FORTINET devine singurul furnizor de solutii complete de securitate a rețelei prin noile soluții de protecție a centrelor de date și a terminalelor

Fortinet®, lider global în securitatea rețelelor de înaltă performanță, protejează întreaga rețea printr-un sistem extins ATP (Advanced Threat Protection) ce asigură securitatea de la punctele de acces până la centrul de date. Compania a anunțat recent noile îmbunătățiri aduse produsului FortiClient, ce securizează, oriunde și oricînd, orice tip de dispozitiv, fie el local sau controlat de la distanță, fix sau mobil. În plus, cele două firewall-uri cu performanțe ridicate din seria FortiGate 3000, ideale pentru aplicatiile top-of-rack, ajută la securizarea traficului intern și previn răspândirea amenințărilor în cadrul rețelei. Această abordare multi-stratificată a securității informației devine crucială pentru a face față amenințărilor din ce în ce mai sofisticate. Numai soluțiile Fortinet pot oferi o astfel de protecție integrată într-o platformă de securitate care se poate adresa unei arii extinse: de la punctele de acces, până la cloud, de la megabit la terabit. Tehnologia poate fi adaptată pentru a funcționa la fel de bine pentru o companie foarte mică sau pentru cel mai mare centru de date.

Protecția împotriva amenițărilor avansate (ATP) pentru punctele de acce

Creșterea numărului de atacuri răsunătoare demonstrează că o rețea din ce în ce mai complexă și extinderea numărului de puncte de acces duc la un număr tot mai mare de zone ce pot deveni puncte de intrare a atacurilor, mai ales pentru că frecvent sunt lăsate nesecurizate.

Platforma ATP a Fortinet extinsă cu noile soluții FortiClient, poate fi integrată perfect cu FortiSandbox pentru a contracara rapid amenințările către dispozitivele de acces din retea sau din afara rețelei. FortiClient a fost catalogat recent ca Advanced+ în rata de detectare a fișierelor în cadrul unui test efectuat în luna decembrie anul trecut.

Cu peste două milioane de utilizatori, software-ul FortiClient are în spate o echipă de ingineri specializați ce dezvoltă strategii avansate de prevenție împotriva noilor atacurilor îndreptate către dispozitive, site-uri și periferice conectate, cum ar fi drive-urile USB. Când este integrat cu FortiSandbox, FortiClient nu mai inspectează adițional fisierele suspecte îmbunătățind rata de descoperire și protejare împotriva atacurilor noi și a amenințărilor de tip ”zero-day”. În același timp, soluția pune automat în carantină fișierele suspecte sau chiar întregul device. În curând, aceasta va avea, de asemenea, o nouă componentă de management care va ajuta organizațiile să administreze și monitorizeze mult mai usor protecția terminalelor

Firewall-urile din interiorul rețelei securizează cele mai importante date

Atacurile extrem de sofisticate găsesc metode de a evita sistemele de protecție perimetrală prin dispozitivele compromise, în timp ce multe alte atacuri vin chiar din interiorul retelei. Odată ce rețeaua a fost compromisă din interior, cele mai importante informații sunt supuse riscului, iar cele mai multe sisteme de securitate nu sunt la momentul actual proiectate pentru a se apăra de acest tip de atacuri. Capacitatea de a oferi protecție rețelei interne a companiei nu este sustenabilă fără o soluție proiectată cu performanțele și functionalitățile necesare pentru a face față vitezelor crescute din interiorul retelelor. Valoarea traficului intern poate fi chiar de patru ori mai mare decât volumul traficului care intră și iese din rețea.

Recent lansatele firewall-uri FortiGate-3000D și Fortigate-3100D sunt concepute ca echipamente top-of-the-rack, evidențiind capacitățile bazate pe FortiASIC ce oferă cele mai mari performante si un numar foarte mare de porturi. Astfel, sunt îmbunătățite vizibilitatea și protecția rețelei la un nivel neatins de niciun alt competitor.FortiGate3000D

Având până la 32 de porturi 10-Gigabit Ethernet (GbE), toate disponibile în forma compactă de 2U, FortiGate 3000D și 3100 D arată informatii ale traficului intern și ajută la prevenirea circulației și răspandirii codurilor malițioase în interiorul rețelei. Acest nivel critic de securitate, ce poate fi opțional integrat cu FortiSandbox, ajută la detecția și stoparea cyber criminalilor să pătrundă în rețeaua internă căutând date valoroase găzduite în departamentele de cercetare, de resurse umane, financiare sau baze de date ale clientilor. Soluția FortiGate detectează și raportează în timp real către FortiGuard Labs amenințările de tip ”zero-day” pentru a fi analizate și remediate, oferind soluțiile pentru protecție în timp real către toate echipamentele de securitate Fortinet.

”Evoluția constantă a peisajului amenințărilor cibernetice și progresele din zona infrastructurii IT forțează organizațțile să își regândească, în totalitate, strategiile de securizare a informației. Nu se mai pot baza pe soluții ce securizează doar granițele rețelei pentru a proteja bunul mers al afacerii lor. Doar platforma complexă de securitate Fortinet oferă protecție de la punctele de acces până la centrele de date sau cloud. Având FortiGate și FortiMail deja integrate în schema de lucru, solutia adițională FortiClient limitează posibilitatea unei alte breșe în sistem”, declară Adrian Danciu, Regional Director la Fortinet.

Noul FortiClient va fi disponibil începând cu trimestrul 3, 2015. Companiile interesate se pot înscrie într-un program de testare beta. Pentru înregistrare vă rugăm accesați:

https://support.fortinet.com/Home.aspx

Noul FortiGate 3000D și 3100 D vor fi disponibile începând cu trimestrul 2, 2015. Contactați partenerii autorizati Fortinet pentru prețuri și detalii. Pentru mai multe informații despre produsele Fortinet tip firewall, accesați: http://www.fortinet.com/products/fortigate/

București, 22 Aprilie 2015 – Fortinet®,

Visits: 0

Lasă un răspuns