Fondul de investiții Black Sea Fund își consolidează echipa prin numirea lui Andrei Popovici și Iulian Portasă în Comitetul de Investiții

Black Sea Fund, fond de investiții dedicat companiilor mici și mijlocii din România, cu un capital de peste 43 de milioane de euro, i-a numit în Comitetul de Investiții al organizației pe Andrei Popovici și Iulian Portasă, doi specialiști cu peste 20 de ani, respectiv 12 ani de experiență de management și consultanță. Comitetul de Investiții decide asupra tranzacțiilor pe care le încheie fondul.

Andrei Popovici este membru al Comitetului de Investiții și contribuie în acest comitet la evaluarea potențialelor ținte de achiziții, dar și la strategii și oportunități de afaceri în susținerea companiilor din portofoliul fondului.

Iulian Portasă este membru partener și este responsabil de întregul proces analitic al investițiilor. De asemenea, el reprezintă fondul în Consiliile de Administrație ale DigiRay și ROOVI (anterior D-Toys).

Andrei Popovici vine cu experiență operațională de peste 20 de ani, aceasta fiind acumulată în companii precum Orange România Communications, Telekom România, McKinsey&Company și Banca Română de Credite și Investiții (BRCI). Din octombrie anul trecut este CEO al Orange România Communications – compania de servicii fixe a grupului Orange România.

Andrei are un doctorat obținut la Institutul Elvețian de Tehnologie din Zurich (ETH Zurich) și o licență în informatică de la Universitatea T.U. Darmstadt, Germania.

Iulian Portasă a fost numit membru al Comitetului de Investiții din cadrul BSF la aproape un an de la promovarea lui ca partener. Iulian Portasă face parte din echipa Black Sea Fund din 2019, el alăturându-se fondului la aproximativ șase luni de la înființare. Anterior BSF, Iulian a lucrat peste zece ani în domeniul tranzacțiilor în domenii precum tehnologie, energie și gaze naturale, sănătate și industria manufacturieră. Ultimul rol înainte de BSF a fost de Senior Manager în echipa de Deal Advisory din KPMG.

De asemenea, a contribuit ca autor pe domeniul management&modelare financiară într-o carte publicată de Oxford University Press.

“Prin aceste numiri în Comitetul de Investiții ne-am întărit echipa cu doi oameni valoroși: Iulian este un specialist foarte bun în finanțe și M&A, iar Andrei vine cu o vastă experiență operațională. Acest pas ne va ajuta să susținem și mai bine companiile în care am investit și pe antreprenorii cu care lucrăm în planurile de creștere și extindere pe care și le-au propus”, a declarat Matei Păun, partener fondator al Black Sea Fund.

Cornel Fumea nu mai face parte din Comitetul de Investiții al BSF și nici din Consiliul de Administrație al Theta.

Despre Black Sea Fund

Black Sea Fund este un fond de investiții creat în 2018. Fondul are un buget de 43 de milioane de euro, iar până acum a investit în companiile Intermedio General Group SA (Theta), Clinica Dentară SA (DigiRay) și ROOVI (fost D-Toys). Black Sea Fund este interesat în special de companii de marime medie, iar investiția per companie este între trei – opt milioane de euro. Black Sea Fund are ca principal investitor Fondul European de Investiții, cu resurse din Programul Operațional Regional co-finanțat prin Fondul
European de Dezvoltare Regională.

Despre Fondul European de Investiții

Fondul European de Investiții (FEI) face parte din Grupul Băncii Europene de Investiții și este un furnizor cheie de capital de risc și de capital privat pentru IMM-uri din toată Europa, prin investiții în fonduri de capital de risc și fonduri de capital privat, garanții și microfinanțare. În România, FEI pune în aplicare instrumente financiare finanțate prin Fonduri Structurale și de Investiții Europene (ESIF) precum
JEREMIE 2007-2013, Programul Operațional Regional, Programul Operațional Competitivitate și
Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Despre Programul Operațional Regional

Programul Operațional Regional (POR) își propune să promoveze o creștere inteligentă, durabilă și incluzivă în toate regiunile României pentru a le transforma în locuri de viață și de muncă mai atractive. Programul abordează provocări majore de dezvoltare pentru România, cum ar fi competitivitatea regională, dezvoltarea urbană durabilă, economia cu emisii reduse de carbon și infrastructura economică și socială la nivel regional și local. POR beneficiază de 6,8 miliarde de euro în co-finanțare din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Views: 2

Lasă un răspuns