Evolio Preciso 5 un GPS Mireo Don’t Panic cu Windows CE 6.0 la review

Se apropie vara calatoriilor de vacanta si a excursiilor cu autoturismul conjugal. Acolo unde trebuie sa dai mereu impresia ca nu ratacesti drumurile, chiar daca esti un indragostit al peripetiilor rutiere.
Evolio este unul dintre producatorii de GPS traditionali pe piata romaneasca, si de aceea am ales Preciso 5 care stie rutele romanesti si se lauda si cu cele ale Europei a fi cat mai actualizate.
Hartile sunt urmatoarele: Harta Europei preinstalata pe GPS-ul Evolio include urmatoarele tari: Albania, Austria, Belarus, Belgia, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Fosta Republica Iugoslava Macedonia, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Kosovo, Latvia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Marea Britanie, Malta, Moldova, Monaco, Muntenegru, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Romania, San Marino, Serbia, Slovacia, Ungaria, Vatican.
Nu trerbuie sa il pui decat in parbriz si toata Europa va fi a ta.

Recunosc, nu am mai utilizat pana acum Mireo Don’t Panic dar fiind sub Windows CE 6.0 il consider un sistem serios cu care nu te vei rataci. Puteti regasi manualul de utilizare aici.
Asa cum procedez de obicei va prezint continutul pachetului de vanzare.


Corpul material al GPS-ului este realizat dintr-un sasiu metalic capacul din fata fiind sablat si acoperit cu o vopsea neagra mata, acopeind displayul de numai 5 inchi rezolutie 800×480 cu unghiuri de vizibilitate foarte bune. Capacul din spate este dintr-un plastic dur acoperit cu cauciuc de culoare neagra, asigurand o aderenta foarte buna in contact cu mana utilizatorului, decupat cu o grila ce asigura iesirea undelor sonore ale difuzorului ce da curs indicatiilor ferme de navigare ale asistentei/asistentului GPS, dar si un orificiu util pentru butonul de RESET. Pe laterale avem:fatele decupate de prindere ale ventuzei cu vacuum de parbriz, butonul de Power on/off, jackul pentru casti exterioare 3,5 mm EAR, slotul de memorie externa microSD si conectorul miniUSB 2.0, pentru incarcatorul de bricheta. Ca si in alte cazuri nu avem acces la inlocuirea acumulatorului de 950 mAh, ceea ce nu deranjeaza deloc.
Asa cum v-am tinut la curent pe grupul GADGETARUL ROMAN nu am stat prea mult pe ganduri si am trecut la instalarea care mi s-a parut foarte simpla:

GPS-ul este o scula destul de comuna prin mai toate deviceurile, dar acesta dispune de un procesor Mstar MSB2531, tactatla 800 MHz, cu memorie RAM 128 MB, memorie interna de 4GB cu posibilitati de extindere cu un slot extern microSD are destul incat sa asigure o functionare decenta ce tine cont si de faptul ca soferul are mai mult in atentie traficul din afara parbrizului decat defilarea iconurilor de pe display. Sigur GPS-ul mai are si o parte de divertisment pe care nu va sfatuiesc sa o utilizati decat in parcare.
Meniurile GPS-ului sunt diverse si pentru exemplificare va invit sa urmariti videoul de mai jos.

Atat timp cat l-am utilizat in special prin Bucuresti, pentru ca asa m-au obligat evenimentele din ultimele zile, am fost multumit de ceea ce mi-a oferit acest GPS care are si un pret extrem de convenabil. In rutele de zi dar si cele de noapte s-a achitat cu mici exceptii de sarcinile predate catre asistentii de navigare.

Mai jos va exemplific si functionarea pe timp de noapte.

 

Views: 13

Lasă un răspuns