Future of Media & Microsoft

În cadrul conferinței Future of Media, Microsoft a oferit o privire asupra celor mai noi tendințe în tehnologie, cum se schimbă comportamentul de consum al utilizatorilor, precum și câți români intenționează să achiziționeze un device mobil de Sărbători. Ce aduce viitorul pentru consumatori? Raspunsul l-a oferit astazi Tudor Galos.

DSCN1998

Mobilitate
Dacă astăzi mobilitatea se traduce prin device-uri utilizate în funcție de context, pe viitor tehnologia va avea puterea de a se transforma odată cu utilizatorul – de exemplu, interfețele naturale de utilizare se vor adapta la locația și la contextul utilizatorului. Direcția sa, viteza, unde și când se va opri vor oferi indicii despre ceea ce el urmează să facă, permițând tehnologiei să anticipeze nevoile sale.

Căutare orientată pe acțiune
În ziua de astăzi utilizatorul petrece foarte mult timp căutând documente
și informații, aspect ce afectează productivitatea acestora. Pe viitor utilizatorii se vor muta de la căutare la acțiune, folosind interfețe de utilizare naturală, cum ar fi touch, voce și gesturi. De exemplu, în viitor un angajat va putea să vadă informațiile dintr-o întâlnire anterioară într-un mod clar și repopulate cu notițe, chart-uri și prezentări. Datele adiționale vor fi automat colectate din surse publice și private în funcție de context, filtrate, analizate și prezentate într-un mod inteligent pentru dispozitivul și ecranul folosit. Odată cu explozia de informație digitală, sistemele vor face mai multă analiză prezentând cunoștințe „distilate” pentru ca utilizatorii să poată fi mai productiv.

Interfețe naturale
Interfe
țele de utilizator evoluează către interfețe naturale ce creează mai multe interacțiuni umane – dispozitive cu touch, Kinect, recunoașterea vocii, recunoaștere vizuală. Întreaga industrie de entertainment se va schimba pentru a oferi opțiuni de explorare, deoarece ecranele și conținutul vor fi conectate.

Ce își doresc românii de Sărbători
Un survey recent organizat de Microsoft, ce a vizat 7500 de consumatori din Europa relevă faptul că 78% dintre intervieva
ți intenționează să achiziționeze un dispozitiv electronic de Sărbători.

Pentru România, 98% din cei 600 de respondenți au declarat că device-urile electronice se află pe lista lor de cumpărături de Crăciun, 66% dintre aceștia știu exact ce device își doresc, în timp ce 17% dintre consumatori declară că nu înțeleg diferitele opțiuni și specificații tehnice ale device-urilor disponibile.

La nivel de research, 50% dintre respondenți declară că se informează din review-uri online înainte de achiziție, în timp de 45% apelează la prieteni sau rude în căutare de recomandări.

Întrebați ce și-ar dori să primească drept cadou de Crăciun, 30% dintre consumatorii români au declarat că și-ar dori un laptop nou, 18% o tabletă și 29% un nou smartphone. Printre alte opțiuni vizate de români se numără dispozitive hibrid și console de gaming.

Tudor Galoș, Consumer Marketing Manager, Microsoft România: „În întâmpinarea sezonului de Sărbători, avem un nou val de dispozitive inovative ce rulează Windows 8.1 – fie că vorbim de tablete și dispozitive 2-in-1 ce îmbină comoditatea și mobilitatea, sau că vorbim de experiențe concentrate pe productivitate prin cele mai performante notebook-uri, Ultrabook-uri sau sisteme all-in-one. Microsoft și partenerii săi sunt pregătiți cu o gamă variată, adaptată tuturor tipurilor de utilizatori.”

Device-uri cool pentru Sărbători

Asus Transformer Book T100
Conceptul Transformer ajunge pe piața din România în cea mai nouă variantă – ASUS T100, o tabletă de 10″ cu procesor Intel Atom cu patru nuclee și sistem de operare Windows 8.1. O adevărată bijuterie tehnologică ce poate funcționa în voie ca tabletă sau ca laptop, cu toate funcționalitățile și productivitatea oferite de tastatura detașabilă, sistemul de operare Windows și suita de aplicații Microsoft Office.

Toshiba Encore
Tableta Toshiba Encore 8″ este o tabletă ultraportabilă, ideală pentru consumatorii care caută un echilibru între a lucra și a se juca. O tabletă ușor de utilizat cu o singură mână, Encore beneficiază de o cameră de 1080p ideală pentru conferințe pe Skype. Puterea și performanțele se datorează experienței complete cu Windows 8.1 și Microsoft Office Home & Student 2013, procesorul Quad Core Intel Atom și variatelor opțiuni de conectivitate, inclusiv extinderea spațiului de stocare prin card microSD.

Pe lângă tabelete vedetă ale sezonului am pregătit împreună cu principalii operatori de telefonie mobilă cele mai atractive oferte pentru telefoanele cu Windows Phone, fie că vorbim despre smartphone-uri accesibile (ex. Nokia Lumia 520) sau smartphone-uri cu specificații tehnice avansate (ex. Nokia Lumia 1020).
Aplica
ții care te ajută să te pregătești de sărbători

Zonga pentru Windows Phone
Aplicație foarte anticipată de utilizatorii români, Zonga este acum disponibilă pentru clienții Windows Phone. Cu peste 20 de milioane de piese disponibile și posibilitatea de a le asculta cu sau fără acces la Internet, Zonga este una dintre cele mai populare aplicații românești de muzică la ora actuală.

Vocea României
Daca ești fan Vocea României si vrei să fii în permanență la curent cu noutățile și să-ți susții favoriții, aplicația Vocea României pentru Windows Phone te va atrage cu siguranță.

Flipboard pentru Windows 8.1
Flipboard este revista ta personală, disponibilă direct pe PC-ul sau tableta ta cu Windows 8.1. Ai posibilitatea de a salva sursele preferate astfel încât să îți construiești revista ideală.

Trip Journal
Pentru cei care încă nu și-au planificat vacanța de Crăciun, Trip Journal este un prieten de încredere care te ajută să îți documentezi toate experiențele, să-ți urmărești itinerariul în timp real, fără să pierzi vreun moment important al călătoriei. Ai parte de statistici precum distanța parcursă, timpul scurs și harta locațiilor vizitate. Toate așezate sub forma unui jurnal cool.

 București, 5 decembrie 2013 – În cadrul conferinței Future of Media

Visits: 0

Lasă un răspuns