Gala C@M 2013 jubiliara a competentei, prieteniei si a bunului simt

In data de 10 decembrie 2013 asa cum am scris aici am fost inobilat de o postura in premiera si anume de a fi blog partener media acreditat la un eveniment organizat de catre unul dintre prietenii recunoscuti in bransa telecom domnul Ion Vaciu, intr–un loc obisnuit pentru evenimntele Revistei Comunic@tii Mobile, la Hotel Athenee Palace Hilton, poate unul dintre cele mai bune evenimente ale anului editand si o frumoasa brosura jubiliara.

Poate va intrebati de ce am scris asa de tarziu despre eveniment. Pentru ca am ramas surprins si cu greu mi-am revenit dupa un anunt aparut in revista tocmai in ajunul desfasurarii si anume aici tocmai acum la 15 ani de la lansarea revistei, 10 ani de la organizarea primei Gale şi 5 ani de la deschiderea postului online TelecomTV, extinderea prezenţei în Orientul Mijlociu, la începutul lui 2014, cu serviciile C@M de consultanţă şi media, cu o dimensiune inovativă în produse de media integrate. Daca tocmai Revista revistelor telecom a ajuns la o astfel de concluzie, dupa ani de rezistenta si lupta in baricadele competentei, ale prieteniei dar si a bunului simt, atunci noi cei care chiar facem telecom la ce sa ne mai asteptam? Oare migrarea inspre Orientul Mijlociu poate fi o solutie pentru toti romanii? Eu zic ca nu ar putea fi. Generatia de startup-isti sunt inca increzatori in ceea ce au de facut poate chiar si aici in Romania. Sunt niste copii frumosi si cu proiecte ambitioase si am zis mai mereu ca trebuie sa ii ajutam sa progreseze aici si nu in alte parti.

Am ramas blocat intrucat anuntul Revistei C@M ma face sa cred ca la anul nu voi mai participa la Gala Premiilor C@M 2014, din lipsa de organizare desi pentru mine a fost numai a doua, ar fi intr-adevar o lipsa majora din peisaj, intrucat, atrage dupa sine disparitia si a altor evenimente organizate in timpul anului.

Gala a purtat un nume orientativ de cincinal: “ROMANIA BETWEEN SENIOR 3G, JUNIOR 4G & NEXT 5G” dar a fost cu mult mai mult decat atat. S-a simtit pulsul competentei, intrucat domnul Ion Vaciu stie sa aduca in dezbatere publica tocmai subiectele momentului, si de fiecare data jurnalistii nu evita sa atace subiectele incitante, chiar daca nu sunt intocmai convenabile pentru protagonisti. Anul acesta a avut urmatoarea organizare:

POLITICI ŞI STRATEGII PENTRU RELANSAREA INDUSTRIEI IT&C ÎN ROMÂNIA

Dan NICA Ministru MSI
Cătălin MARINESCU Preşedinte ANCOM
Bogdan CHIRIŢOIU Preşedinte Consiliul Concurenţei
Ion SMEEIANU General Manager C.N. Poşta Română
Doina BANCIU General Manager Institutul Naţional de R&D în Informatică – ICI

•Direcţiile strategice ale MSI pentru relansarea economică în industria IT&C în 2014
•Cum abordăm provocarea integrării în piaţa unică telecom UE
•Raportul ANCOM privind evoluţia serviciilor de comunicatii electronice în România
•C.N. Poşta Română între redresare economică, vânzare, broker/ bancă, partener B2B
•S.N. Radicomunicaţii SA va da în 2014 startul televiziunii digitale în România
•Starea R&D în Informatică şi Comunicaţii. Ce instituţii are în subordonare MSI şi cum susţin acestea
industria IT&C din România?

Participă şi liderii asociaţiilor de profil: ANIAP, ANIS, ANISP, AOMR, AOTR, ARIES, ECOTIC

1. Care sunt priorităţile anului 2014?
(roaming, cloud, NFC, mobile banking, sharing antene-reţele, M2M, TV).
2. Care sunt noile surse de venituri pe fondul diminuării resurselor prin noile reglementări UE?
– Orange, Vodafone, Cosmote, Romtelecom, UPC, RCS&RDS şi Euroweb

A. STAREA INFRASTRUCTURII DIN ROMÂNIA ÎNTRE 2G, 3G, 4G ŞI CE VA URMA
– Alcatel-Lucent, Cisco, Ericsson, Huawei, Romkatel şi ZTE
B. AVALANŞA MOBILE BANKING, PE CÂND ŞI SOLUŢII NFC?
– BCR, BRD, BT, ING, Libra Internet Bank, Raiffeisen Bank și VISA
C. CLOUD ÎNTRE NECESITATE ŞI FASHION IMITATIV
– Cisco, IBM, Oracle, SAP, SIVECO, Omnilogic şi Ymens
D. TERMINALELE MOBILE, DRIVER DE DEZVOLTARE A INDUSTRIEI TELECOM

– Asus, Allview, e-Boda, Evolio, HTC, Lenovo, Samsung, Seenow, Sony Mobile

Asa cum ne-a obisnuit de fiecare data Ion Vaciu a facut si in acest an bonus, suplimentul de cultura aducand in cadrul Galei de Premiere Teatrul Masca si reprezentatia acestuia facand deliciul audientei si al premiantilor astfel: Best European Minister Dan NICA Ministry for Information Society, Best EuRopean Gov. Cloud Project ICI Bucureşti, Best Romanian IT&C Ambassador SIVECO Romania & Irina SOCOL, President, BEST IT Systems Integrator 2013 Teamnet,  Best Operator 2013 Orange Romania, Best Mobile Broadband Network Vodafone Romania, Best CEO 2013 Nikolai BECKERS CEO COSMOTE & Romtelecom, Best Mobile Terminal 2013 Seria Sony xPeria Z (Smartphone, Phablet, Tablet), Best Romanian Mobile Producer EVOLIO by Televoice, Best Internet Banking Service Serviciul Libra Internet Banking (InternetBanking.ro), Man of The Year 2013 Cătălin MARINESCU President ANCOM, Special Award 2013 10 years of Huawei in Romania, Premiu Special 2013 20 de ani de Internet în România ANISP Asociaţia Naţională a Internet Service Providerilor din România, Best IT&C Journalist 2013 Cristian PAVEL – Piaţa Financiară.

Hits: 2

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: