Evolio X-Watch 3 la review

Avem deja in minte inclinatia din ultima vreme a companiei Evolio, catre wearable, la preturi speciale, pentru buzunarul orisicui.

Cam in aceiasi categorie se inscrie si ultima realizare a brandului.

59

X-Watch 3 regasit pe pagina online a companiei, are cel mai accesibil pret de achizitie, si cu toate acestea, cea mai faina fata de prezentare, pentru un ceas inteligent, din aceasta categorie. 

Aratosul, despre care discutam, este proiectat in intregime din nuante de negru, ceea ce ii confera o anumita eleganta, si prin materialele utilizate, mai atent prelucrate decat la modelele anterioare.

Unboxingul si primele impresii le puteti vizualiza mai jos:

Sau mai lesne intr-o galerie foto pe care am realizat-o.

In principal ceasul beneficiaza de o carcasa metalica, estetica, bine acoperita cu vopsea neagra, mata, delimitand lateralele ceasului, in partea dreapta cu un buton power on/off, din plastic negru, iar pe partea din stanga un decubaj pentru difuzorul extern acoperit cu o grila metalica, orificiul pentru microfonul ce capteaza undele sonore pentru handsfree-ul necesar pentru convorbirile telefonice purtate in urma conectarii Bluetooth 4.0 cu smartphone-ul, dar si conectorul microUSB ce asigura alimentarea acumulatorului de 230 mAh.

Fata ceasului are ecranul IPS de 1,54 inch  240*240 pixeli, ecran tactil capacitiv, senzitiv atat cat este necesar pentru a putea fi atacat cu degetul prin meniurile ceasului, dar si de a nu fi activat de maneca utilizatorului.

Pe partea dorsala avem un capac de plastic negru inscriptionat cu numele brandului Evolio, prins in patru suruburi cu cap cruce, astfel incat utilizatorul sa nu aiba acces inauntru si implicit la schimbarea acumulatorului in caz de necesitate.

Această prezentare necesită JavaScript.

De telescoapele ceasului se prinde o curea cauciucata, decupata in lungimi egale, pentru prinderea cu catarama metalica, in trei puncte, si dimensionarea corespunzatoare, dupa marimea incheieturii mainii purtatoare. M-a impresionat, faptul ca toate curelele cu care vin smartwatchurile Evolio, sunt de costructie metalica, ceea ce, ne duce cu gandul ca, proiectantii s-au gandit si la rezistenta mecanica, recte fiabilitatea produsului, chiar daca, acesta este un wearable.

Intre capace, avem un procesor: MTK2502D ARM, tactat la 260MHz si memorie: RAM 32Mb dar si ROM 32Mb, combinatia, cu care acest procesor, se poate achita, cu succes, de obligatiile meniului, dar si afisajul de dimensiunile declarate, alimentate de acumulatorul de litiu-ion 3.7V, 230mAh, are substanta necesara de a mentine functionarea de 2-5 zile. Dar aceast lucru si in functie de modul de utilizare. Daca vei incerca sa utilizezi prea des, functia de apelare, prin sincronizarea cu smartphone-ul, prin urilizarea pe post de handsfree, va fi posibil, insa, durata de functionare, va scadea corespunzator, datorita consumurilor de energie iminente.

Asa cum se prezinta ceasul si am aratat in unboxing acesta prezinta urmatoarele functii: apel Bluetooth, SMS Bluetooth, anti-pierdere, alarma, pedometru, monitorizare somn, memento sedentarism, notificare informatii (G-mail, Facebook etc.), care le regasim direct pe ceas prin migrarea prin meniul acestuia.

Cu toate acestea functionarea recomandata este prin sincronizarea prin conexiune Bluetooth, cu un smartphone, ce va putea gestiona mai bine parametrii culesi de senzorii acestuia avand si o putere de calcul mult superioara.

De aceea Evolio s-a gandit si de aceasta data sa puna la dispozitia utilizatorilor de smartphone Android cat si iPhone a unei aplicatii dedicate downloadabila direct de pe magazinele cunoscute, numita Fundo Wear.

Programul de sincronizare intre smartwatch si telefonul mobil se mai poate realiza si in modul Accesibilitate (Accessibility), unde smartphone-ul afiseaza functia Bluetooth. Conexiunea se va efectua dupa aproximativ 2-5 min, iar dispozitivul smartwatch va va informa in momentul in care se sincronizeaza cu telefonul.

Pornirea notificarilor va permite dispozitivului smartwatch sa va trimita notificari primite de la aplicatiile instalate pe dispozitivul propriu, fie el iPhone sau Android. Spre exemplu: Daca doriti sa primiti notificari despre e-mail pe dispozitivul smartwatch, activati aplicația din Fundo Wear. Astfel cand veti primi un e-mail, veti fi notificati pe dispozitivul smartwatch.

Pentru a putea face fotografii de la distanta cele doua dispozitive, ceasul si telefonul, necesita sa se afle in conexiune Bluetooth. Va fi utilizata camera foto a telefonului pentru a face fotografii de la distanta, aceasta opreratiune activandu-se din smartwatch. Inainte de a da face aceasta operatiune este necesar sa porniti camera foto a telefonului.

Software-ul de sincronizare poate fi descarcat in momentul in care se efectueaza scanarea de raspuns rapid. In cazul in care exista o versiune actualizata, se va oferi un link nou pentru descarcare din partea companiei Evolio.

Hits: 12

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: