Hour of Code, evenimentul care a făcut istorie în România, dă startul înscrierilor

Asociația Adfaber promovează anul acesta, a doua ediție a Hour of Code (Ora de programare), cel mai mare eveniment de educație din întreaga lume, care se va desfășura simultan în mai multe regiuni ale globului. Amploarea evenimentului a clasat anul trecut România pe locul 10 în întreaga lume, după ce peste 400.000 de elevi s-au înscris și au participat la eveniment într-o săptămână.

Ediția de anul acesta a evenimentului Hour of Code se va desfășura în perioada 7 și 13 decembrie 2015 și propune elevilor și profesorilor să descopere cât de simplu pot învăța bazele programării cu ajutorul tutorialelor disponibile online pe ro.code.org. Animante și interactive, acestea aduc în prim plan personaje îndrăgite de copii, precum prințesa Elsa, dar și antreprenori cu business-uri online, adresându-se astfel deopotrivă copiilor și adulților. Tutorialele sunt disponibile în peste 40 de limbi și pot fi accesate atât alături de un profesor, cât și ca studiu individual.

Toți cei care vor să organizeze un eveniment Hour of Code o pot face la adresa HourofCode.com/ro/ro, iar pentru participare la evenimentul global începând cu 7 decembrie au la dispoziție link-ul ro.code.org.

Alin Chiriac-ADFABER

“Rezultatul înregistrat de ediția de anul trecut a Orei de Programare ne arată interesul ridicat al elevilor pentru tehnologie și pentru domeniul IT, iar prin acest tip de proiect educațional le punem la dispoziție și resursele de care au nevoie pentru a se dezvolta în acest domeniu. Tehnologia face parte din viețile noastre, iar a oferi șansa copiilor să învețe programare este o oportunitate nu doar pentru ei, ci pentru noi toți”, declară Alin Chiriac, Founder & CEO ADFABER, asociația desemnată să se ocupe de organizarea, promovarea și susținerea Hour of Code în Europa de Est.

Partenerii internaționali de anul acesta vor oferi premii pentru toți organizatorii de evenimente Hour of Code, în semn de recunoștință pentru implicarea în promovarea tehnologiei și educației IT în rândul tinerilor. În plus, organizatorii evenimentelor Hour of Code în România vor beneficia de un premiu din partea Bitdefender România.

ADFABER va pune și în acest an la dispoziția organizatorilor materiale traduse în limba româna, mesaje video motivaționale și suport pentru toți organizatorii de evenimente Hour of Code din România.

La nivel global, evenimentul Hour of Code este susținut de companii IT de top, precum Amazon, Apple, Dropbox, Facebook, Google, LinkedIn sau Micosoft. Evenimentul Hour of Code a adunat până acum peste 100 de milioane de elevi participanți din întreaga lume.

În România, sponsorii care au solidarizat cu ideea proiectului sunt până în acest moment Bitdefender, Gameloft, IBM,Intel, UPC. Ei s-au alăturat organizațiilor, instituțiilor, personalităților publice și vedetelor care susțin că toți copiii ar trebui să aibă șansa să învețe să programeze.

Despre code.org

Code.org, inițiator Hour of Code, este o asociație nonprofit dedicată promovării tehnologiei computerelor în școli, ca și în rândul femeilor, un segment slab reprezentat în acest domeniu de expertiză.

Despre ADFABER

ADFABER.org este o organizație nonprofit ce promovează tehnologia în domenii în care aceasta poate avea cu adevărat un impact pozitiv. Educația este unul dintre cele mai importante dintre aceste domenii, alături de sănătate și mediu.

București, 23 octombrie 2015 – Asociația Adfaber

Visits: 1

Lasă un răspuns