Frauda în asigurări via Internet of Things
Fortinet (NASDAQ: FTNT), lider global în soluţii de securizare a reţelelor prezintă una dintre cele mai frecvente probleme de securizare, frauda în asigurări.
Recent, Beam Technology a anunţat lansarea unui program de asigurare stomoatologică bazat pe o periuţă de dinţi conectată la o aplicaţie instalată pe telefonul mobil. De asemenea, Nest, companie americană care produce senzori şi automatizări pentru locuinţă, precum termostate si detectoare de fum conectate la WiFi, a anunţat parteneriatul cu o companie americană de asigurări, American Family.
Aceste parteneriate sunt exact conexiunile ce atrag cel mai mult atenţia hacker-ilor. Termenul folosit este de fraudă în asigurări.
Imaginează-ţi un scenariu în care în casa ta are loc un incendiu, declanşat de lampa cu halogen din living şi continuând cu draperiile şi restul camerei. Când vine vorba de a găsi factorul vinovat, ai da mai degrabă vina pe cuptorul din bucătărie, pentru că ar avea mai mult sens. Vei modifica detectoarele de fum Nest pentru ca cel din bucătărie să pornească înaintea celui din living. O expertiză a companiei de asigurare ar putea rezolva problema, dacă ar fi vorba de densitatea flăcărilor sau a altor elemente tehnice. S-ar putea însă să nu dea roade când vine vorba de găsirea elementului vinovat.
Frauda în asigurări nu este nimic nou. Conform unui studiu al Insurance Information Institute, în Statele Unite frauda poate ajunge la 32 de miliarde de dolari pe an. În schimb, ceea ce este nou este că ne putem folosi de obiecte comune pentru a evalua cazurile de asigurare. Nu sunt ei, experţii în asigurări, cei care îşi pun prea mult încrederea în acele demonstraţii ştiinţifice, însă uşor de compromis?
Mulţi dintre noi ştiu deja că frauda în asigurări este doar una dintre cele mai importante probleme de securizare ale dispozitivelor conectate. Una practică şi bănoasă.
- Confidenţialitatea, desigur. Dispozitivele conectate sunt o sursă privilegiată de informaţii personale. Un întreg profil al unei persoane fizice este vândut pe piaţa neagră pentru aproximativ 70 de dolari.
- Ransomware. Cât de mult ai plăti ca secretele tale să nu fie expuse?
- Recompense nemeritate. De exemplu, o brăţară Fitbit compromisă poate fi folosită pentru a primi puncte Higi nemeritate şi pentru a primi carduri cadou şi alte premii.
Bucureşti, 01 Martie, 2016 – Fortinet
Views: 0