Extinderea suprafetei de vizualizare cu un monitor portabil extern premium ASUS ZenScreen Go MB16AP la review

Sunt situatii in care portabilitatea de calitate se aplica si in cazul monitoarelor. Nu stiu daca neaparat pentru tabelele Excel, sau emailurile primite de la job, ca un al doilea monitor de lucru, dar parca si jocurile de pe smartphone pot capata o usurinta mai buna atunci cand vom mari detaliile, iar daca este in online cu atat mai mult un avantaj.

Este o idee foarte buna tinand cont ca dispozitivul care a ajuns la GADGETARUL ROMAN are un acumulator incarcabil in sistem Quick Charge 3.0. si o greutate potrivita, a incapea intr-un rucsac, astfel incat singura sarcina, atunci cand plecam la drum, sa fie sa nu uitam cablul si adaptorul USB – C la USB – C, respectiv, USB – C la USB – A, pentru incarcarea acumulatorului respectiv transferul de date video, catre un device ce a devenit deja un standard in lumea tehnologizata.

Cateva dintre dispozitivele care pot furniza semnale video pe iesirea USB – C le puteti consulta de pe pagina Wikipedia aici.

ASUS ZenScreen Go MB16AP este o reeditare tocmai a acelui device premiat in 2017, dar in varianta MB16AC, pentru excelenta in design si inovare. Prima oara la concursurile de tehnologie REDDOT DESIGN, una dintre cele mai mari si mai prestigioase competitii germane de design, special creata pentru conceptele de design ale prototipurilor, la care noi romanii avem acces doar cu gandul.

Mai jos puteti vizualiza imagini de la prezentarea de pe contul personal de youtube.

Cateva dintre caracteristicile modelului premiat in 2017: “Cu o greutate de doar 800g si subtire de numai 8 mm, ASUS ZenScreen MB16AC de 15,6 inci este cel mai usor si mai subtire monitor portabil Full HD (rezolutie 1920×1080) din lume. La 6,5 mm, rama este cu 60% mai subtire decat modelele anterioare, aducand o imagine mai expansiva fara a compromite stilul. ZenScreen MB16AC dispune de un port USB-C care suporta alimentarea cu energie si iesirea afisajului si este compatibil cu orice laptop echipat cu un port USB-C sau USB de tip A. ZenScreen MB16AC are un carcasa inteligenta, pliabila ultra-subtire, care ofera nu numai protectie, ci poate fi transformata intr-un suport orizontal sau vertical. Monitorul este livrat cu tehnologia ASUS Eye Care, cu tehnologii certificate de TÜV Rheinland si tehnologii ultra-slabe de lumina albastra pentru a minimiza efectul ochilor si pentru a proteja utilizatorii de lumina albastra daunatoare.” asa cum precizeaza un comunicat de presa sosit de la concurs aici.

Spre deosebire de modelul anterior, aceasta este mai elegant si apartine in mod clar familiei de produse Zen. De aceea este fabricat din aluminiu. ZenScreen GO MB16AP este dotat cu o baterie interna de 7.800 mAh care se poate incarca in pana la patru ore (depinde yotusi si de setarile de luminozitate) fara a descarca bateria laptopului. Si fata de modelul anterior poate functiona si cu telefoane Android.

In clip m-am grabit sa spun ca MB16AP beneficiaza de un sistem anti-tremurare insufletit de camerele foto. Insa, panelul IPS Flicker free este numai un sistem anti – palpaire, care ajuta ochii spectatorului sa nu oboseasca sau sa sufere de afectiuni oftalmologice produse in mod artificial.

Atunci cand este combinat cu drivere software Asus, afisajul poate fi folosit pe laptopuri mai vechi, care nu au port USB de tip C. Dar cu un port USB tip C nativa utilizarea ZenScreen Go ofera o experienta de afisare de gen plug and play, fara a fi nevoie de drivere suplimentare.

Stiu ca lumea se intreaba la ce bun atat de multa incarcare cu echipamente atat timp practic inseamna o dublare de functii asa cum este cea de afisare si fara posibilitatea de a dubla si sunetul direct pe monitor. Dar multi dintre utilizatori sunt obisnuiti sa ruleze impreuna cu desktopuri doua sau chiar trei monitoare. Focalizarea pe aplicatia de procesare a textului in centru. Odata ce te obisnuiesti cu acest mod de a lucra, este greu sa renunti, iar un afisaj portabil ajuta foarte mult. Alte utilizari includ oamenii de afaceri care calatoresc si care nu au intotdeauna acces la un proiector de perete sau la televizor. Avand un afisaj secundar mai mare decat laptopul, poate fi util. Unii programatori prefera sa utilizeze un afisaj secundar in orientare verticala pentru a putea vedea mai multe coduri. odată ce dai lui ZenScreen Go o baterie de 7.800 mAh proprie. Acum, cand ii oferi un telefon inteligent, monitorul portabil sare intr-o experients full-screen, doar conectand cablul din dotare. Adaugand tastatura si mouse Bluetooth aveti un sistem aproximativ PC, care este extrem de portabil. In aceasta configuratie poate monitorul simte inca necesitatea unei conexiuni wireless care cred ca poate fi luata in considerare in proiectele viitoare. Senzatia este ca pana la urma o vom da intr-o tableta cu diagonala mai mare. Insa nu vom gasi nici diagonala de 15,6 inci, nici rezolutia din partea de tableta si nici touchsreen din partea de monitor, asa incat comparatia nu sta in picioare. Designul modelului MB16AP este foarte elegant, cu muchii subtiri si combinatia principala este din aluminiu cu plastic. Evidentierea butoanelor metalice din fata si, la un capat, o mica gaura, arata a fi ca un produs stilat. Pe o parte exista singurul port pe acest monitor, DisplayPort utilizand conector USB – C, care serveste si pentru incarcarea bateriei interne. Pe partea din fata exista 2 butoane, care sunt utilizate pentru a naviga in meniul OSD. In celalalt capat, aveti butonul de alimentare si o gaura care serveste si pentru a introduce un pix ca un cric pentru a mentine in picioare intreg esafodajul monitorului. Standul cu magneti sustine cu usurinta ecranul in cele doua setari de unghiuri. Prin urmare, nu trebuie sa ne temem ca va cadea.

Asa cum se poate vedea, conectarea la un smartphone, este de tipul plug and play, dar, numai dupa ce veti incarca pe telefon aplicatia “Display LinkPresenter’, disponibila pe magazinul GooglePlay, si, o veti seta pentru prima oara, asa cum puteti sa vedeti mai jos. Urmatoarele incercari de conectare ale cablului nu vor mai avea nevoie de alte validari.

ASUS ofera presetari / optiuni de configurare, astfel incat fiecare aspect al luminozitatii, claritatii si contrastului poate fi configurat si sa puteti sari rapid intre modul film, sRGB, jocuri si celelalte. Aceasta configurare se face folosind butoanele afisate pe ecran si elementele de meniu dar si instaland software-ul ASUS DisplayWidget, care va permite sa reglati direct de pe ecranul PC-ului principal, prin clicuri de mouse. Cu software-ul DisplayWidget, ZenScreen isi poate simti automat orientarea si comuta afisajul intre modurile peisaj si portret. Modul Peisaj este ideal pentru prezentari Excel, in timp ce modul Portret va ofera o vizualizare perfecta a elementelor cum ar fi documente, carti sau site-uri mobile.

Visits: 0