Dash Cam Mio Mivue 786 WiFi la review

E drept ca pana acum am mai testat in excursii Dash camera inregistratoare de frumuseti la purtator exact la locul oportun. Pentru faptul ca include inauntru un cip GPS pentru a inregistra viteza cu care masina se deplaseaza precum si pentru a te anunta despre camerele de supraveghere de pe sosea. Dar niciodata nu am avut posibilitatea sa transmit live.

Dash Cam Mio Mivue 786 WiFi a sosit la momentul oportun, atunci cand am inchiriat autoturismul Hyundai Athos cu nume predestinat de Grecia, in special ca parcurgand circumferinta cu siguranta se zarea si muntele sfant direct de pe sosea. L-am si imortalizat.

IMAG0680

E drept ca am avut nevoie si de smartphone de tampon pentru a putea folosi conexiunea la reteaua de date al operatorului local, dar si conexiunea WiFi direct pe telefon si apoi pe contul de Facebook/YouTube al utilizatorului imagini din timpul calatoriei. Pentru a evita emotia unei transmisiuni live nereusite, cu surprize, exista si varianta de a stoca imaginile in format mp4 direct in memoria telefonului dupa care poate fi implementata transmiterea pe contul de Facebook/YouTube al utilizatorului. Cam acelasi lucru dar cu posibilitate de selectie prin intermediul aplicatiei downloadabile de pe Google Play, MiVue Pro, ceea ce transmiteti. Advanced Driver Assistance Systems (Sisteme inovatoare de asistenta pentru conducatorul auto). Alertele va ajuta sa ajungeti la destinatie in siguranta.

Despre functiile camerei Dash Mio Mivue 786 am mai scris si aici.

De asemenea, trebuie sa amintesc si varianta clasica de storage direct pe cardul microSD de pana la 128 GB destul de extins pentru a inregistra doar o singura zi numai de trafic rutier.

Asa cum era de asteptat aventura insulara in Thassos, de anul acesta a inceput cum era de asteptat, cu unboxingul si elementele asteptate pentru conectarea rapida la habitaclul autoturismului inchiriat cu 20 Euro/zi fara cosumul de benzina alocat. Cu 10 litri reuseai sa dai o tura de insula iar tinand cont ca plateam 1,7 Euro/litru. Practic ma costa 17 Euro un tur de insula fara a devia catre alte drumuri secundare.

Am redescoperit corpul camerei de dimensiuni: 52.5X87.8X31.9 la 100 g si cu senzor sensibil la intuneric: optic AIT8328Q si unghi de 140° sau video IMX 323 2M, de la Sony, si datorita deschiderii F 1.8, elementul articulatie sferica cu ventuza pentru prindere pe parbriz, dar si cablul de alimentare permanenta cu unul din capete miniUSB, conectabil prin conectorul standard la bricheta auto de 12 Vcc.

Tot acolo descoperim manualele si certificatul de garantie. Desigur trebuie sa ne ingrijim din vreme sa achizitionam cardul microSD pentru memorarea evenimentelor. Nu ar strica si un suport de telefon, asa cum am prevazut si in sejurul meu. Desigur conexiunea de date si activarea roamingului trebuie avute in vedere atunci cand suntem intr-o excursie in strainatate.

Studiind camera observam ecranul tactil de 2,7 ” ce afiseaza meniuri extrem de intuitive si o configurare simpla care elimina orice efort inaintea si in timpul calatoriei. De asemenea o combinatie de culori interesante de portocaliu cu negru pe elementele de carcasa. Butonul de power on/off/standby si conectorul pentru cardul micro SD se afla pe o laterala. Pe cealalta laterala conectorul miniUSB de alimentare pentru acumulatorul de 140mAh, dar si conectorul jack AV, pe care il poti folosi pentru a vizualiza imaginile inregistrate de camera, pe un ecran mai mare. Orificiul de prindere a ventuzei in laterala de sus, iar pe cea de jos orificiul pentru resetarea camerei. Pe partea dinspre parbriz fireste camera auto de colectare suporta WDR (Wide Dynamic Range) si sub o grila perforata un difuzor extern.

Modul de operare si navigarea e legata in principal de ecranul tactil, parcurs prin palpare prin combinatie cu butonul portocaliu de Power on/off/standby folosit si pentru validare.

Pentru a vedea interactiunea camerei cu mediul insular va pun la dispozitie inregistrari pe timp de zi si pe timp de noapte pentru a va face o idee,

Visits: 0