam un display destul de mare ca sa pot vizualiza colturi, rapiditatea scontata / asteptata pentru un telefon inteligent insa poate un timp de descarcare a acumulatorului mai rapid dar totusi normal pentru resursele utilizate in spate.

Cele mai cunoscute difuzoare „BoomSound” de la HTC sunt imbunatatite aici, ceea ce inseamna ca puteti utiliza telefonul ca un mini-radio de varf, iar firma a amplificat viteze de top 4G cu suport pentru descarcari de pana la 1.2GBps. Nu există o mufa pentru casti de 3,5 mm, ceea ce este o dezamagire, dar nu o lipsa de netrecut.

Performantele retelelor wireless (3G/4G) sunt adesea gandite ca viteze maxime de descarcare / incarcare, dar este viteza medie care conteaza. Aceste zile 4G/LTE este reteaua principala de interes, dar va veni 5G. Cu cat performanta LTE pe hartie este mai ridicata cu atat performanta medie reala este mai buna. De asemenea, operatorii de telefonie mobila au retelele LTE mai bune si mai eficiente pentru a-si reduce propriile costuri.

U12 + are un modem CAT18 LTE (descarcare de 1200 MBps / incarcare de 150 MBps). Acest nivel de performanta este excelent in categoria sa si, de asemenea, excelent in general.  Nu uitati ca 5G se bazeaza pe o acoperire puternica de 4G LTE.

Punctul forte pentru care as cumpara acest terminal este totusi legat de camerele foto.

Cea principala duala: 12 MP cu HTC UltraPixel 4 (pixeli de 1,4 µm, f/1.75) + 16 MP 2X optic (pixeli de 1,0 µm, f/2.6) / Autofocus cu Phase detection si laser / HDR Boost 2 / Stabilizare Optica a Imaginii (OIS) pe camera de 12 MP + Stabilizare Electronica a Imaginii (EIS) /Bokeh in timp real. / Mod Manual cu control expunere de pana la 32 de secunde si suport pentru formatul RAW, Video: 4k@60 fps / 1080p@60 fps / Slow motion 1080p@240 fps / Sonic Zoom, Audio Boost, si sunet avansat 3D Audio 360 cu 4 microfoane / Inregistrare audio de inalta calitate, 96 KHz, pe 24 biti / Camera frontala: Foto: 2 x 8 MP (pixeli de 1,12 µm, f/2.0) / Unghi larg, cu camp vizual de 84° / HDR Boost / Deblocare prin recunoastere faciala, Video: 1080p.

M-au entuziasmat meniul si performantele reglabile fara a trebui sa fii vreun expert. In excursiile din insula camera s-a dovedit a fi de un real folos, indiferent de conditiile de iluminare.

M-a impresionat si una dintre functii. Aceasta este o caracteristica excelenta care impiedica o rotire automata la momentul nepotrivit. Uneori, doriti sa va asezati pe partea voastra si sa pastrati telefonul in modul portret. Din pacate, giroscopul ii spune de multe ori sistemului Android sa treaca la peisaj, in acel moment. Cu Smart Rotate, telefonul HTC U 12+ stie cum tineti telefonul si puteti deduce daca doriti o rotatie sau nu. Schimbarea aderentei telefonului va declansa o rotatie. In general, acest lucru functioneaza foarte bine si are sens. Google lucreaza la o caracteristica Android 9 pentru a aborda aceeasi problema.

Galeria foto/video sta marturia a catorva dintre peripetiile insulare. Sper sa va placa.

Views: 0