Fuziunea istorică dintre Dell şi EMC este finalizată; Dell Technologies devine cea mai mare companie tehnologică cu acţionariat privat din lume

  • Dell Technologies devine cea mai mare companie tehnologică cu acţionariat privat din lume;
  • Structura corporatistă unică aduce companiei flexibilitatea necesară pentru a inova ca un start-up, dar şi de a investi în cercetare şi dezvoltare pe termen lung, oferind simultan încrederea, serviciile şi dimensiunea globală specifice unei companii mari;
  • Dell Technologies integrează o colecție unică de companii, care include Dell, Dell EMC, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream şi Vmware;
  • Devine lider tehnologic în 20 de cadrane magice Gartner;
  • Îmbină forţa Dell de comercializare în rândul afacerilor mici şi al clienţilor din mid-market cu cea EMC în relația cu marile companii;
  • Noile mărci lansate sunt Dell Technologies şi Dell EMC.

Dell Technologies anunţă finalizarea achiziţiei EMC Corporation, și crearea unei familii unice de business care furnizează infrastructura cheie organizaţiilor care își doresc un viitor digital, care este în măsură să transforme industria IT-ului şi să-i protejeze cel mai important activ, informaţia. Această fuziune creează un lider de piaţă de 74 miliarde USD1 cu un portofoliu tehnologic extins care poate să rezolve probleme complexe pentru clienţii din zonele cu creştere rapidă precum cloud hibrid, centre de date definite prin software, infrastructură convergentă, platform-as-a-service, analiză de date, mobilitate şi cibersecuritate.

dl

Dell Technologies deserveşte 98% dintre companiile Fortune 500 şi cuprinde mai multe business-uri lider de piaţă. Cele mai mari şi mai cunoscute astfel de business-uri sunt Dell client solutions şi Dell EMC infrastructure solutions – amândouă fiind sprijinite de Dell EMC Services. În plus, Dell Technologies include Boomi, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream şi VMware. Această structură unică îmbină determinarea şi inovarea unui start-up cu dimensiunea globală şi serviciile unei companii mari. Astfel, Dell Technologies va putea să se concentreze și mai mult pe livrarea de produse și servicii inovatoare și pe investiții în cercetare-dezvoltare, pe vânzări şi marketing, servicii şi suport. În același timp, să ofere soluţii mai eficiente, dar și costuri eficientizate pentru clienţi. Mai mult, noua companie cu acționariat privat îşi va face publice rezultatele financiare, fapt care îi va permite să se concentreze mai puternic asupra investiţiilor din cadrul ecosistemului clienţilor şi partenerilor pe termen lung.

Michael Dell, preşedinte şi CEO Dell Technologies, a declarat: ”Am intrat în era următoarei revoluţii industriale. Lumea noastră devine mai inteligentă şi mai conectată cu fiecare clipă care trece, şi în cele din urmă va deveni interconectată cu un vast Internet of Things, care va pava calea realizării de lucruri incredibile de către clienţii noştri. De aceea am creat Dell Technologies. Dispunem de produsele, serviciile, talentul şi scara globală necesare pentru a fi un catalizator al schimbării şi pentru a ghida clienţii, mari sau mici, în călătoria lor digitală.”

Dell Technologies îmbină forţa de comercializare Dell în rândul afacerilor mici şi al clienţilor din zona mid-market cu experiența EMC cu companiile mari şi se poziționează ca un lider de piaţă în multe dintre cele mai importante şi mai dinamice zone ale pieţei de tehnologie de 2.000 de miliarde USD, incluzând poziţii de “Lider” în 20 de cadrane magice Gartner şi un portofoliu de peste 20.000 de patente şi aplicaţii.

Jamie Dimon, Preşedinte şi CEO, JPMorgan Chase, a spus: “Serviciile financiare se numără printre primele care adoptă tehnologia pentru o deservire mai bună a clienţilor noştri, iar următorul val de digitalizare continuă o tendință pe care am observat-o în întreaga mea viaţă. Ca unul din cei mai mari utilizatori de Dell şi EMC, noi cheltuim aproape 9 miliarde USD pe an cu tehnologia, incluzând infrastructură, cloud computing, big data analytics şi cibersecuritate. Ne asigurăm că facem aceste cheltuieli în mod înţelept şi ne selectăm partenerii cu foarte mare grijă. Îl cunosc pe Michael Dell de 30 de ani. Este o persoană etică, căreia îi pasă cu adevărat de toată lumea cu care lucrează – atât pe plan intern, în cadrul companiei sale, cât şi pe plan extern, în cadrul ecosistemului din industrie. Mă bucur pentru Michael şi noua companie şi abia aşteptăm să vedem ce vor crea în viitor.”

Marc Benioff, Preşedinte şi CEO, Salesforce, a adăugat: “Parteneriatul Salesforce cu Dell şi EMC a fost determinant în accelerarea inovaţiei în cadrul industriei. Michael este un vizionar incredibil şi unul din cei mai importanţi lideri din industria noastră. S-a dovedit un partener uimitor care a contribuit la succesul nostru. Acum, prin Dell Technologies, el remodelează din nou industria tehnologică.”

Tim McGrath, Preşedinte şi CEO PC Connection, Inc., a precizat: “Relaţia noastră cu Dell a crescut enorm în ultimii şase ani. Pe lângă faptul că am fost recunoscuţi drept Partenerul Dell al anului în 2014 şi 2015, afacerea noastră a crescut semnificativ. Ca parteneri Dell, EMC, VMware şi RSA, suntem capabili să oferim clienţilor soluţii IT inovatoare, valoroase şi sigure. Odată cu portofoliul de business Dell Technologies, PC Connection Inc. îşi va extinde capabilităţile și va oferi cel mai complex și diversificat  portofoliu de soluţii clienţilor noştri. Ne dorim consolidarea parteneriatului cu Dell Technologies pentru a ne asigura că putem oferi clienţilor noştri suportul tehnic necesar, îndrumarea şi selecţia de produse de care au nevoie în rezolvarea provocărilor lor de afaceri legate de IT.”

Ca parte a anunţului, compania a dezvăluit noul său brand. Un material video împreună cu informaţii suplimentare legate de noul brand este disponibil aici.

Termeni financiari

La data finalizării tranzacţiei, 7 septembrie 2016, acţionarii EMC au primit 24,05 USD per acţiune în numerar, în plus pe lângă stocurile legate de o zonă de interese economice EMC în businessul VMware. Pe baza numărului estimat de acţiuni EMC de la închidere, acţionarii EMC au primit 0,11146 acţiuni ale noului stoc de acţiuni tranzacţionabile (NYSE: DVMT) pentru fiecare acţiune EMC. Valoarea stocului poate diferi de valoarea de piaţă VMware date fiind caracteristicile şi drepturile asociate celor două stocuri.

 Despre Dell Technologies

Dell Technologies reprezintă o familie unică de business-uri care furnizează infrastructura esenţială pentru companii care îşi construiesc viitorul digital, transformă IT-ul şi îşi protejează cel mai important activ, informaţia. Compania deserveşte clienţi de toate dimensiunile din 180 de ţări – de la 98% din companiile Fortune 500 la consumatori individuali – prin intermediul celui mai cuprinzător şi inovator portofoliu de produse şi soluţii din industrie.

Dell EMC World

Fiţi alături de noi între 18 şi 20 octombrie la Dell EMC World 2016, evenimentul cel mai important Dell Technologies, care reuneşte profesionişti de afaceri şi din domeniul tehnologiei pentru a discuta, împărtăşi idei şi ajuta la crearea unui viitor mai bun. Aflaţi mai multe la adresa www.dellworld.com și pe  #DellWorld pe Twitter.

Dell Inc. şi EMC Corp. Dell sunt marci înregistrate Dell Inc, iar EMC este marcă înregistrată EMC Corp. Dell Technologies este marcă înregistrată Dell Inc. Dell şi EMC resping orice interes proprietar în mărcile şi numele folosite de terţi.

București, 8 septembrie, 2016 – Dell Technologies

Hits: 6

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: