F64 susține Bucharest Photo Week

Evenimentul Bucharest Photo Week a ajuns la cea de-a treia ediție, iar F64, cel mai mare magazin foto-video din România, este partener principal, găzduind cinci dintre evenimentele pregătite pentru anul acesta. Ediția curentă este dedicată fotografiei de stradă și celei documentare și se va desfășura între 26 septembrie și 2 octombrie 2016. Organizatorii sunt Asociația „Exposure“ și ANAV (Asociația Naţională pentru Arte Vizuale Contemporane).

Bucharest Photo Week 2016 (8)

Majoritatea evenimentelor se vor desfășura la Gallery Cafe, F64 și Allkimik, dar și în spații puse la dispoziție de Education Point, Clubul Țăranului Român, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” sau Sala Dalles. Gallery Cafe va fi Casa Bucharest Photo Week, locul în care participanții pot găsi și colțul de carte, dar și o serie de promoționale și informații generale despre festival. Tot aici vor avea loc o parte dintre expozițiile, atelierele și prezentările Bucharest Photo Week.

Evenimentele organizate la sediul F64

Unul dintre cele mai interesante evenimente ale festivalului, pe care F64 îl va găzdui, va fi expoziţia de fotografie de stradă On SPOTLight – grup internațional de fotografi. Toate imaginile pe care vizitatorii le vor vedea au fost realizate în urma unui concurs cu tema folosirii creative a luminii în fotografia de stradă. Vernisajul se va desfășura marți, 27 septembrie, de la ora 19.00, în sala expozițională a F64 (Bd. Unirii nr 45).

„Ne bucurăm că am reușit să construim expoziția On SPOTLight sub această formă și suntem încrezători că oamenii care o vor vizita se vor simți deopotrivă inspirați și surprinși de cadrele prezentate. Provocarea în fotografia de stradă, dincolo de subiecții umani cu stările lor, ține și de lumina care se schimbă în mod constant, astfel că trebuie să te pliezi repede pe diferite situații sau să identifici oportunitățile bune de fotografiat, pentru ca imaginea finală să fie și corect expusă, și de impact“, a declarat Cristina Țintă, consultant F64 şi unul dintre expozanţi.

Această prezentare necesită JavaScript.

Această expoziție internațională se bucură de participarea unor fotografi de stradă din România, Italia, Brazilia, Filipine, Indonezia, Israel, Germania, Croația, Franța, Elveția, Lituania și Bulgaria. Împreună cu această expoziție, F64 va găzdui la sediul său cinci dintre evenimentele importante ale festivalului.

Lista mai cuprinde o expoziție de fotografie de portret, un atelier de fotografie de stradă susținut de Mirela Momanu și Eli Driu, dar și o prezentare inedită, prin intermediul cărora participanții vor călători în patru orașe din Italia, alături de Cristina Țintă și Cosmin Gârleșteanu. Nu în ultimul rând, pasionații de fotografie vor descoperi Bucureștiul prin cadrele surprinse de fotograful rus Serghey Poliakov.

Alte evenimente Bucharest Photo Week

Nikon suține alte două evenimente importante. Primul este continuarea „Our Way to Cuba” – cu Gina Buliga și Bogdan Comănescu”, iar al doilea „România la Rio 2016”, expoziție și prezentare semnate Cristian Nistor și Dorin Chiotea.

De asemenea, programul festivalului mai cuprinde evenimente inedite, cum ar fi instalația spaniolului Garcia de Marina – „Seven Deadly Sins” (Șapte păcate mortale), în care s-a folosit de papiote de ață pentru reprezentarea oamenilor, sau expoziția de fotografie de stradă pe film „Argentik III”, rezultată în urma concursului cu același nume susținut de F64.

Pe lângă expoziții și ateliere, Bucharest Photo Week mai înseamnă și ocazia pentru iubitorii de fotografie de a se întâlni cu unii dintre cei mai populari și talentați fotografi din România și din străinătate. La ediția de anul acesta, vor fi prezente nume precum Cristian Crisbășan, Dan Beșliu, Gina Buliga, Bogdan Comănescu, Cristian Nistor și Dorin Chiotea, Cristina Țintă, Cosmin Gârleșteanu, Ștefan Dinu, Gabriel Amza, Cristian Bassa, Mirela Momanu, Eli Driu, Dragoș Radu Dumitrescu, Oliver Merce, Dafina Jeaca, Dan Moruzan, Cristian Munteanu, Cornel Hlupina, Andreea Tănase, Cristina Irian și Iris Maria Tușa. Alături de aceștia vor mai fi Garcia de Marina (Spania), Andrea Torrei (Italia), Ahmad Kavousian (Iran/Portugalia) și Serghey Poliakov (Rusia).

Programul integral poate fi găsit pe site-ul festivalului.

Organizatorii:

Asociația „Exposure“, în asociere cu ANAV (Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane) și Cristian Bassa (revista online Critical Mess).

Parteneri principali: F64 și Nikon.

Parteneri instituționali și logistici: Gallery, Allkimik, Foma Mureș, Okian, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Clubul Țăranului Român, Education Point, MyPoster/AZERO, Docuart și Fundația Arte Vizuale, Salla Dales, Caracteristic.

Bucureşti, 26 septembrie – F64

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: