HMD GlobalTM atrage o investiție în valoare de 230 de milioane de dolari de la parteneri strategici  

Una dintre cele mai mari finanțări atrase în Europa în 2020[1]

HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane, a anunțat finalizarea rundei de investiții în urma căreia a atras 230 de milioane de dolari, din partea unor parteneri strategici de la nivel global.

HMD Global conduce topul producătorilor de telefoane clasice[2] și de asemenea se diferențiază prin strategia de abordare a pieței cu ajutorul ofertei de smartphone-uri cu Android™. Telefoanele Nokia au un design nordic premium, inspirat de originile companiei, calitate superioară în materie de produs, oferă o experiență de imagine premium ZEISS și fiabilitate de top. De asemenea, acestea dispun de funcții de securitate, cu promisiunea actualizărilor lunare de securitate timp de trei ani și ale sistemului de operare, timp de doi ani, în cadrul programului Android One. Fiind singurul jucător cheie european pe piața producătorilor de smartphone-uri, HMD Global devine din ce în ce mai popular în rândul companiilor, dar și al utilizatorilor care se află în căutarea unei experiențe pure, sigure și mereu actualizate.

Această investiție va susține viziunea strategică a HMD Global în patru domenii cheie. În primul rând, va accelera misiunea companiei de a pune la dispoziția utilizatorilor din întreaga lume smartphone-uri 5G, cu accent pe parteneriatele cu operatorii din Statele Unite ale Americii. În al doilea rând, HMD Global va continua tranziția către ofertele de servicii din zona digitală, având în vedere noua realitate post-COVID. De asemenea, compania își va extinde prezența în piețe cheie aflate în creștere, precum  Brazilia, unde HMD Global și-a deschis recent operațiunile, dar și Africa sau India.. Nu în ultimul rând, această investiție va ajuta compania să își consolideze poziția de lider dincolo de portofoliul hardware, ca operator de servicii mobile integrate. Anul acesta, HMD Global a lansat serviciul internațional de roaming, HMD Connect, și-a consolidat capacitatea în materie de securitate cibernetică mobilă prin achiziția de active ale Valona Labs, și a înființat un Centru de Excelență pentru Cercetare și Dezvoltare specializat în software, securitate și servicii, în Tampere, Finlanda.

„Modelul nostru unic de business, bazat pe folosirea la scară largă a activelor de bază (asset light) și a parteneriatelor puternice cu cei mai buni actori din industrie, atinge acum un nou nivel de maturitate, prin sprijinul important al unora dintre cei mai influenți formatori de piață din industria terminalelor mobile. Sunt extrem de mândru de realizările noastre de până acum și încântat de  oportunitatea extraordinară care ni se oferă, de a accelera parcursul către excelență.”, a declarat Jean-Francois Baril, Președinte executiv & Co-fondator HMD Global.

„Încă de la început, HMD Global s-a axat pe stabilirea unor colaborări puternice cu partenerii strategici. Această investiție suplimentară confirmă așadar strategia noastră de business pe termen lung și este totodată o dovadă a misiunii noastre colective de a le oferi tuturor utilizatorilor tehnologie mobilă modernă, accesibilă. Securitatea și fiabilitatea sunt elementele esențiale ale ofertei noastre și ne vom asigura că vom folosi această investiție pentru a le oferi utilizatorilor cele mai bune experiențe pe care le așteaptă de la un telefon Nokia. Fiind singurul producător european major de smartphone-uri, rămânem fideli atât tradiției noastre finlandeze, cât și elementelor definitorii cu care utilizatorii noștri  asociază telefoanele Nokia. Cu sprijinul partenerilor puternici, abia aștept noul capitol din povestea telefoanelor Nokia.”, a declarat Florian Seiche, CEO HMD Global.

De la debutul operațiunilor în 2016, compania HMD Global a devenit activă în 91 de piețe, în opt regiuni, în peste 250.000 de puncte de comercializare și a vândut peste 240 de milioane de terminale.

[1] Numărul  3 în Europa (Conform PitchBook)

[2] Rapoartele de piață IDC smartphone & telefoane clasice din 2019 (Q1, Q2, Q3 & Q4) și 2020 (Q1)

București, 11 August 2020: HMD Global

Hits: 2

%d blogeri au apreciat: